Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

novy prijmac

zdravim Vas
dlhu dobu vlastnim Amiko8000 a nedavno som kupoval znamemu Amiko Micro HD SE
na bezne pozeranie vcelku oka prijmac, len co mna na tom micru hnevalo bolo ze ked vysielal SD program vo formate 4:3, tak som chcel mat na sirokouhlej telke cierne pasy po bokoch, no nie na kazdom programe to fungovalo
amiko8000 s tym nema problem, skusal som rozne softy nic nepomoholo
rozdiel bol napr. v DOMA a DAJTO no tie uz nevysielaju, ale napr. aj v Minimax(4:3 zobrazuje zle) vs. JimJam(ok)
teraz hladam sebe novy prijmac, nepotrebujem nic zlozite

- nahravanie s timeshift
- ethernetove pripojenie a fungujuce YouTube
- potesi display na prijmaci kde sa da nastavit aby boli zobrazene hodiny aj pri vypnutom aj zapnutom prijmaci
- tiez potesi "progress bar" prave sledovaneho programu, 8000 to ma, micro nie

mam pocit ze vsetky terajsie amika budu mat rovnaky problem ako to micro tak spekulujem nad AB CryptoBox ale s tym nemam ziadne skusenosti
tiez pokukujem aj po AB IPBox PRISMCUBE RUBY, tam ma oslovili dva tunery a vlozenie HDD co mam doma jeden volny, len co citam o nom tak hodne ludi nad nim frfle, no je tomu uz nejaky cas co je v ponuke tak mozno sa to po zmene softu pohlo k lepsiemu
neviem, viete mi niekto nieco poradit? moze to byt samozrejme aj uplne ina znacka

bedo
Registrace: 4/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

bedo

Amiko 8250+ pokud jsi spokojený s 8000 tak ber jej.Ladění,nastavení stejný, obraz lepší jak na 8000 ale záleží na tobě.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

RE: novy prijmac

mas to doma?
davnejsie som to niekomu kupoval ale matne si spominam ze tie hodiny sa pri vypnutom prijmaci nezobrazovali
tiez neviem ako je to s tym formatom obrazu, soft je asi dizajnovo rovnaky s microm tak potrebujem to vediet od niekoho kto moze odskusat, lebo roztiahnute xichty ma strasne znervoznuju, a nechcem po prepnuti este prepinat format na telke :(

bedo

To bedo

Ako môže niečo zobrazovať,ak je vypnutý,sprostá odpoveď.Ak je prijímač v režime Standby,tak sa dajú hodiny zobrazovať,dá sa to nastaviť v menu.Taktiež formát obrazu sa dá nastaviť v menu AV nastavenia.Treba sa lepšie oboznámiť s prijímačom,nie len držať ovládač a prepínať.To Amiko 8000 čo máš len si nechaj,nič lepšie a lacnejšie nenájdeš.Ak si v zdroji vymeníš elity,tak ti ešte pár rokov poslúži,sú do dobré prijímače a majú aj pekný obraz,ale kto tomu nerozumie a je farboslepý,tak ti bude doporučovať drahé hovadiny.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu

vladoholu

Má pravdu,je to o nastavení ,já mám 8260+ a vše jede jak má.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69

Stabilne funguje karta Irdeto v Amiko 8250+ ?

sulik
Registrace: 12/2011

Ano pri vypnutom stave hodiny jdou.Jen to v menu chce nastavit.Tak tak chlapy jedny. :laughing:

anton
Registrace: 2/2007

vladoholu: kde som pisal ze 8000 je pokazena? resp ze nieco neviem nastavit? nepotrebujem najlacnejsie, chcem take aby som bol spokojny
8000ku chcem dat detom do izby, tak hladam adekvatnu nahradu
schvalne skus zapnut minimax (na skylinku) a pockaj si na program ktory bude vo formate 4:3 (informacie a cervene tlacidlo tam je polozka format) ako ti ho bude zobrazovat
na micro hd som mohol nastavovat co som chcel kde som chcel a obraz bol roztiahnuty pokial som samozrejme neprepol telku na 4:3 co nechcem robit
a kedze soft je vo vsetkych rovnaky neviem ci bude nieco niekde ine :(

bedo

bedo

nevím jak u tebe ale na 8000 a 8260+ vše jak má být formát obrazu nastaven na auto.

kanon69

Minulý týždeň som testoval 8250+ a naozaj zobrazuje signál 4:3 na TV tak, že ho roztiahne na celú obrazovku. V prijímači som skúšal nastaviť AUTO aj režim 16:9, ale výsledok bol vždy rovnaký - obraz bol roztiahnutý. Na mojom Golden Media 9060 pri nastavení výstupu na 16:9 sa obraz vo formáte 4:3 zobrazuje s čiernymi pruhmi po bokoch a teda nedeformovane. Čo sa týka obrazu, tak je to porovnatelné s GM 9060. Jedine mi vadilo, že o dve generácie rýchlejší procesor v 8250 prepína HD kanály rovnako pomaly, ako starý GM 9060. Na tom by teda mohli popracovať.

Ovad
Registrace: 8/2007

Chlapci,nechcite ma naštvať,takéto jednoduché prijímače ako je Amiko rady 8000,Opticum x403p,alebo GM-9060 sú jednoduché prijímače sú na jedno kopito,prevádzkujem pár kúskov a je to len vždy o správnom nastavení.Prepínanie je dosť rýchle aj u GM-9060,aj u ostatných.Kam sa všetci ponáhľate/na cintorín/?Detský program Minimax mám na celú obrazovku,tak ako má biť a aj ostatné programy,samozrejme až kým nie sú zmršené providerom,ale stým netreba bojovať,že?Ale inak podľa vašich vyjadrení som pochopil že ste obyčajný diletatnti,čo neovládajú ani svoj vlastný STB.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu

Někdo neovládá STb, Holub neovládá mateřský jazyk.

bretah
Registrace: 9/2012

RE:novy prijmac

Tak tak,je to o nastavení.Mám Amiko 7900+motor deset let.

rezek
Registrace: 1/2010

bedo

musím souhlasit s vladoholu a rezek na obou vše ok a nastaveno na auto ale možná to může být i softem ale to je jen doměnka.

kanon69

ja chcem normalnu rado od niekoho kto to realne ma
pojdem za susedom (nie je doma) jemu som niekedy kupoval prijmac z tej rady a pamatam ze aj jemu obraz roztahovalo
na amiko 8000 nenadavam
len na 8000 to zobrazuje spravne a na tom mikre to bolo zle
mal som oba vedla seba a nastavenie ako sa tu hore pise aj auto aj 16:9
na 100% bola chyba niekde mimo mna, lebo ako som napisal, jimjam frcal oka aj ked bol 4:3 (treba pozriet cez info ako sa vysiela) a tiez minimax bol vzdy zle ked bol vysielany vo formate 4:3
ak to zle vysielaju je to zle aj na amiku 8000
kym este vysielali doma a dajto tak aj tam to islo na jednom oka a na druhom zle (podotykam ze iba na tom mikre)
neviem ci pisem nezrozumitelne alebo su tu ludia co chu silou mocou na niekoho iba kydat
a tiez sa pytam aj na nejake ine vlastnosti na ktore som navyknuty
a prijmac nemusi byt amiko, je mi jedno aky bude, ak bude aj raz tak drahy nevadi mi to
aj ten prscube sa mi pozdava avsak potrebujem nezaujary nazor od niekoho kto ho ma
a jasne ze ludia nadavaju na svoje prijmace, lebo po ani jeden sa nesprava na 100% tak ako by sa mal :(

bedo

To bedo

No chlapče,nemáš na to,ako vidím.Načo kupuješ neoverené šunty a potom sa tu sťažuješ že to neovládaš,že to nefunguje korektne a pod.?Ja furt neviem čo od daného STB očakávaš?Na bazáre si kúp ďalší Amiko 8000,ten črep obúchaj predajcovi o hlavu a pracuj stým čo ti funguje a čomu ako tak rozumieš.Z Hovna bič neupletieš a mini Amika nič viac nevyžmýkaš.Vieš mne prešli rukami stovky rôznych STB,ale nekupujem šunty ktoré nie sú overené,nie sú na trhu aspoň 2 roky a majú akú,takú podporu.Nepúšťam sa nikdy do niečoho čo je vopred haraburda,niekto je tu z toho uveličený,pre mňa to bude furt haraburda.A vieš,ak to nie je ani Linux,je o to z mojej strany malý záujem,sa tým vôbec zapodievať.Nech sa darí.

vladoholu

vies v com mas problem? ze vobec necitas co som napisal
ja som si nic nove nekupil, ja som kupoval mikro znamemu lebo som mu to zapajal ale prijmac si vyberal on
mohlo ti prejst cez ruky co len chces ale to ze si dost arogantny ani nenapisem co je fakt
ja chcem radu od ludi co to maju, napisal som par jednoduchych poziadaviek, NIKDE som nepisal ze to musi byt AMIKO
a ked je toto vsetko pre teba sunt a ty sa tym nezaoberas, tak ako mozes vediet odpovedat na moje otazky ked taky sunt si este v ruke nedrzal?
precitaj moj prvy prispevok a bud odpovedaj korektne alebo mlc
"Ovad" napisal ze sa tiez strelol z roztahovanim obrazu, ja som napisl konkretny priklad stanic, ked dojde sused z prace tak mu dam najnovsi soft a vyskusam
neboj na spravne nastavenie netreba vysoku skolu
normalne lutujem ze som sem nieco napisal

bedo

bedo

Amiko 8250+ od Amiko micra je na svetelné roky. Mám aj Amiko mikro a s nastavením formátu nie je žiadny problém. Čo si popísal, tak tam všetko funguje aj na Amiko 8250+, ktorý má oveľa lepší obraz. A pod tým progressbarom neviem čo rozumieš? Je to tam.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

To bedo

Máš pravdu na to netreba vysokú školu,ale bohatá prax.Nechápem čo sa do toho montuješ,ak to nie je tvoje?A nechápem prečo sa rozčuluješ?Vieš ono je to vždy medzi ovládačom,tým bazmekom čo ho drží a gaučom.Chlapci ti už odpovedali,tak prestaň prskať.Ak si nevieš z niečím rady,obráť sa na predajcu,ak ti bude tvrdiť niečo čo nefunguje korektne,tak mu to obúchaj o hlavu,alebo sa na to vykašli,OK?Nech sa darí.

vladoholu

petersk: dikes, progres bar je ze ked prave bezi nejaky program tak ti v takom minigrafe ukaze ze ci ten program je prave na zaciatku, v strede alebo uz konci
teda velmi rychlo zistis ci sa ti este oplati pozerat,nemusis pozerat casy, to mikro nemalo

bedo

bedo

Nemám teraz Amiko napojené nikde, dal som ich do rezervy ale zdá sa mi že Info tlačítko keď stlačíš, tak sa Ti to objaví.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

ano, tak by to malo byt
dikes

bedo

takze bol som u suseda co ma 8260+
youtube a timeshift som neskusal
avsak, minimax vysielany vo formate 4:3 roztahoval na celu obrazovku
hodiny v stand by nesli ... podotykam ze nechcem mat zapnuty mod FAKE ale REAL
progress bar aktualne prehravaneho programu to nema
navyse ked vypadne prud tak sa prijmac stale zapne
toto su fatalne nedostatky identicke s mcro HD SE
viem ze je to len SW zalezitost ale zial sam si to neopravim a ked to uz nefunguje dva roky neverim ze to opravia
teda poprosim niekoho kto ma AB CryptoBox alebo ten PRISMCUBE o svoje skusenosti

bedo

@bedo

amika přehazuji vídlemi,naposledy ami impuls wifi,velmi rychlé přepínání mě překvapilo.Mikra mám ještě 3,chyby co popisuješ,jsou jen mezi ovladačem a gaučem.Na minimax mi čučejí vnoučata,ty by mi dali :fuming: :laughing:

korkoran
Registrace: 10/2006

vsak si to skus a potom napises o gauci, ale o svojom

bedo

@bedo

Mám mnohokrááát vyzkoušeno,vždy hledám až najdu,jen než jsem našel sovf na na skryté menu,to mi trvalo a zbytečně,ale zlaté ab-čko

korkoran
Registrace: 10/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra