![]() |
|
aku mate skusenost z kvalitou lnb podla značkyKrora značka single lnb je teraz najmenej problemova? |
ivan22
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 501 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...Dle mých letitých zkušeností dle výkonu (i citlivosti) LNB IBU nejlepší. Dle závad při kterých se vyhazuje ani omylem. To raději něco jiného, třeba Smart. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
@kasrpresne! Ja mám takého Sharpa dokonca twin. 25 rokov, píšu na ňom 1.2dB a v pohode "šilhá" na 13E z antény otočenej na 23.5E.Inak mám 8rokov 3ks twin Chess a jedno Inverto. Tie chessy sú absolútne š(nevhodné slovo). |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
IBU problémMám 5 IBU a 4 z nich jsem už v záruce reklamoval, vždy výměna. Mám i několik jiných LNBček a ty drží (2xInvacom, Chess, Technisat). Musím ale uznat, že IBU, byť jsou poruchové, tak příjmově na většině frekvencí a polarit nejlepší. |
tekapo
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 067 |
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...Používám Inverto, ale ne black, zbytečně se v létě rozpaluje. Na standardní kombinace 23.5, 19.2 apod. je to ale podle mě celkem šumák, signál je dostatečný a kvalita LNB se moc neprojeví. V bouřce odejde kterýkoli.Kvalitu LNB dle mě bude řešit někdo, kdo chytá něco slabého, nebo multifeed s velkým záběrem apod., jinak bych to nehrotil. |
KamilZ
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 364 |
![]() |
|
dagy1,2 db sum cislo horne pasmo, 1db spodne aspon na mojom. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...pro mně jednoznačně Inverto Black UltraDreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C
1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra
1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra
relé Spaun SUR 211 F, TV Sony
|
fpsfps
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 1 978 |
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...Vsetko smejdy. A do viecka po case diera a voda v ozarovaci.Takze na bezny prijem je to jedno. Ked odide vymenit. |
Kasr
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...Mně se nejlépe osvědčil LNB Sharp BS1R9EL100A.Výborně funguje na parabole s motorem, je citlivý na pohyb paraboly, má zřejmě úzký úhel příjmu signálu. 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...pre Ku jednoznačne NJR2842S PLL![]() ![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...Fuj- sumove cislo 0,8 db! Ved smejdy za stovku maju 0,1 db!!! Nie. Smejem sa. Smejdy to maju iba na papieri!!!! A ostatne parametre v p.r.deli! |
Kasr
![]() |
|
to Peonno ja ti nevim, byl jsem z toho 2842 celkem zklamany, lepsi mi vychazely starsi modely DRO (ty samozrejne ale nejsou vicepasmove) a u PLL asi SMW Q (ale to uz je cenove nekde jinde)v jake sestave tu 2842 mas pouzitou? |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...@ Kasr, presne tak.To šumové číslo Ti je na prd, ak tam máš veľký fázový šum. Ak by boli tie 0,1 LNB také vynikajúce, tak už by dávno prešli profesionálne prenosové organizácie a TV na ich použitie, ale pravda je inde. Spoľahlivosť, zaručené parametre. S tým "0,8 Fuj- sumové cislo" zachytím pri DX príjme viac, ako zo SUPER LNB s 0,1 a to už mám nie raz potvrdené vlastnými experimentami. ![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
![]() |
|
@ kaos250cm PF![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
![]() |
|
add Peons OMT nebo polarizérem ( ev. jakým) ? |
kaos
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...mechanické otáčanie celým LNB (upravený mechanický polarizér) Takže pred LNB je len ožarovač. Rovnaké podmienky, ako majú uni LNB 0,1dB.![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
![]() |
|
@ kaospre názornosť prikladám obrázky.https://www.parabola.cz/album/foto-721/ https://www.parabola.cz/album/foto-722/ ![]() ![]() ![]() Popis fotografií: [1] Horizontal - otáčanie LNB [2] Vertikal - otačanie LNB Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
![]() |
|
to Peondik za info a foto. jen doplneni, takze C120 na WR75 "natvrdo" ? |
kaos
![]() |
|
@ kaosne, je tam WR75-C120 Adapter, bez neho sú malé straty.![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...Dobrý den,nechci zakládat nové vlákno. Potřebuji si teď koupit nový LNB se 4 výstupy. Určitě chci Inverto Black Ultra. Můžete mi ale říci, jaký je rozdíl v těchto dvou (rozdíl 230 Kč) anebo je to jen chyba na webu Omko? Pak bych si tedy zakoupil ten levnější :-) Díky http://www.omko.cz/inverto-blackultra-quad-02/ http://www.omko.cz/inverto-blackultra-quattro/ |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...V,yser se na předražený Inverto. Kvalita je čím dál horší.A quad a quattro je každý na jiné použití. Co to znamená by jsi už mohl vzhledem k datu registrace vědět. |
HiFiOK
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...no jo, už jsem si to zjistil, tak se omlouvám - potřebuji samozřejmě dražší Quad. Možná že kvalita je čím dál horší. Ale co je tedy lepší než Inverto Black Ultra? Když už to jednou pořizuji, určitě to pár let vydrží, tak raději kvalitnější. |
jirka67
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...Už to zde bylo napsáno. Každopádně třeba onen Smart i když nový majitel nasadil vyšší cenu. Nebo jinou značku. Ušetříš a životnost je přibližně stejná. |
HiFiOK
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...myslíš tento?http://www.e-satelity.cz/smart-quad-0-1db-titanium-edition/ |
jirka67
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...Suverenne najlepsi LNB je Inverto Black Ultra Twin 0,2 db potom aj Inverto RED Extend Twin Long Neck 40mm LNB, 0,3 dB a dalej aj Smart Oxid LNB XT TwinZgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235
|
Miko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 527 |
![]() |
|
RE: aku mate skusenost z kvalitou lnb podla zn...S poruchovostí Inverto rozhodně ne. |
HiFiOK
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |