Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nástupce Amiko IRD 7800 s fcí Fast scan

Ahoj, hledám pro sebe nový přijímač. Starý Amiko IRD 7800 nemá funkci fast scan a já už nechci složitě vyhledávat nové aktualizace a pokaždé třídit programy.

Prosím o radu, jaký přijímač koupit abych už nemusel ladit programy, které se přesunuly jinam, či nové programy, které se zařadili do programu. Mám Skylink. Funkce nahrávání, apod. nevyužívám.
Děkuji

spotrebujt
Registrace: 3/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 70
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nástupce Amiko IRD 7800 s fcí Fast scan

Pokud jede nic bych nekupoval , letos po přechodu zbylých programů na DVB S2 transpodery se situace ustálí a přelaďovat se už nebude.

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Přelaďovat se bude pořád. Ale to Amiko 7800 by snad Fastscan mít mělo, ne?

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Tento sat prijimac nemá Fastscan, ale ma funkci DCHM jako třeba u Gosat 7055, kde se doladuji nove programy na konec seznamu. Navíc tento prijimac si neumi prepsat novy nazev programu po puvodni pozici jiného programu. Bud jej musíme vymazat a znovu naladit nebo prepsat nazev.

HYPER
Registrace: 11/2010

Nástupce Amiko IRD 7800...

;)
No tu je rada prostá - Vyber si opäť stb z označením Skylink Ready!
A keďže min. 80% nickov z tohto fóra nepoužíva tieto "šit" stb, tak ti tu dobre poradí zrejme iba málokto! Preto si zavolaj radšej do Skylinku! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

HYPER

Stačí na ten program najet, v menu tu frekvenci ručně znovu proladit a během několika sekund máš název upraven. Což je stále lepší než jednak ten slavný Fast Scan ve kterém si nemůžeš upravit v menu programy dle libosti a i než dynamická kde se ti sice nahodí na konec ale stejně je musíš třídit. Tudíž jsme znova na začátku, nejlepší je tradiční klasika, ručně ladit, ručně třídit.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Hlavně nekupovat Skylinkready.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Nástupce Amiko IRD 7800...

"Šit"ready je, bol a bude iba "šit"!
Apropo: Na trhu sú stb, ktoré nie sú "S R", ale taktiež dokážu aj Fast Scan! Stačí hľadať a vybrať si! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

Pro normálního diváka který jen zapne a dívá se stačí Skylink Ready s poslední certifikaci FastScan.(dle nyní platné specifikace v1.5)

např. GoSAT GS7060HDi

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr

Normální divák si zjistí co a jak nejlépe u několika nezávislých odborníků. A těch co poté zakoupí Skylinkready bude minimum. Aještě k tomu GoSat.

HiFiOK

V čem je ten Gosat špatný?

habr

Skoro ve všem. Ale téma je o Amiku.

HiFiOK

Téma není o Amiku ale o jeho náhradě!!!

Takže v čem je špatný................

habr

Ja som tiez svokre kupil skylink ready. Ja som spokojny, ona tiez. Pre obycajnych ludi, co nepotrebuju nic naviac, iba sa divat je to idealna volba.
A fasta scam? Nikde neni zaruka, ze u sucasnych stb, kde fastscam funguje, ze bude aj o rok, dva...
A "obycajne" stb, co maju fastscam- ano fastscan pri hladani programov, ale nie, ze sami bez zasahu uzivatela po preladeni najdu programy. Preto niektore skylink ready dlho (1 minuta), ako sa tu nepacilo jednemu uzivatelovi na fore startuju.
Ved linuxy tiez nenabehnu hned, ale kvôli nacitaniu operacneho systemu.

Kasr
Registrace: 8/2008

Kdepak :lookaround:
Považuji Tě za odborníka, tak ať nemusím názor změnit.

HiFiOK

Změna přijímače

Díky, hledám nástupce.
Satelitní tv nechci. Díky neustálým změnám a novým programům plánuji přestup na T-mobile TV.

Nechci řešit, že program nejede, protože byl přesunut na jinou frekvenci, má jiné nastavení a nebo byl nově přidán nový program. Nemám chuť pokaždé ručně nastavovat parametry, ručně mazat a přesouvat na pozice, na kterých jsem byl zvyklý programy vídat.

Pokud, ale tohle žádný přijímač tento můj problém nevyřeší, tak ještě chvilku počkám s Amikem a přejdu pak komplet na iptv.

Skylink jsem bral jen z důvodu přenosů F1 závodů. o2 TV jsem nebral, protože nemám od o2 internet a mám s o2 špatné zkušenosti.

Pokud ale třeba GoSAT GS7060HDi dokáže stále aktualizovat programy i po přesunu a při nové programové nabídce mi automaticky uloží nový program, vezmu právě tento přijímač. Nechci ale trávit čas hledáním a aktualizací programů v přijímači růčo.

spotrebujt

spotrebujt

Ty zrejme patríš tiež do tej skupiny ľudí, ktorí sa riadia heslom:
Dejte mi lidi, já to udělám! :))) :))) :)))

mmiriboy

mmiriboy

Pokud chceš pouze zapnout a dívat se, tak Ti Habr radí dobře. R^

neuzil
Registrace: 7/2009

@neuzil

;)
Mne nemusí radiť nikto, ja mám tieto veci doma už dávno poriešené! ;)

mmiriboy

To je teda slušná haluz, přejít na IPTV a ještě od TM, kterej nemá ani metr svý sítě, takže všechno bude běhat někde v cizí síti bez garance, a to jenom kvůli tomu, že mám gramlavý čapy a neumím si naladit programy. To pak nepochybně žeru jenom v hospodách, protože si neumím uvařit, chodím prát do veřejný prádelny, protože se s automatkou nenaučím a když mně na gatích upadne knoflík, tak to šoupnu do krejčovství, abych si o jehlu nepropíchnul ruku :-(

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

PoldaS

:laughing: R^

figmar
Registrace: 10/2009

@PoldaS

Naprosto mimo mísu.
Nechci se s tímto otravovat a chci jen pohodlně přijít k TV a dívat se na TV. Mám jiných starostí dost, tak si jen chci život ulehčit a neřešit každej měsíc nebo každou aktualizaci programů.

Tímto bych chtěl všem poděkovat za tuto diskuzi, za rady. Mějte se krásně a přeji příjemný sobotní večer.

spotrebujt

Jo, tak si to s TM užij. Tam asi bude všechno v cajku a nebudeš řešit nic :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

spotrebujt

Pokud cheš to co hledáš tak neužil ti napsal vem to co ti radí habr a nic neřeš vem cokoliv od skylink ready má to ten fastscan pro tebe je to jedinná volba a neposlouchej tu ty co to odsuzují oni by ti poradily linux a v tom se zahrabeš a pokud o tom nic nevíš tak to nedáš dokupy.nemusíš brát gosata ale vem co je cenou pro tebe přijatelný a máš klid.Pro obyčejný lidi co s tím nechtějí mít starosti a jen se dívat je to jedinný řešení.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

BIDLO, dik za radu, vyzkousim to az pujdu zase preladovat ke znamemu. Vždy jsem to delal přes tabulku kmitoctu a proladil jsem TP, ale na prijimaci byl navolen jiny program z jiného TP.

HYPER
Registrace: 11/2010

mmiriboy

Omlouvám se, patřilo to - spotrebujt.

neuzil
Registrace: 7/2009
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 70

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra