Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Ladění UHD programů na Samsungu

Prosím zkušenější o radu. Na TV Samsung UE55JU6872UX se mi na sat. vstupu nedaří naladit na některých frekvencích UHD kanály (jsou to promo smyčky). Např. bez problému naladím na Astře 19 program SES Ultra na 10994 H 22.000 9/10 S2, ale např. na 12344 H 30.000 2/3 S2 (Insight UHD) nemám signál, ať jakoliv přepínám nebo vypínám diseq a nastavuji další hodnoty. Na sat. tuneru TechniSat vše naladím bez problémů. Co tedy nastavuji špatně?

tadek01
Registrace: 1/2008
Odpověď v diskusním vlákně

mě ho hodil do

radio kanálů,nemám uhd přijímač

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Ladění UHD programů na Samsungu

SES Ultra na 10994 H 22.000 9/10 S2 mám v kodu nagra

pierrepetr

Já to mám přesně naopak. Insight UHD v pohodĕ a SES Ultra ani ťuk. UE40JU6572

rs505
Registrace: 11/2009

Me jede oboji v pohode. Musite tam neco z parametru transponderu zadavat spatne.

Mikek
Registrace: 7/2011

Všechno jede bez problémů, pouze UHD1 by ASTRA/HD+ je každý den od 20 hodin v kódu pro karty HD+. Zkontrolujte si nastavení tuneru, zejména modulaci 8PSK, Pilot ON...

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

A Insight UHD má Pilot opačně než UHD1, tedy Pilot OFF... To, aby se to nepletlo. ;)

PetrT

To se si tuner detekuje sam. Rucne se to ani neda nastavit.

Mikek

Mirek

Nejde mi to, v nastavení LNB mám transpondér - nastavení uživetelem, ale v tabulce se to neuloží, když přejdu do "hledat satelit" tak tam nastavený transpondér není

tadek01

to je ta výhodička

jeden ovladač,i když by to mělo jít uložit,něco děláš špatně,zkus nějaký nepoužívaný TP přepsat

pierrepetr

@tadek01

Menu - Vysílání - Nastavení kanálů - Ruční ladění - Nový - pak zadáš parametry.
V mém případě to bude asi signálem, kvůli stínĕní mám 19,2°E na hranĕ...

rs505

2Mirek: Ladění Pilot je konfigurováno stavem aut, ON, OFF... Možná u některých strojů je trvale aut... Ale pokud jednomu uživateli nejde naladit stav ON a druhému OFF, uvažoval bych o špatné konfiguraci tuneru někde v nastavení...

PetrT

Mě se na Samsungu většina UHD programů nenaladila automaticky, ale musel jsem parametry zadat ručně.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

PetrT

Pilot ani 8PSK se na Samsungach nijak rucne nastavit neda. Je to proste trvale na AUTO. Da se nastavit pouze frekvence, polarizace a symbol rate. Vse ostatni se automaticky detekuje a funguje to naprosto spolehlive.

Mikek

To se nevylučuje, že jsem to musel zadat ručně, aby se mi to naladilo.
Teď už nevím, která to byla družice, tam se automatické ladění rozjelo až při třetím pokusu. Zkrátka satelit v televizi není žádná výhra. Používám raději samostatný STB a v TV pouze satelitní UHD na které zatím nemám STB.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@omar3

Všchny dostupné frekvence na Astře 19 jsem naladil, ale za boha nemohu tam dostat Insigh UHD 12344 H 29900, v tabulce se neuloží a když ladím "nový" tak to vypadne a nenaladí. Ladím samozřejmě ručně. Na samostatný STB vše chodí korektně.Poradíte?

tadek01

@omar3

Zapomněl jsem dodat, že na této frekvenci mám nulový signál. Jak je třeba nastavit satelitní systém, nastavení LNB a režím DiSEqC?

tadek01

@tadek01

Přesně tak, jak popisuješ, je to u mě s laděním SES UHD. Ostatní UHD programy jsou O.K.

rs505

tadek

Ten transponder kde je Insight UHD ma SR 30000 a ne 29900, takze problem je nejspis timto vyresen.

Mikek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra