![]() |
|
natáčení SG-2100Mám DB 800 HD se a natáčení motor sg-2100 rozsah 45W-30E záp. Stala se mi takové věc, že jsem natočil na 45E na Turksat, tam se mi motor zastavil a už se dál nehnul, provedl jsem reset motoru, podařilo se mi ho dostat ručně na 16E a od tý doby se motor ani nehne. Přes dream netočí, ručně když chci přetočit tak bliká kontrolka červeně. Vyresetuji motor u kontrolky a chci přetočit ručně, opět se rozsvítí kontrolka červeně a motor nic. Natáčení sg 2100 mám tak 6 let. Myslíte, že je to na výměnu? Koukal jsem na net, tuhle značku nikde nemají. Poradí někdo v čem může být příčina. Dík za názory. |
felda
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
RE: natáčení SG-2100nemuze mu treba prekazet softwarovy limit? pravdepodobne si myslel 45E-30W. Prehodil si zapad s vychodem ale to je detail. |
onenon
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 462 |
![]() |
|
RE: natáčení SG-2100jo přehodil má být 45E-30W co myslíš tím softwerovým limitem, teď nejsem v obraze. |
felda
![]() |
|
feldalimit nastaven v přijímači |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
To felda.Tento motor ja jednoduchý a nenáročný na obsluhu.Ja ho používam už takmer 9 rokov a bez problémov.Najprv manuálne natoč motor na nulu-daj reset,počkaj kým ledka na oranžovo zabliká,potom môžeš skončiť z resetom.Potom v prijímači vynuluj akékoľvek limity.Ledka pri točení musí svietiť na zeleno,ak svieti na červeno namá dostatočné napájanie.Skontroluj "F" konektory na koaxiáli či sú dobre pritiahnuté,či nie je poškodený koaxiál/popraskaný/Vymeniť za nový.Prípadne zmeraj napájacie napätie,ale daj pozor aby si nevyskratoval napájanie.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: natáčení SG-2100Vladoholu a ostatní dík za odpovědi, ještě projedu ty F konektory, horší je to s kabelem ten je vedený pod střechou, bydlím v bytovce, která byla zateplená parabola je na střeše a kabel je schovaný, zkusím kus nového kabelu a připojím dreama zvlášť na jiný kabel jestli to bude chodit. |
felda
![]() |
|
RE: natáčení SG-2100Limity odstranění nepomohly a co dát tovární nastavení a nainstalovat vše znovu. |
felda
![]() |
|
feldazkus ten kabel,než to rozdrbeš,zbytečná práce,možná |
pierrepetr
![]() |
|
když svítěj tyledky,tak to na kabel nevypadá,pokud nepohasínají |
pierrepetr
![]() |
|
RE: natáčení SG-2100letka svítí zeleně, chci přetočit ručně u motoru, je slyšet slabý zacvakání a rozsvítí se letka červeně, musím resetovat motor znovu a zase se rozsvítí zeleně. Motor se ani nehne. Jednou před mnoha lety, se mi stalo něco podobný ho, ale to byly volný konektory u motoru, viklaly se a to dělalo to samý letka problikávala červeně, ale teď svítí červeně stále, pokud neprovedu reset. |
felda
![]() |
|
RE: natáčení SG-2100Vidim tu dve moznosti kde je pricina, uz som to riesil aj ja...:)A. chyba je mimo motora - nedostava dostatocne napajanie a prud, ci uz koli prijimacu (ma slaby zdroj), kablu (velky utlm, prechodovy odpor.) alebo B. je chyba v motori, ma vnutri velke trenie a elektronicka ochrana ho pri kazdom pokuse o pootocenie hodi do poruchy, tazke potrebuje servis - demontovat, rozobrat, nastavit, namazat a zospodu pod nalepkou je mala skrutka na jemene nastavenie vole a pritlaku, mozno staci oo 1/4 otacky uvolnit a pojde to. |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
RE: natáčení SG-2100Stalo se mi to taky, asi po deseti letech. Po marných pokusech jsem ho nakonec rozebral a protočil připojením 12V přímo na motorku. Motorek jde odklonit od převodů a točí se sám.... poté promazat a jde to. |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: natáčení SG-2100Tondach přes co si do toho motoru poslal těch 12V na protočení, abych něco neodpálil. |
felda
![]() |
|
RE: natáčení SG-2100Ak si nevieš rady, motor daj dolu k prijímaču a tam s ním toč a resetuj. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: natáčení SG-2100mám ho dele sundanej připojil jsem ho kabelem na krátko a dělá stále to samý, chci ručně přetočit a rozsvítí se kontrolka červeně a nic. Pustil jsem do něj 12V napřímo a to samý. |
felda
![]() |
|
motor SG-2100felda...Poslal jsem ti PM (Soukromá zpráva) |
Fero Ch
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 208 |
![]() |
|
RE:natáčení SG-2100Až ho rozděláš,mrkni na magnet,rád se uvolňuje. |
rezek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
RE;natceni SG-2100skus druhim prijimacom pomoze !!!!! |
imrich
Registrace: 3/2015 Příspěvků: 45 |
![]() |
|
To imrichA si si celkom istý že to pomôže?Ja nie,jedine že ten motor zblbne ešte viac,neraď ak nemáš praktické skúsenosti s týmto motorom.Motor treba rozobrať,vyčistiť,premazať a nastaviť vôlu na prevodoch,aby rameno nemalo vôlu,aby nebol hlučný a točil sa ľahko,nič pre laika.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: natáčení SG-2100motor jsem rozebral, vyčistil, promazal, motorek jsem odendal od převodů, ani samostatně se netočí, vždy cvakne a rozsvítí se červená kontrolka nic nepomohlo, už jsem objednal nový, díky všem za příspěvky.![]() |
felda
![]() |
|
RE: natáčení SG-2100Kup si nový motor s kovovými převody a máš pokoj. |
milord
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
to vladoholudakujem ti praktikante a ti si muvela pomohol. |
imrich
Registrace: 3/2015 Příspěvků: 45 |