![]() |
|
Mimo misu: Originál či náhradu?Odchádza mi baterka v staršom notbooku. Čo mi poradíte - kúpiť drahšiu originálnu alebo lacnú náhradnú? Napríklad od Mitshu alebo VHBW či Whitenergy (Nemecko). |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Originál či náhradu?len originalvusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Originál či náhradu?Že by náhrady boli podfuk? |
Karner
![]() |
|
@KarnerTo nejde tak jednoznačně říci.Jak moc je starý (jestli se větší investice vyplatí) Jak jej používáš (mobilně či spíše fixně) Kdy hodláš koupit nový Atd. atd. Nemám špatné zkušenosti ani s náhradami, ale vše je individuální.... Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete
|
Jackal
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 242 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Originál či náhradu?ja koupil baterku do notase na aliexpresu a jede jako po másle už rok a furt je ok a cena asi tak čtvrtinová a popis na ní je jako na originál. od tzv originálu kterej je vyrobenej taky v číně k nerozeznání.VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)
|
Wozi
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 591 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Originál či náhradu?Notbook má 8 rokov a používam ho len doma. V podstate ho stále mám zapnutí v sieti, čiže mohol by som zostať aj na starej pôvodnej baterke. |
Karner
![]() |
|
@KarnerV tom případě není co řešit, AKU nekupuj, ušetřené peníze odlož na nákup nového NBJste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete
|
Jackal
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 242 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Originál či náhradu?pokial chces do toho vrazit, bud rad ze este zozenies na 8 rocny stroj baterku,kedze je stary mozes kludne risknut aj nie original ......pokial viem aj na original je zaruka 1 rok a stoja mailand na niektore modely.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Originál či náhradu?Bez problémov lacnú náhradnú. Originálne sú neúmerne predražené a kvalita je obdobná. Firmy si na tom vybudovali druhý biznis. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
@Karnerjaký si myslíš že je rozdíl ve střevech , všechno se vyrábí v číně takže je to úplně jedno a navíc za cenu orginálu mám dvě náhrady takže vydržím dvakrát déle za stejné prachy(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 679 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Originál či náhradu?Nie je to celkom tak, ze je to jedno...rozoberal som tie baterie, spravidla sa v originaloch pouzivaju fakt kvalitne baterie...Sanyo, Panasonic, Samsung. Tie baterie maju realnu kapacitu tak, ako sa na nich deklaruje. Skusal som aj lacne cinske, napr. Ultrafire, su niekedy aj o polovicu horsie, kazdopadne sa nechytaju ani zdaleka na originaly. Tie kvalitne baterie vsak aj nieco stoja, aj na cinskych eshopoch - Nitecore, NCR, Olight. Inak vsak nechapem, ked ma niekto bateriu v notebooku a ten nonstop v sieti. Bateria sa ma nabita vybrat a ulozit v chlade a tme, sem tam dobit. Nechat ju v kuse nabijat na sieti, tak do dvoch-troch rokov je v (nevhodné slovo)i. (cca 400-600 cyklov)AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 631 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Originál či náhradu?Na lište dolu mám červeným preškrtnutú baterku s nabíjaním a oznam, že mám zvážiť výmenu batérie. Môže sa poškodiť zdroj, ak ju nevymením? |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo misu: Originál či náhradu?@Karner: kludne ju hoci aj vyber natrvalo, nic sa nestane, ak mas notebook na el. sieti.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 631 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Originál či náhradu?Našiel som na Aliexprese baterku za dobrú cenu. Za nou ale bolo: US $ 17,08 / kus (5 ks a viac). Znamená to, že cena platí pri min. odbere 5 ks? |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo misu: Originál či náhradu?Problém s "no name" bateriemi může být takový, že při ztrátě kapacity ji přestane notebook detekovat a prostě ji "nevidí", což se mi stalo u mého Dellu. |
DVBT1
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 1 774 |
![]() |
|
DVBT1to je problém i originálních |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
![]() |