Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Mimo misu: Originál či náhradu?

Odchádza mi baterka v staršom notbooku. Čo mi poradíte - kúpiť drahšiu originálnu alebo lacnú náhradnú? Napríklad od Mitshu alebo VHBW či Whitenergy (Nemecko).

Karner
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo misu: Originál či náhradu?

len original

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Že by náhrady boli podfuk?

Karner

@Karner

To nejde tak jednoznačně říci.
Jak moc je starý (jestli se větší investice vyplatí)
Jak jej používáš (mobilně či spíše fixně)
Kdy hodláš koupit nový
Atd. atd. Nemám špatné zkušenosti ani s náhradami, ale vše je individuální....

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

ja koupil baterku do notase na aliexpresu a jede jako po másle už rok a furt je ok a cena asi tak čtvrtinová a popis na ní je jako na originál. od tzv originálu kterej je vyrobenej taky v číně k nerozeznání.

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

Notbook má 8 rokov a používam ho len doma. V podstate ho stále mám zapnutí v sieti, čiže mohol by som zostať aj na starej pôvodnej baterke.

Karner

@Karner

V tom případě není co řešit, AKU nekupuj, ušetřené peníze odlož na nákup nového NB

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

pokial chces do toho vrazit, bud rad ze este zozenies na 8 rocny stroj baterku,kedze je stary mozes kludne risknut aj nie original ......pokial viem aj na original je zaruka 1 rok a stoja mailand na niektore modely.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Bez problémov lacnú náhradnú. Originálne sú neúmerne predražené a kvalita je obdobná. Firmy si na tom vybudovali druhý biznis.

Frank11
Registrace: 2/2009

@Karner

jaký si myslíš že je rozdíl ve střevech , všechno se vyrábí v číně takže je to úplně jedno a navíc za cenu orginálu mám dvě náhrady takže vydržím dvakrát déle za stejné prachy

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007

Nie je to celkom tak, ze je to jedno...rozoberal som tie baterie, spravidla sa v originaloch pouzivaju fakt kvalitne baterie...Sanyo, Panasonic, Samsung. Tie baterie maju realnu kapacitu tak, ako sa na nich deklaruje. Skusal som aj lacne cinske, napr. Ultrafire, su niekedy aj o polovicu horsie, kazdopadne sa nechytaju ani zdaleka na originaly. Tie kvalitne baterie vsak aj nieco stoja, aj na cinskych eshopoch - Nitecore, NCR, Olight. Inak vsak nechapem, ked ma niekto bateriu v notebooku a ten nonstop v sieti. Bateria sa ma nabita vybrat a ulozit v chlade a tme, sem tam dobit. Nechat ju v kuse nabijat na sieti, tak do dvoch-troch rokov je v (nevhodné slovo)i. (cca 400-600 cyklov)

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Na lište dolu mám červeným preškrtnutú baterku s nabíjaním a oznam, že mám zvážiť výmenu batérie. Môže sa poškodiť zdroj, ak ju nevymením?

Karner

@Karner: kludne ju hoci aj vyber natrvalo, nic sa nestane, ak mas notebook na el. sieti.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Našiel som na Aliexprese baterku za dobrú cenu. Za nou ale bolo: US $ 17,08 / kus (5 ks a viac). Znamená to, že cena platí pri min. odbere 5 ks?

Karner

Problém s "no name" bateriemi může být takový, že při ztrátě kapacity ji přestane notebook detekovat a prostě ji "nevidí", což se mi stalo u mého Dellu.

DVBT1
Registrace: 5/2012

DVBT1

to je problém i originálních

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra