![]() |
|
Příjem slovenských,rakouských a polských programůDobrý den všem.Bydlím ve Zvoli okres Šumperk č.p.193.Nedaří se mi přijímat signál slovenských programů z vysílače V.Javorina.Analog ze stejného vysílače mi fungoval.Jak program STV1 tak i STV2.Chápu že analogový signál byl asi silnější než je teď digitálníZkouším to chytnout na anténu typ Supra color plus.Kamarád bydlící v Lukavici která je od nás ani né 1km to na stejný typ antény přijímá.Můžete my prosím někdo vysvětlit proč mi to ve Zvoli nefunguje popř. co mi ruší příjem signálu?Přijímá někdo slovenské programy ve Zvoli?Přijímá někdo ve Zvoli rakouské nebo polské programy?Mě osobně se rakouské stanice podařilo zachytit z vysílače Vídeň-Kahlenberg.Je sice silný 100 kW ale strašně kolísavý a ani se nedivím na takovou dálku odemně k vysílači to odpovídá že jde síla signálu podle počasí tzn. jeden den to jde druhý zase ne.Polský program TVP1 jsem dřív přijímal analogově ale nejsem si jist který to mohl být vysílač?Jen vím na 100 % že to byl 11.kanál- ještě v tehdejší VHF kde byla na 9.kanále TV Nova z vysílače Brno-Kojál |
chalupskyv
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 75 |
![]() |
|
RE: Příjem slovenských,rakouských a polských p...Všechny tvé dotazy nejlépe zodpoví odborník z oblasti, zde vystupující pod nickem Enik. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 296 |
![]() |
|
RE: Příjem slovenských,rakouských a polských p...Myslím, že nejlepší bude zavolat někoho s měřákem aby ti změřil signál a případně nastavil anténu. |
Antonio20
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 951 |
![]() |
|
RE: Příjem slovenských,rakouských a polských p...Kolego, dostatečně jsme Ti na tento dotaz odpověděli na webu Digitální Televize.cz.. v![]() |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Příjem slovenských,rakouských a polských p...Nepřekáží ti v příjmu silniční násep na most přes železniční trať?Digitální signál má ve většině případů nižší výkon než analogový. |
son
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 357 |
![]() |
|
@chalupskyvhochu já bydlím u Opavy což je blíž všude na rozdíl od tebe a ani ťuk a to jsem měl na střeše odborníka s měřákem , takže v Šumperku na všechno úúúúúplně zapomeň(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 679 |
![]() |
|
bbitomSvoboda , Služovice ........tam jsem jezdil na Capitol................jo to byly časy....cigára , ženský a chlast a ta Opava v noci se vůbec nepřibližovala.Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: Příjem slovenských,rakouských a polských p...Zdar, signál pro dálkový příjem může být nepoužitelný např. 15 m a ne 1 km od místa relativního příjmu.Záleží tedy mj.jiné na nadm.výšce místa příjmu (viditelnosti).Laborování s dálkovým příjmem je věc relativně časově náročná.Jak pravili předřečníci ,nick ENIK ,může tento problém (pokud je řešitelný), vyřešit. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Příjem slovenských,rakouských a polských p...Mas anténu polarizovanou vertikálně? |
Standa22
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
@habrjsem přímo ze Služovice asi 50 metru od kasáren(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 679 |
![]() |
|
@CESBohužel tam napsal pouze úplně to samé a už se pak neobjevil. Rád se budu mýlit ale stejné to tudíž očekávám i tady, klasické jednopříspěvkové vlákno bez nějaké snahy o spolupráci.![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
Tohle nemá smysl řešit!tazatel zjevně nekomunikuje, nehledě na to, žwe naprosto stejný dotaz již jednou položil na jiném webu, kde odpověď dostal. Takže by mu už mělo být jasno. pokud není, není mu pomoci tak jako tak.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Příjem slovenských,rakouských a polských p...Pokud jde o příjem slovens.programů na 55-57k,tak u Vás je asi problém vysílač Veselský kopec u FM.Vysílá na kanálu 56.Tak asi bez šance u Šumperku.Byl jsem jednou měřit signály u Litovle a tam slovenské programy jely. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: Příjem slovenských,rakouských a polských p...Enik se již vyjádřil, zakladatel tak učinit nehodlá, když se to zamkne, udělá se asi nejlíp. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 296 |
![]() |
|
@EnikDobrý den.Nejde mi aktualizovat software na přijímači Technisat DIGIT SIR.Chci ho aktualizovat proto protože i když mám vypnutý fastscan nejdou mi řadit programy od č.1 ale až od 4001.Píše to totiž že je to rezervované skylinkem.Prodavač v prodejně elektro mi radil že to chce aktualizovat software a pak to prý půjde.Poradí prosím někdo jak ho mám tedy aktualizovat když mi to při aktualizaci píše že hledání nového softwaru selhalo |
chalupskyv
![]() |
|
RE: Příjem slovenských,rakouských a polských p...skylink asi chystá masivní rozšíření, když si rezervuje 4.000 předvoleb. Máme se aspon na co těšit![]() |
tekapo
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 067 |
![]() |
|
RE: Příjem slovenských,rakouských a polských p...Dobrý večer všem.Tak dnes jsem po dlouhé době zkoušel znovu chytnout slovenské programy z vysílače Velká Javorina a podařilo se ;-).Budu teď každý den sledovat jak dlouho to půjde a jak moc podle počasí bude kolísat signál |
chalupskyv
![]() |
|
RE: Příjem slovenských,rakouských a polských p...Spis bych rek ze se nevyjadril ze dostal ovoce za tu svou adresu |
warteam83
Registrace: 2/2015 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
![]() |