Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

DVB-S2 měřák do 3.000Kč

Zdravím, uvažuji o měřáku TRIMAX TM-8500 HD, jako alternativy mám Opticum OPS4 nebo OPS5 nebo BLOW Satfinder DSF01. Prosím majitele některého z těchto měřáků o zkušenosti, případně i návrh podobných typů. Nenavrhujte mi prosím profi měřáky za 5-20tisíc, nemohu si je dovolit a nejsem profesionál, aby se mi zaplatily montážemi parabol. Předem dík.

tekapo
Registrace: 1/2016
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 92
Odpověď v diskusním vlákně

Techniku

Este raz- parabola je T90!!!
A ja sa zivim tiez uplne niecim inym. Montoval som iba znamym a aj to iba sme potom posedeli a vypili.
A neboj, u niektorych stb pomocou teplomerov v nastavis skoro presne.

Kasr
Registrace: 8/2008

RE: DVB-S2 měřák do 3.000Kč

A len tak pre zaujimavost parabolu s motorom som doma nastavoval cez enigma signal meter od krkadoni(teplomery) a vypadky ktore bezne tu prezentuju uzivatelia na hd skylinku mam az ked padaju trakare.

Kasr

A co je mně po tom, že je parabola T90? To jsou všude na světě jenom paraboly T90? Podle tebe asi ano, ale občas mají v prodejnách i jiné modely :)))

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Už toho nech technikomiku, doma na střeše si dělej co chceš, ale proč se navážíš do lidí co použijí bargraf k pečlivému nastavení LNB, když ty sám ho tam prdneš podle kolmosti větve okolního stromu...? :)))
Přitom Ti ani nedochází, že ve výsledku všichni ti, proti kterým tady brojíš, dosáhnou v reálu lepšího výsledku s bargrafy než Ty, prostě proto, že to neodrbou tak jako ty!! Takže Ty a Tobě podobní můžete mít keců kolik chcete o měřácích/neměřácích, můžete mít sami měřák za půl mega a stejně ho máte k ničemu, páč nejste schopni poctivé práce!!! Pečlivý amatér s OB820 + monitorem pak dolaďuje paraboly po takových "odbornících" jako jsi ty...
Každý normální profesionál při výměně LNB připíchne měřák a zkontroluje nejen skew ale nastavení paraboly jako celek (stačí jemným pohybem-tlakem na parabolu sem-tam) její přesné nastavení, páč když už tam je, tak kontrola je záležitost minuty a nikdo rozumný o tom nediskutuje a nedovolí si jen vyměnit bajočko LNB kus za kus, páč nikdy nemůže vědět jestli je vše nastaveno přesně, jestli se to časem už nerozhasilo... nevíš to ani sám u sebe... Takže nejde samozřejmě o nějaké ohlupování klientů ale o to, že pokud někdo montuje sat jako profík, tak tu minutku dvě vždycky obětuje a i při blbé výměně LNB prostě celou sestavu zgómne aby po sobě nezanechal polovičatou práci... A stejně to platí i pro tazatele s jeho T90.
Takže jsme se o tobě dozvěděli to, jak pracuješ doma u sebe a tím taky jak pracuješ/odrbáváš i všude jinde... od tebe bych si nenechal ani složit uhlí... Rv
Mudrování o tom, že konvertory jsou identické a padají z jedné linky si nech pro toho, kdo nemá žádné zkušenosti, kdo neví jak funguje dnešní výroba jakékoli elektroniky... "Stejné" výrobky jakékoli dnešní elektroniky se mohou ve střevech lišit z měsíce na měsíc, o SKUTEČNÝCH polarizačních rovinách LNB ti tu už psali jiní, nebudu tady dublovat svoje zkušenosti, stejně je to k ničemu, ty se přece saty neživíš, jen o nich zasvěceně mudruješ, jako ostatně o všem...

lance
Registrace: 10/2008

Ano, doma si klidně šaškuj se svými teploměry, ale k zákazníkovi s tím nelez, protože tam ta tvoje maškaráda nemá co pohledávat. Akorát se budeš ztrapňovat s nějakým nastavením skew (kde ani nevíš co to je) a každý trochu lépe znalý zákazník tě vynese v zubech za tu fušeřinu. Nad takovým blekotou jako seš ty, který má plnou hubou profesionality a přitom je matlák největší, se mohu leda povznést :razz:

technikTKR

bacha na prasklou žilku... :)))

lance
Registrace: 10/2008

Naštěstí nejsem poblíž tebe, aby mě znečistila :razz:

technikTKR

techniku

kedysi davno som si kupil len pre svoju neprofesionalnu potrebu domaceho nastavenia svojich parabol, obycajny satfinder dvb-s...velakrat mi SF pomohol, hlavne pri nastavovani LNB IBU-single na mojich viacerych parabolach. pretoze dlhy krk LNB IBU skryva rozne finesy, ktore treba pri nastavovani akosi zmerat. podla mna lance to dobre napisal...
https://www.parabola.cz/album/foto-707/
sekce Album: satfinder SF - 20
Popis fotografií:
[1] satfinder SF - 20

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Skutečně nevím, kam na ty vaše prapodivné konvertory chodíte, protože já mám u sebe úplně běžný Golden (http://www.omko.cz/lnb-konvertor-golden-interstar-gi-201-single/), který se přesně vejde do objímky a pokud bych ho měnil, tak i jiné typy (http://www.omko.cz/opticum-univerzalni-single-lnb- jsou na tom stejně01db/). Nebudu shánět nějaké speciálky s dlouhým hrdlem jenom proto, abych na jednu parabolu dostal těch konvertorů víc. K tomu mám motor, který obsáhne vše dostupné.

technikTKR

@technikTKR

LNB IBU, sa pouziva z uplne inych dovodov ako pises...pis radsej o kablovkach, pretoze za 12 rokov registracie vies toho zrejme viac, ako predvadzas teraz zakladnou neznalostou DTH & DX sat prijmu.

bohus31

K čemu ho používáš ty, to je tvůj problém. Pro běžné užití to žádný význam nemá, jedině na multifocus. A ten v naprosté většině případů zajímá lidi jak loňský sníh, případně si každý vystačí s monoblokem na 2 Astry. Celá debata je o ničem, protože pokud semnou chce někdo diskutovat, tak si napřed musí zamést před vlastním prahem a ne se hned zkraje znemožnit nějakými teploměry a pak tady plácat, jak mám já nastavovat konvertor u sebe. Konec :8)

technikTKR

popisal si

v tomto vlakne tych nezmyslov viacero techniku. necuduj sa, ze vela chlapom od fachu, su tvoje prispevky na smiech a zabavu...

bohus31

lance

souhlas,s technikem se nediskutuje,i když dělá ostudu tomu označení ""technik""

pierrepetr
Registrace: 5/2006

bohus31@ No jestli jsou ti hoši od fochu stejní co hoši s teploměrama, tak to teda potěš koště, to mně začíná připomínat éru Cigimontérů, kteří se rekrutovali z oboru pekařského, cukrářského apod. a jejich náčiním by přenosnej televizor a set-top-box na baterky, kterej právě ty teploměry měl. Což ale není ani pro zábavu a smích, ale k pláči.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

jasne,

poldaspitomtechnikomiku. pisem o tomto vlakne, ak dobre citas...

bohus31

Sorry, ale nebudu se tady přehrabovat tunama tvých oduševnělých výlevů, který ve finále stejně nic novýho nesdělí. Jenom se podivuju nad tím, že si tady někdo hraje na kdovíjaký profíky a přitom používá findery za pár korun. A to není jenom tohle vlákno, ale celkově, protože ty tvoje finderoteploměry jsou tady takřka na denním pořádku.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

PoldaS

Kto ma väcsi???

Kasr
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 92

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra