![]() |
|
Obraz ČT HD programů Skylink vs. Nová DigiNemá někdo srovnání obrazové kvality ČT HD programů na Skylinku a na Nové Digi? Zajímají mne opravdu jen HD programy, kdyby někdo měl odkaz nebo třeba vlastní měření datového toku, beru i vlastní oční subjektivní srovnání :-).Považuji-li Skylink jako referenční kvalitu 100%, jsou ČT HD u Digi alespoň na 80%, nebo je to ještě horší? Jedná se mi o to, že mám už léta Skylink, teď jsem objednal Digi kvůli sportům, ale nevím jestli vzít jejich box nebo CAM. Radši bych CAM do TV, ať je všechno pod jedním ovladačem, ale Skylink pak musím zrušit. Nabídka Digi mi svým obsahem, především sportu přijde prostě nej, ale ČéTéčka u nás běží pořád, tak abych rodinu nenaštval, Novy a další seriálový braky mě nezajímají. |
Man5on
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 40 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 75 | |
![]() |
|
RE: Obraz ČT HD programů Skylink vs. Nová Digi@wladys:ja som nepísal že je to jeho povinnosť@bohus31:to som písal hneď na začiatku Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
![]() |
|
technikcital si moj prispevok 09:22.06?Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@pele1vsak ja chapem...a preto sa snazim pisat jednoducho polopate, aby pochopili vsetci.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
peleTo jsi sice nepsal, ale napsal si, že to není jeho zásluha. Kdyby ČT vysílala své kanály pres TP Skylinku tak by tam HBB taky bylo. Takže to bylo s tvé strany naprosto zbytečné.Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 3 444 |
![]() |
|
@wladysAle bolo by to zásluhou ČT,iná vec je keď si to šíria sami ako je digi,magio fresat a antic/flix.Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
![]() |
|
HbbTVneviem čo je koho zásluha, ale faktom je (takže pravda u peleho na 95%):CT - u SL všetky programy majú HbbTV, nemajú TXT STVHD - u SL bez HbbTV, bez TXT, v DVB-T je HbbTV |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Obraz ČT HD programů Skylink vs. Nová Digibohus31: To není moc dobrý nápad. Jednak proto, že od Digi obdrží CI+ modul, který je poměrně dost vybíravý na jiný modul (ve kterém bude Skylink), dále proto, že přijímač bude muset mít podporu AAC (aby měl na Digisportech i zvuk a ne jenom obraz) a pak nechápu proč Skylink kartu prznit do režimu ČT-only a přicházet tak o všechny další programy, které Skylink nabízí. Máš to moc překombinované, řešení co jsem popsal já je cenově i technicky nejdostupnější a s minimálními případnými problémy.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
peleUž se to tady psalo několikrát. Co jim bránilo (brání ) vysílat přes A3?![]() Man5on Můj názor je, že nebýt těch digisportů, tak po nich pes neštěkne. Takže digi max jako sportovní doplněk, ale pro zbytek jednoznačně Skylink. Ovladače neresit.Já používám TV jen jako monitor. Takže vše ovladam jen jedním ovladacem taky a to ovladačem od HDboxu. Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
![]() |
|
@technikTKRpisem len zo svojich skusenosti z praxe. mne to tak vyhovuje a som nadmieru spokojny...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
@wladysNačo by to tam pridávali keď ich boxy HBBTV ani nepodporujú a rovnako je to aj u väčšiny boxov Skylink ready.Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
![]() |
|
RE: Obraz ČT HD programů Skylink vs. Nová Digibohus31: Pokud máš osobně vyzkoušenou nějakou funkční sestavu, pak je všechno OK. Akorát jsem asi přehlédnul konkrétní věci, o co se jedná.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
peleJe třeba taky myslet na lidi s vlastním přijímačem. A skylink na ně evidentně myslí, narozdíl od digi.![]() Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
![]() |
|
RE: Obraz ČT HD programů Skylink vs. Nová DigiKdyž chce zjednodušovat tak není lepší nějaké Combo které schroupne Digi modul než ty sat. krámy v TV? Řešit totiž jestli jeden nebo dva ovladače je totiž úplně mimo.Stejně je jenom otázkou času kdy tazatel bude utíkat zpátky ke Skylinku, to jeho současné rozhodnutí je jenom taková módní vlna, takových jedinců časem bude. ![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
@technikTKRty potrebujes poradit? mozem PM. zakladatelovi temy som napisal idealne riesenie jeho poziadaviek, mojou skusenostou...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
RE: Obraz ČT HD programů Skylink vs. Nová DigiDigi nemám, takže se to mě osobně netýká. Ale vím od celé řady montérů, že CI+ modul od Digi je poměrně problematický v kombinaci s jinými moduly. A pokud jde o přijímače, tak se tady v diskuzi každou chvíli řeší potíže s AAC. Proto jsem chtěl, abys zvedl funkční sestavu. A jistě s tím netřeba dělat tajnosti přes PM, bude to inspirace i pro jiné.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: Obraz ČT HD programů Skylink vs. Nová DigiTakže jen informuji jak jsem se nakonec rozhodl. Zdravý rozum zvítězil nad leností a pohodlností (=jeden ovladač). Nechávám si Skylink (CAM v TV) a od Digi jsem vzal ten jejich Kaon. Technik mne přesvědčil, že jejich CAM stojí za starou belu, že se seká, rozlaďuj, ať o něm ani neuvažuji. |
Man5on
![]() |
|
ake jednoducheMan5on, namiesto JEDNEJ sat platformy uplatis DVE. FAJN riesenie kvoli poctu HDtv stanic. no ak by ti nahodou predsa len islo aj o prachy a zas zmenis priority, tak dobra varianta je tiez: CT karta /CAM v TV/ za KONCESIE a prijem PAY-TV DIGI s ich zariadenim...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
na freesate je lepsi obrazFreesat ma lepsi obraz v HD ako Skylink.Hovorim to preto lebo mam obidve karty.Neviem ale Digi a Magio prebera to same ako Freesat... |
ferdo67
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 591 |
![]() |
|
RE: Obraz ČT HD programů Skylink vs. Nová DigiS tím modulem od Digi mi to docela zajímá. V jiném tématu jsem psal, že chytám Skylink a v létě možná kvůli spotům přibude digi, ale ještě nevím.Mám Technisat TechniCorder ISO STC, v jednom slotu Technisat CW modul s ICE Skylink (chvíli jsem používal i 2 karty - Next, což již nyní kvůli late descrambling nepotřebuji). Do druhého slotu jsem předpokládal CI+ modul od Digi. Kdyby to ale mělo dělat problémy, tak nevím. TV mám bez DVB-S. |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: Obraz ČT HD programů Skylink vs. Nová DigiMan5on: Jenom pro úplnost, CA modul od Digi se rozlaďovat nemůže, protože slouží pouze k dekódování programů. Problém u Digi je v tom, že k příjmu jejich programů je potřeba přijímač s podporou AAC a pokud jsou v přijímači 2 CA moduly (jeden od Digi a druhý pro Skylink), tak mohou být potíže.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: Obraz ČT HD programů Skylink vs. Nová DigiVčera jsem to teda zkoušel okometricky porovnávat a musím Digi pochválit, ani jsem nečekal, že ten obraz bude tak dobrej. Rozdíl mezi ČT HD u Skylinku a u Digi není zas tak velký, je Digi o chlup horší, ale to jen že jsem se soustředil na detaily, jinak běžně bych rozdíl nepoznal. Je to kvalita cca odpovíající ČT HD v digitálu což je pro mne přijatelný a Skylink asi zruším úplně. |
Man5on
![]() |
|
@Man5onaky prijem mas na mysli, pod pojmom CT HD digital?Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
@Man5onOd 1. apríla pribudne aj nový platený balík. Za sumu 4 eurá mesačne ponúkne kanály Digi Sport 1 HD, Digi Sport 2 HD, Digi Sport 3 HD, Sport 1 HD a Sport 2 HD.![]() Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V
|
Naaalim
Registrace: 3/2016 Příspěvků: 1 177 |
![]() |
|
RE: Obraz ČT HD programů Skylink vs. Nová DigiTo bude asi nejaky april co?No nic kluci, me s jednim cinskym boxem jela digi i sky. v enigme uplne v pohode :-) a Ale asi to nebylo moc oficialni a urcene pro bfu ;-) |
Hollys
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 767 |
![]() |
|
@Naaalimodkial mas info, ofiko? pretoze na taky vtip, by som kludne DIGI HD sport reflektoval...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 75 | |
![]() |
|
![]() |