Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

přepínáni audiostopy u Dajto HD

Soused má televizi LG 32LN575S s modulem SMIT CA modul Irdeto CI a v něm kartu od Skylink. Po přepnutí na Dajto HD mu běží jako primární audio angličtina a když nastaví slovenské audio po každém přepnutí programu se vrátí angličtina. Do teď to neřešil protože na Dajto SD měl vždy slovenské audio. Nikde nenašel nastavení preferované audiostopy. On si myslí že se to děje protože má na kartě nastaven Český region , ale to mi nepřije jako problém.

Beavis
Registrace: 9/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: přepínáni audiostopy u Dajto HD

poradie audiostôp by sa malo dať nastaviť ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

v menu jazyk by mela byt volba audio 1 a audio 2 nastav 1 na cestinu a dvojku slovenstinu.

HYPER
Registrace: 11/2010

On není zrovna technickej typ člověka tak třeba špatně hledal :))) Já se k němu dostanu až o víkendu. Přijde mi ale divný že na Dajto SD se přepínalo na slovenskou audiostopu automaticky. Já ve svém sat. přijímači měl u Dajto SD stopy 1. Slovak 2. Multilag a u HD mám 1. Slovak 2. QAA

Beavis

Tento problém mi avízoval kolega z práce,který vlastní TV Samsung, tak jsem kouknul na mou TV LG 47LB674V-ZB a stejný problém.
Po zádání slovenštiny to jedo ok, avšak při přepnutí na jinej program opět zvuk v původním znění.
Údajně to je při večerních pořadech.
Modulem to asi není mám tam Diablo modul kartu na Slovak region.
Večer ještě kouknu jak to jede na klasickém sat. boxu

FORMULER S TURBO, SG-2100 - - 39E - 30W HD BOX 9105+

calvero
Registrace: 1/2010

Co já vím,tak tento problém se projevuje u televizí se zabudovaným satelitním přijímačem.

Když máš satelitní přijímač samostatný, tak si přístroj zapamatuje poslední zvukovou stopu na daném programu a po přepnutí tuto zvukovou stopu pustí do reproduktorů.

Zkus jestli není pro televizi novější firmware, který by toto odstranil.

colombo
Registrace: 1/2006

když jsem viděl co dokázala aktualizace zde tak snad to nepotká i jeho :laughing: https://www.parabola.cz/forum/topic-88302/

Beavis

SAT prijímač má preferované stopy v základnom menu a potom si ešte väčšinou ukladá ku každému programu posledne navolenú stopu.
TV LG má dve stopy v hlavnom menu preferované. Pokiaľ nenájde preferovanú stopu tak vezme prvú.
Pretože tvoj známy má obe stopy zvolené "čeština" (na to dám krk) a takú u Dajto TV nenájde berie prvú stopu. Prvá stopa u Dajto a Doma je "mnoha jazyky" takže je tam originálna stopa. Večer mu to robí preto, lebo cez deň idú zrejme väčšinou SK opakované programy a tam je aj mnoha jazyky slovenčina.
Region na karte samozrejme s tým nič nemá.

chod do hlavného menu, nastavenie zvuku (myslím tretie v poradí) a nájdi preferované zvukové stopy.

Dagy2

U Samsug televizoru se to voli u poslednich rad F,H,J v menu - vysilani- moznosti zvuku - jazyk zvuku - primarni cestina, sekundarni slovenstina. U rady ES se to voli přes menu -systém-jazyk-preferovany jazyk-primarni zvuk cestina, sekundarni slovenstina. Uz se to tu nedavno v nejakem vlaknu probiralo u TV LG a Samsung.

HYPER

Takže jsem na to kouknul a je to tak ja to píše HYPER,
u LG, setting,pokročilé nastavení,obecné,jazyk,sekundární-nastavit slovenština

FORMULER S TURBO, SG-2100 - - 39E - 30W HD BOX 9105+

calvero
Registrace: 1/2010

Prolezl jsem celé menu , ale nastavení priority zvuku jsem nenašel. Jen přes tlačítko Q.MENU má možnost vybrat mezi slovenština a originální. Po přepnutí je vybrán originální přepne na slovenština , ale při přepínání programu se vrátí na originální. Ani v manuálu nic nevidím http://www.lg.com/cz/lgecs.downloadFile.ldwf?DOC_ID=KROWM000500660&what=MANUAL&fromSystem=LG.COM&fileId=KROWM000500660.pdf&ORIGINAL_NAME_b1_a1=MFL67658601_REV01.pdf

Beavis

to by mělo jít

po prvotním nastavení, nastavit jazyk audio

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Takže by to mělo být toto http://imgway.cz/di/YZA4/lg.jpg

Beavis

Beavis

ale hned v základu při prvním spuštění nastavit

pierrepetr

tys tam v základu

nastavil češtinu,jenže dajto není česky,co může nabídnout??

pierrepetr

Tak vyřešeno teď mi psal, že měl všechno nastaveno na Česky tak druhý nastavil Slovensky

Beavis

Beavis

pak,že to nejde

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra