Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

jednoduchy sat prijmac s rychlym startem?

nevite o nejakem jednoduchem sat prijmaci to jest nemusi mit zadna udelatka jako nahravani, net atd... i kdyz uz to maji i ty nejlevnejsi.
je to pro bfu starsi lidi kteri jen prepinaji nic vic vyuzivat nebudou.
kvuli vypinani sd, jsem chtel objednat od skylink ten strong 7504 ale uz nemeli tak poslali za stejnou cenu multibox hd. ten ale narozdil od tech starych sd prijmacu dlouho zapina, jen tak strelim ze skoro az minutu, mozna pulminuty ale i tak dlouho. sice je tam funkce rychleho zapinani, a podle mne to funguje asi jako jen uspavani pc a jen proste probudite, ale kdyz se vypina zasuvka v prodluzovacce na noc tak po tom po zapnuti prijmac zapina ale hned vypne, misto toho aby zustal zapnuty takze misto toho abych vysvetlval jim co a jak ze to musi zase zapinat, tak radsi nechal bych neustale ten dlouhy start, ale proste je to pomaly. a jak jsem dival do komentaru na heurece tak i ten strong nema moc rychly start.
tak se ptam, jestli nevite o nejakem jednoduchem prijmaci ktery ale zapina stejne rychle jako ty stare sd prijmace, a nejlepe kolem 80eur (2200kc)

sioga_bs
Registrace: 6/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44
Odpověď v diskusním vlákně

RE: jednoduchy sat prijmac s rychlym startem?

To si děláš srandu ne...........

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

@sioga_bs

Jakýkoliv a ať ho nevypínají a nebude startovat, stejně přijímače mají spotřebu pár wattů :-))

matchboxx
Registrace: 9/2012

No taký z raketovým štartom STB nepoznáme,neexistuje.Ak sa STB vypne z elektriny na tvrdo tak po zapnutí musí nabootovať,každý,aj ten najjednoduchší a najlacnejší.Poradili ti,aby to nevypínali na tvrdo,ale len do Standby režimu,potom sa dá zobudiť takmer okamžite.Môžem vedieť aký sú tí ľudia starý?Len pre zaujímavosť?Nech sqa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Chapem ze starsi ludia maju iny pohlad na vec.
Ale toto proste musis pretlacit cez nich

Dagy2
Registrace: 11/2010

To Dagy2

Čo sú to u teba starý ľudia,nad 70rokov a viac,alebo (nevhodné slovo)ný,ktorý sa nechávajú odrbávať a klamať podvodníkmi?Ja mám 70 a som už podľa teba starý?Neboj mňa tak niekto nepreští,aj keď pokusy sú a budú.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu

To je taky obrovsky problem tu necelu minutku pockat, pokial nabehne prijimac ? Nechapem....
Ved aj telke to chvilku trva, pokial nabehne.
Susedka ma vyse 80 rokov a zvlada ovladat bez problemov ;) a pocka si, ma nejake Amiko...

HornetF18
Registrace: 10/2011

Tohle fakt nepochopím. My starší přeci pamatujeme starty elektronkových TV, než se přes termistor nažhavily lampy,a naskočilo VN, tak to trvalo pěkně dlouho. Kam tví starší lidé pospíchají?. Každý box, ze standby, startuje poměrně rychle a ještě, v tzv. vypnutém stavu, většinou svítí hodiny. Když box nemá kolébkový vypínač, to ho budou vytahovat ze zásuvky?

konas
Registrace: 12/2014

matchboxx

Přesně ale bohužel tohle není ojedinělý případ. Těch lidí kteří to na noc úplně zbytečně vypínají /kdyby to byla pouze samotná TV tak budiž/ je více a většinou s nimi nehneš, mají prostě svoji pravdu. Je to jak házet hrách na stěnu. :bigeyes:

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

tak asi lepsi moznosti by byla tv primo se sat tunerem. takove ja pouzivam kvuli jednemu ovladaci a bez zbytecne dalsi krabicky. ale casem uz jsem zjistil ze bych rad obcas i nahraval, lg ale nahrava sifrovane a nelze prehrat ne jen na pc ale ani v jine telke. ale jinak uplne staci na sledovani, tak asi nekdy jim posunu takovou tv kde sat programy nabihaji dost rychle, tak radsi tato varianta nez zjistovat ktery prijmac je rychlejsi ci kupovat na slepo.

sioga_bs

Top najrýchlejší je Opensat 9900/9700. Cca 3 sec.

jarosa
Registrace: 12/2009

Medialink Black Panther

5s přímo ze zdi,novější modely nevím

pierrepetr
Registrace: 5/2006

sioga_bs

Ale neodpovedal si na otazky viacerych....preco je take dolezite, aby prijimac nabiehal co najrychlejsie ? ? ?
Kde sa ponahlaju ti tvoji "starsi lidi" ?
Aky je problem ci pozeram za 5 sek alebo 30sek...50 sek...???
nechapem.....
Su snad dolzitejsie kriteria na prijimac.

HornetF18

to vladoholu

staroba začína vtedy keď ti u lekára namiesto vyšetrenia predpíšu acylpirín, keď začneš autá rozoznávať podľa farieb a keď ti začne vadiť že tvoj sat prijímač štartuje dlhšie než 5 sekund. Starý si vtedy, keď nemáš na nič čas, znervózňuje ťa čakanie u lekára a na červenú na križovatke.
u niekoho to začína po tridsiatke iní zomierajú mladí deväťdesiatnici. Nech zdravíčko slúži. ;)

Dagy2
Registrace: 11/2010

Vypínanie SAT.

Dobry vecer. Chcem len povedať ze všetci ste proti vypínaniu spotrebičov ze spotreba v standby je veľmi malá, ale ja doma po skúsenostiach z prace, teraz preženiem, ale vyberám aj baterku z digitalok. Robil som obhliadku niekolkých bytov a domov po požiari a keby ste to videli, tak by ste vyberali aj batériu z nástenných hodín v čase ked sa na ne nedivate. Pozdravujem.

................................................................

Jozef191
Registrace: 10/2007

Jozef191

ano,jako opravář elektroniky souhlasím,všechno vypínejte,když si jdete vařit kafe,ta elektronika je k tomu určená,proto má vypínač na DO,proto vše přímo ze zdi,výrobci se taky radují

pierrepetr

jozef91

Trochu prehanas :))) niektore "spotrebice" sa neodporuca vypinat zo siete....
ked ides na dovolenku, tak joo, ale v beznych domacich podmienkach, nie.

HornetF18

Openbox s3 mini R^

ksatelit
Registrace: 4/2015

neni co odpovidat. kazdy napise svoj nazor, ja sem sve rekneme pozadavky a situaci vysvetlil. a to kdo vypina a kdo ne to uz je kazdeho vec.
oni nejsou az tak stari, neni jim ani sedesat let, ale jeste sem dopsal bfu coz znamena ze jsou uz stari napr. na dotykove telefony a uplne jim staci ty hloupe. nerikam ze by nezvladli aj dotykovy. ale tlacitkovy jim uplne staci. a to same je to i s prijmacem. jsou to rodice me pritelyne, takze jim nebudu menit jejich zvyky. prede mnou jeste vytahovali ze zasuvky prodluzovacku, potom jsem jim aspon poridil s tim vypinacim tlacitkem.
na tu prodluzovacku je napojena telka, sat, dvd a nabijecka na notebook a zasuvka neni hned za telkou ale na protejsi stene, takze proste kdyz v noci uz nepouziva telka, a dejme tomu zapna az na obed, tak proc by to bylo zapnute uplne zbytecne 12h? ano, mnoho toho nenazere, ale je to zbytecnost. navic kdyz jeste tam nabijecka nb ktera taky nebude porad vytahovat, tak se vypina vse najednou. pres den vetsinouo nevypina, ale kdyz se jede pryc na pul dne a doma nikdo neni tak zas proc to nechavat zapnute, kdyz samotny rezim standby znamena byt na pozore, ale kdyz neni kvuli komu skritkum ci kocce?
neni dulezite aby prijmac zapinal super rychle, ale doted meli nejaky oron prijmac kupovany z ukrajiny ktery maji snad osm let, ktery zapinal do deseti vterin, a ted jim tam dam prijmac ktery bude nabihat pulminuty. takze by to pripadalo divne ze jim cpu novejsi ale pomalejsi, to jim nevysvetlim ze tam uz davaji skoro operacni systemy. jiste ze by si zvykli, ale jeste jsem jim nezapojil, jeste je cas do konce mesice nez vypnou dalsi programy, ale proste jsem jen myslel ze jsem spatne koupil nejaky sunt od skylinku a myslel ze jine prijmace zapinaji rychleji.
sam bych nemel nervy no mam nervy, ale proste v dnesni dobe bych nespokojil s tim ze mi pokazdem zapnuti nabiha pulminuty, i kdyz ja protoze nevypinam ze zasuvky tak bych vyuzival ten jakoze rychly start.
jen jsem se zeptal, ci opravdu proste to kazdy prijmac tak dlouho nacita nebo existujou nektere sikovnejs/jednodussi, nic vic, kdyz ne tak ne.

sioga_bs

Dneska

je to u výrobcu jednoduché.Rychlý start ze stan by znamená spotřebu v drtivé většině přijímaču cca.stejnou jako pomalu v provozu.Nebo v menu pokud to jde uspat je spotřeba minimální-ale dan je pomalý náběh. ;) Záleží na každém co si vybere.Nemusí to platit obecně ale drtivá většina přístroju se dnes tak chová. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

TO sioga_bs

Hej chlapče, a kam že sa tak ponáhľaš,poviem ti to rovno o nič neprichádzaš ak to štartuje o niečo dlhšie.Na rovinu-ak nejde o život,ide o (nevhodné slovo),tak si vyber.Nech sa darí.

vladoholu

sioga_bs

nebudu tady řešit,kdo má kolik roků,kdo má čas, nebo, nemá čas čekat,jsou přijímače které nabíhají třeba tu minutu,jsou jiné,které nabíhají 5s ze zdi zapnuto,jeden jsem ti nabízel,další účastníci diskuze jiný model,úplně tě chápu,klidně si kup ten rychlý,cenově se to neliší od těch pomalejších,spíše naopak

pierrepetr

vladoholu

vladoholu.važ si staršich ludi,pretože medzi nich patri aj tvoja mater s otcom .nechapem ako sa dokažeš zabavať nad rokmi inych.maj k nim uctu, a ak nevieš poradiť k dotazu tak nemaj ich v papuli.prču si rob z tvojich rodičov ak volakych maš.

sano1
Registrace: 4/2009

@vladoholu

nenavidim, ak si robi niekto posmešky ako tu diskutujuci vladoholu.daj sa do poriadku!!!

sano1
Registrace: 4/2009

TO sano1

Chlapče a my sa poznáme?Mne už rodičia nežijú.to by boli najstarší ľudia na zemeguli.Ja mám 70 a vážim si starších,skúsenejších ľudí na rozdiel od mladých,ktorý si nevážia nikoho,ani seba samého.Nepoučuj ma čo a ako mám odpovedať,na to nemáš dosť skúseností,oprávnení a ani vek.Nech sa darí.

vladoholu

@vladoholu

...kukni do zdcadla a uvidis, jaky jsou stari! A ty patri do srotu a ty... . Teba nikdo veru neprechci, ponekud te uz vsichny prechcali, nakolik tvoje vybava jsou jenom kramy a repliky originálov. Mne jse tu v servise vali cca 150 prijimacu a nevim jak se ich zbavit, nechces je do archivu?

krteczek
Registrace: 8/2013
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra