Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+SOLO 4K

Zdravím pánové. Prosím o pár informací k tomuto přijímači. Dají se používat pluginy jako ve VU+duo? Tj. třeba TSpanel, SoftCam downloader atd? A nastavení blokeru v Oscamu kde si něco přečíst. Dík za reakce.

nemo
Registrace: 10/2004
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+SOLO 4K

Odpoved je jasna jina archytektura...

Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D

linuxik
Registrace: 5/2006

@linuxik

a to znamena co?
@all
pyhon je stejny takze vse co vyuziva pythonu jede normalne, vyjimku tvori prave plaginy ktere jsou systemove nebo vyuzivaji ke svemu behu nejakou binarni cast.

chocholos
Registrace: 11/2007

Jde mi hlavně o to,

aby mi to hned nezhaslo,když tam nahraju TS panel atd. Zatím si to ošahávám. Mám tam nahraný sw VTI s podporou karty Skylink. Takže budu rád za každou radu,kdo už s tím nějaké zkušenosti má. Dík

nemo

Měl jsem ho půjčený na víkend na zkoušku. Nahraný tam měl vti a oscam 11209...zatím...

Fanyn

Kolega z bývalý firmy...

Fanyn

@nemo

Všetko čo si písal tam funguje,dokonca aj Archívy CZ/SK a CSFD a iné pluginy ktoré sa musia doinštalovať ručne.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

Chýba,zatial absencia CCcamu,ale po správnom nakonfigurovaní by mal CCcam šlapať cez Oscam.Takže Skylink karty ICE a Irdeto tam šlapú OK,ale nie M7 Irdeto-tá jedine z CAM modulom.
Architektúra je síce iná,ale je to mašinka aká sa len tak nevidí.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123

Doporučuji si prohlednout podobné forum, které se začíná prvními písmenami z ABecedy. Tak nějak mi uniká smysl TS panelu ve vučkach...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@all

Zatím se mi to líbí. Mám to vedle VU dua a je to neskutečně rychlé.Obraz hezčí a ještě se dá různě poladit v nastavení.
@tukan - z TSpanelu jsem do Dua nainstaloval vše co jsem potřeboval. Používal jsem Black Hole image které se mi více zamlouvalo,ale bylo mi řečeno že zatím to jde lépe ve VTI. Tak si to musím nejprve pořádně ošahat a pak vyzkouším i jiné image. Zatím snad vývoj půjde dopředu.Je to taková hračka pro dospělé kluky. ;)

nemo

musíš tam dávat pluginy a ostatní věci jako oscam atd., které jsou pro vu+solo4k, nebo s označením all.Funguje i Chromium OS a věci o kterých se zde píše. Pokud máš VTI, tak je tam jednoduchá záloha a obnova celkové image, takže než budeš laborovat, tak si nejprve zazálohuj celé image na usb. Když to dokoníš,tak jen přehraješ zálohu funkčního image z usb a za 5 minut jedeš dál bez problémů.

fergus
Registrace: 12/2007

@nemo

bylo ti to řečeno správně, mám Vu+solo4k od začátku prodeje u nás, vyzkoušel jsem a zkouším úplně všechny image ,které vyšly a vycházejí, včetně jejich novějších verzí. Ještě se mě zamlouvá BlacHole,OpenATV a OpenSpa, ale vždy se vracím k Vti, které se mě osobně jeví co do kvality obrazu a celkové funkčnosti jako nejlepší.

fergus

re:fergus

Je to asi jen o zvyku. Dříve jsem v Duo používal taky VTI a teď delší dobu BH. Akorát když změníš image tak zas nějakou dobu hledáš v adresářích než se zorientuješ. A jak je to s hardiskem. Máš ho v šuplíku?
Já měl externí do USB a byl jsem sním spokojen. Tak to mám taky dilema.

nemo

Já jsem hdd na svém ultimu šupsnul ven na vzduch, zezadu jsem vybral kovový výlisek na další tuner a přes něj jsem prostrčil původní kabel a mám ho ted za receivrem. S původním kabelem daleko nedosáhne, ale stačí to. Pěkně větřá a nezvyšuje teplotu ve stroji. Mám ho v nábytku, takže to není ani moc vidět. Sedlácké řešení, ale co...

tukan

@nemo

Hdd mám v šuplíku, ale mám ještě připojen po lan síťový disk. V usb mám vzadu flash s piconami pro HD Glass 16 a usb dvbt/mpeg4. Přední usb využívám na nahrávání image atd. Myslím si, že v šuplíku funguje hdd lépe, ale v usb mě též maká dobře. pokud máš možnost dej ho do šuplíku. I na disk v šuplíku se dostanu přes počítač, z druhého Vu+ solo2 nebo lan, pokud potřebuji přehrát nahrávku třeba v dětském pokoji.

fergus

Asi tak nějak bych to taky chtěl řešit.Jestli máš chuť tak mi napiš jakej používáš hardisk a ten USB dvbt. Jedinou nevýhodou je že Duo nemá wifi a solo2 už asi jo né? Ten skin HD glass 16 jsem četl že je asi taky nejoblíbenější. Zatím to ještě ani nemám propojené s Pc FTP. Teď budu nějakých pár dní mimo domov a pak se do toho pustím. Zatím dík za rady.

nemo

re:tukan

To se mi právě taky líbilo,že když byl venku tak se nehřál. A asi před 2 měsíci jsem Duo otevřel a koukal jsem na kondíky a nechtěl jsem věřit co tam bylo prachu. No po 5 letech stálého provozu přijímač v dodré kondici. R^

nemo

@kostik123

CCcam na armu nikdy nefungoval, a ani nebude, takže pouze oscam, doscam a mgcamd

matchboxx
Registrace: 9/2012

@matchboxx

To som netušil.Kamoš ma VU+ 4K a myslel som si,že to ide ked mu šlapú karty.

kostik123

@nemo

vše mám řešeno přes lan, je to rychlejší a spolehlivější,usb Dvbt mám AverTV Volar HD u sola4k, a u Vu+sola2 mám usb PCTV 73e, HDD mám starší WD 2.5" Blue Mobile 1TB 8MB (WD10JPVX), který jsem měl už v solu2. V obou pracuje spolehlivě, format ext3.

fergus

nemo

Tak to se divim, že Ti vydržel 5let, ty kondy odcházely po třech letech, bud jsi se o něho "staral", anebo "vydařený kus"...

tukan

re:tukan

Nevím,zase nejsem takovej znalec,ale myslím si,že když ten hardisk byl venku,že se tak přijímač nepřehříval. Samozřejmě větrák byl poštěnej stále ten mi tak nerušil. Sám jsem zvědav jak dlouho ještě vydrží. Kdysi jsem měl DigitallWorld a taky vydržel 4 roky a ještě je ve skříni.Sakra člověk s tím je nejak zžitej a je mu to líto hodit do popelnice.Ale stejně k tomu jednou dojde protože ženský nemaj místo na hadříky. :)))

nemo

Dík za rady.Člověk se stále učí
R^

nemo

nemo

trochu testovania by ti nezaškodilo. ja som stiahol cez ts panel oscam powervu čo je do solo 4K a je funkčný.to znamená že aj ts panel je pre vulus 4K. len sa netreba báť. cez ts panel sa to dá aj odinštalovať. nemá to niť spoločné s image. ak ti pri otvorení ts panelu hodí zelenú smrť. jednoducho ho odinštaluješ cez total comander a ideš ďalej.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee

re:oneeeee

Ok viděl jsem to v TSpanelu na Duo,že už je tam více věcí pro VU+solo 4k. Jen jsem měl strach aby to s tím TSpanelem hned nespadlo. A s tím odinstalováním špatných pluginů přes total comander už jsem taky několikrát řešil a zatím to vždy vyšlo. Tak dík a zatím se měj. Kdybych něco potřeboval tak se ozvu.

nemo

aktivuj si súkromné správy

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra