Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

DVB-S2 měřák do 3.000Kč

Zdravím, uvažuji o měřáku TRIMAX TM-8500 HD, jako alternativy mám Opticum OPS4 nebo OPS5 nebo BLOW Satfinder DSF01. Prosím majitele některého z těchto měřáků o zkušenosti, případně i návrh podobných typů. Nenavrhujte mi prosím profi měřáky za 5-20tisíc, nemohu si je dovolit a nejsem profesionál, aby se mi zaplatily montážemi parabol. Předem dík.

tekapo
Registrace: 1/2016
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 92
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVB-S2 měřák do 3.000Kč

No mnohem větší problém je v tom odcházení konvertorů a motoru!
Ta investice do nových, v tak krátkém čase hravě převýší cenu jeho pípometru a to by měl řešit dříve, proč se tomu tak děje. To není normální :lookaround:
Napsal:
19.03.2016, 15:49.40 včera Nahlásit tento příspěvek jako nevhodný Nahlásit tento příspěvek

@
Já mám specifický problém, že mně odcházejí konvertory. Mám jich celkem 10, z toho 8 na T90. Za dva roky jsem měnil cca 5 ks. Taky mě jednou odešel motor na jiné parabole. Při výměně LNB to vždycky měřím, pokud naslepo vyměním LNB v držáku za nové, tak to není vždy optimální. uživatel
tekapo

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Delta1

no já jich měnil taky pět,ale za 20 let u tisíce zákazníků

pierrepetr
Registrace: 5/2006

No právě a vo tom to je ;) :)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

@pierrepetr @Delta1

Pánové děkuji za postřehy. S těma konvertorama bych to taky rád věděl. Asi bydlím v nějakém zvláštním bermudském trojuhelníku. Mám 6x Inverto a 4x jiné značky a zatím vše co odešlo bylo vždy Inverto. Ty ostatní drží bez problémů. Vždy mi Inverta obchod vyměnil ale teď už jsou pozáruce, takže jak budou odcházet dál, tak je budu měnit za jiné značky a doufat, že to bude OK. Motor bych k tomu problému nepočítal, ten co odešel už byl opravdu starý a vypadalo to spíš jako mechanický problém, než elektronika. Nový drží bez problémů.

tekapo

Při výměně konvertorů a motoru není důvod nastavovat parabolu. Celé téma je jeden velký nesmysl, kdy si někdo chce pořídit šidítko místo měřáku a vymýšlí důvody, proč tak učinit Rv

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

@technikTKR

tak při výměně motoru rozhodně a když měním lnb v t90 tak to chce držák a lnb v něm taky doladit, parabolu ne. Téma nesmysl není.

tekapo

Kup si ten Deviser. Tečka.

bretah
Registrace: 9/2012

tekapo: Jde samozřejmě o to, jaký závěs a tedy motor máš. Já u svého nemusím na parabolu sáhnout, protože měním jenom táhlový motor.

technikTKR

tekapo

Devisera za 4500 Ti dopuručuje 9 z 10 zubních lékařů protože je ověřeno, že skutečně něco reálně měří, tak nešpekuluj jak ušetřit 500 a spálit se s nějakým neověřeným krámem... - buď vem toho Devisera který ti opravdu k něčemu bude, anebo si poraď s tím co máš (500 za nějaký bazarový wifi router + pár metrů UTP kabelu + prodlužovačku...)

lance
Registrace: 10/2008

technik

To si pokakal- merak, nemerak a pri vymene lnb netreba nastavovat!!!
Chyba- drahy profi merak, versus bargrafy niektorych stb, co ukazuju relativne dobre môze byt mensia (a casto aj bude), ako chyba pri jednoduchej vymene lnb bez nastavovania.
Dokonca som sa stretol s lnb, co mal skew posunuty odhadom o viac ako 15 stupnov.

Kasr
Registrace: 8/2008

Nevím co bys při výměně konvertoru měl nastavovat, když ho umístíš úplně stejně. Možná sis to popletl s nějakým dřívějším modelem, který měl magnetický polarizátor. Tam to snad význam mělo. A tebou popisovaný konvertor byl zmetek, takže vyhodit a ne kvůli tomu kupovat měřák a cosi nastavovat.

technikTKR

tekapo, mam taky LNB Inverto konkretne radu Premium Select Quad a TWIN a jednoduchy Black Pro a zatím vse ok. Mel jsem Inverto Black Pro Twin a ten mi odesel po 4 letech provozu v H polarizaci v dolnim pasmu, tak jsem zvolil radu Premium TWIN a zatím vse ok, Quad mam uz patym rokem. Jediny jiny LNB mam Megasat TWIN s kombinaci lnb Inverto a vse zatím maka. Je to otázka taky stesti na kusy a mozna ze problém je i v tom, ze se to zrovna nesnese s jinou značkou LNB na te parabole T90. Asi budes muset zvolit znacku tech LNB, co ti drzi pokud jsou od jednoho výrobce.

HYPER
Registrace: 11/2010

"se to zrovna nesnese s jinou značkou LNB"
S takovou blbostí jsem se ještě nesetkal a ni o ní neslyšel.

sirda
Registrace: 11/2006

technik

Takze podla teba skew nastavis nakreslenim ciarky podla pôvodneho a na umiestnenie si tiez spravis ciarku!!!!
Akurat u rovnakeho lnb ako pôvodny bude umiestnenie rovnake a aj tak by som este skontroloval a pripadne doladil.

Kasr

sirda, vim ze by to nemelo vadit a asi jsem napsal něco spatne, ale zrejme zalezi na provedeni zapojeni elektoniky a zejména pouziti soucastek a navrhu plosneho zapojeni. Ja mel třeba problém s Goldeny 204 Quad, kdy se snizovala kvalita na V polalarizaci na určitých TP po zapnuti všech prijimacu zejména pokud byli nektery na H polarizaci. Stejny problém byl i po vymene za jiny kus od stejného výrobce. Provedeni F konektoru s koaxem vporadku. Koax pouzivam Nordix. Musel jsem je vymenit za jinou znacku a vyzkouisel jsem to Inverto a ok. Vse maka jak ma.

HYPER
Registrace: 11/2010

@Kasr

vyráběli se LNB, které se museli natočit v úhlu 45 st. A nebyla to vada.

elektrokol
Registrace: 8/2015

@tekapo

kup si pískátko za 200 Kč z aukra a ušetříš 2800,- Kč :-))

matchboxx

díky všem

Děkuji všem, kdo napsali, za příspěvky, zkušenosti a podněty. Nechám to projít hlavou a rozhodnu se.

tekapo

technikTKR

měřák máš a LNB měníš odhadem,jak to asi bylo předtím?? a bylo to předtím vůbec správně??

pierrepetr

Co bych tak asi na konvertoru při jeho výměně nastavoval?! Jednou nastavím parabolu a konvertor k tomu a když ho měním (což je cca 1x za 10 let), tak se snad podívám jak je na parabole daný. Sice chápu, že když jde montér toto dělat k zákazníkovi, tak je potřeba to řádně zdramatizovat a motat se tam co nejdéle, ale u sebe to takto skutečně řešit nemusím :8)

technikTKR

technikTKR

no nemýlil jsem se v tobě,že bezmezně důvěřuješ předešlým montérům a měřák máš v autě,navíc stejná značka LNB po létech výroby ještě nezaručuje,že mechanická a elektrická rovina je na tom stejně,jako před 10ti lety(jak píšeš),zvláště při dnešní pečlivosti čínských výrobců,o výměně za jiný typ nemluvě vůbec

pierrepetr

"Co bych tak asi na konvertoru při jeho výměně nastavoval?!!.."

No kdyby to nebylo k pláči, tak je to k smíchu - to jsou pořád kecy "profíků" ala technik - bez měřáku nenastavíš parabolu... blabla, a pak si ho pozveš, "technika", co má na webech plno keců o profesionalitě, a sám pak ani nevytáhne měřák z auta a plácne tam LNB jen tak bajočko, skew neskew, však ono se to ani nepozná, a ještě se tu tím veřejně chlubí... no aspoň je jasno s kým máme tu čest ;P

lance
Registrace: 10/2008

Raz obhajuje profi merak a potom "montuje" lnb bez meraku!!! A este na t90!!!
Profi praca!!! Rv :laughing: Rv

Kasr

na co má pak

ten profi měřák??,na azimut a elevaci stačí bargrafy,že??

pierrepetr

Já myslím , že je jedno jak to kdo montuje , důležité je zdali a jak to bude potom fungovat.

matchboxx
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 92

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra