![]() |
|
transcoding (alias rescale) streamuKtoré linux prijímače dokážu tzv. transcoding (alias rescale) obrazu? Často si streamujem do tabletu a postupný prechod skylinku na HD mi nehrá veľmi do karát. Ďakujem za tipy. |
marianm
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 154 |
![]() |
|
RE: transcoding (alias rescale) streamuSkoro všetky.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
@peterskzáleží teda na image alebo potrebujem plugin? mám dva dreamboxy, staršiu 800 HD s Enigma2 a novší DM 800se v2 s newnigma, ale zatiaľ som sa s tým nikde ako na VU solo nestretol. |
marianm
![]() |
|
RE: transcoding (alias rescale) streamuZáleží na tom, že kde to chceš streamovať. Na Android je aplikácia DreamDroid do windowsu Dreamstream do druhého linuxového prijímača je plugin remotechanellistreamconverter. Odskúšané to mám na VU+, Formuler, Xminisolo3 a na imagoch všetkých, ktoré sú dostupné.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: transcoding (alias rescale) streamutaky streamuju bez transcodingu a problém nevidím, podle mě musí 2,4GHz /n pro běžný fullHD streaming stačit, o 5GHz nemluvě ....... |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
@JantarsStream na notebook nie je problém, mám 2,4/5GHz router, ale moje tablety sú málo výkonné na prehrávanie full HD streamu zo satelitu. Zaujímalo by ma či existujú nejaké android tablety, ktoré by zvládli full HD stream prehrať. |
marianm
![]() |
|
marianmNeviem či to má s tým niečo spoločné, mám 3 roky starý tablet LENOVO a full HD stream nie je problém. Skôr vidím problém s rýchlosťou LAN. Cez wifi na full HD stream zabudni.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
JantarsNeviem čo má spoločné GHz-i so streamom spoločné.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: transcoding (alias rescale) streamuČo píšeš je prenosová frekvencia.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: transcoding (alias rescale) streamuNo neviem, ako som už napísal, do notebooku bežne streamujem full hd a to nielen pseudo fullhd od skylinku. A úplne bez problémov. Možno že mám naozaj problém len v tabletoch. Sú to Huawei Mediapady od Orange-u, takže asi žiadny high-end. |
marianm
![]() |
|
marianmNo neviem ani ja, ale asi nemáš o tom ani šajnu, že ako to funguje. Nie v zlom.![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskAj to je možné. |
marianm
![]() |
|
RE: transcoding (alias rescale) streamuNeviem ako pre vas, ale pre mna je najdolezitejsi stream do netu, aby som mal tv kdekolvek som a ked to potrebujem, pre mna cenovo najpristupnejsi 2 tuner dvb-s2 je xspeed lx3, co vie transcoding, samozrejme potom vsetky top modely dm a vu+. Potom mat slusny upload na vlastnom nete 5mbit a viac, verejnu ip a vsetko je otazka nastaveni presmerovania portov na routri a aplikacii v mobiloch, tabletoch alebo pc. Ziaden problem.uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV
|
limcek
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
RE: transcoding (alias rescale) streamuUrobil som si malý pokus: do notebooku som pustil tri rôzne HD streamy (Sky Bundesliga 1 HD, ČT1 HD, ČT2 HD) naraz cez 2,4GHz wifi, dátový tok v priemere 26Mb/s bez akéhokoľvek problému v obraze.https://drive.google.com/file/d/0B9hg7r8_c68nMUxnaVpfU09PUkk/view?usp=sharing Takže v routri a tým pádom v rýchlosti wifi by problém nemal byť. |
marianm
![]() |
|
@marianmPodle me takove prijimace, ktere maji velmi vykonny CPU... Napriklad zminene solo2 nebo klony...O nicem jinem nez vykoňu cpu (a nasledne implementaci ve firmware prijimace) to neni... Prijimace typu DM800SE transkoding nezvladnou (i kdyz posilat X streamu ven zvladnou v pohode)... Me by spise zajimalo, zda iPad3 nebo 4 jiz zvladne fullhd playback streamu? Protoze iPad2 mi dost zadrhava (prece jen je to odne stare zarizeni ale slape stale suprove), pri streamu full hd z dreamboxu :-( Jediny duvod meho pozadavku je ten, ze SD verze kanalu uz jsou off... Ve vane nebo na WC ci v altanku, je uplne dostatecna SD verze na malem tabletu... |
Hollys
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 767 |
![]() |
|
RE: transcoding (alias rescale) streamutak na streaming ven do netu jsem zapomel pak má samozřejmě transcoding smysl. To co mi uchází je důvod, na co to potřebujete? Jinak jak bylo otestováno - obecně by fullHD stream neměl být dnes problém ani přenést ani přehrát, nicméně o datové toky satelitního vysílání se moc nezajímám takže jsme měl v hlavě historicky ČT s jejich 6-8Mbps. pokud se ale bavíme o 26Mbps tak to už vnímám jako počátek problému. Když vemu ten naprostý základ 2,4GHz a/g tak tam je teoreticky 54Mbps ale prakticky cca 20 takže 26Mbps tam nepřenesu. A když připočítám rušení a sračkoidní AP a klienty což je drtivá většina tak už bych se bál. Trochu to na 2,4GHz řeší /n kde se dá reálně dostat na 70Mbit, nicméně první rozumné řešení je 5Ghz /n, o /ac nemluvě........ spousta lidí ale samozřejmě na 5GHz nejede. Já mám doma profi duální AP ale samozřejmě chápu že jsem výjimka. Přesto o transcodingu uvažovat musím i když obráceně - nastupuje 4K, obsah by už byl (filmy stažené z netu) jenže to už běžnou wifi neprotlačím (nepočítám svoji tam jsem stále v pohodě) ale veškerou infrastrukturu mám a ještě dlouho budu mít full HD - PC, tablet, TV, enigma2, xbox one..... přičemž PC si nejspíš se 4K poradí, ale tablet asi už výkonově ne a další zařízení budou mít nejspíš taky problém..... |
Jantars
![]() |
|
JantarsTo je všetko pekné, čo tu píšeš, ale 2,4GHz a 5GHz s rýchlosťou a dátovým prenosom nemá nič spoločného, je to frekvenčný rozsah pripájania na net. A pri streamovaní von z Tvojej siete je najdôležitejšie upload pri dátovom prenose. Ak ja upload dostatočný tak na druhej strane by nemal byť žiadny problém. Možno že máš všetko extra, ale to je všetko o rýchlosti dátového prenosu von. Pri 1Gbs dátového prenosu von aj tak to funguje len najviac 40Mbs. Ale to by už malo stačiť. Na druhej strane je už len dôležité spracovanie transkodingu. Samozrejme pri streamovaní FullHD alebo 4K na wifi treba zabudnúť. Nikdy to korektne fungovať nebude.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: transcoding (alias rescale) streamuJá ale nic nerozporuju, pri streamovani ven je to samozrejme temer a pouze o uploadu (no a pak samozrejme dal o tom jak je ten stream velkej jak se ti ho podari dotlacit az do cile ale dejme tomu to muzem zanedbat. Prozradis tedy co cpes ven do internetu? Rad bych se priucil......Ale se zaverem clanku nemohu souhlasit, vzdyt jsem to predpokladam rozepsal dostatecne jasne, pokud se budeme bavit o datovych tocich 20-70Mbit tak stale je to relativne lehce resitelne i na 2,4Ghz o petce nemluve....... a 4K - moment ...... jak tak koukám tak díky H.265 aj. ten datový tok bude víceméně srovnatelný...... doufám že se alespoň shodneme že drát je drát resp. dnes už spíše že optika je optika :-) |
Jantars
![]() |
|
@JantarsMohol by si mi prosím napísať aký tablet od Lenova máš? Chcel by som sa pozrieť aspoň na benchmarky na nete. |
marianm
![]() |
|
JantarsJasné súhlasím s Tebou, ale to 2,4GHz neviem prečo furt spomínaš. Lebo naozaj s dátovým prenosom to nemá nič spoločné. A stream 4K je na strane upload a potom na strane prijímatela v schopnosti spracovania 4K.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
wifiSamozřejmě záleží na tom, jak stabilní wifi linka je, jestli není zrušená atd...na 2,4G bývá stabilní přenos cca 25mbit, na N 20MHz tak kolem 50mbit atd...Mám starý tablet 1,2GHz čtyř jádro s 512MB ram a hd stream běží bez problémů. |
baronb
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 118 |
![]() |
|
RE: transcoding (alias rescale) streamu@petersk Omylom som smeroval otázku na Jantars-a. Aké Lenovo máš?@baronb Aký máš tablet, aký prehrávač? |
marianm
![]() |
|
![]() |