![]() |
|
Tak mi odešel LNBO víkendu jsem zjistil, že mám vadný LNB "TT Twin 0,1dB Titanium Edition". Koupený v 12/2013,tedy asi 4 měsíce po záruce. Na všech pásmech, polarizacích i na obou výstupech vypadával signál na různou, krátkou i dlouhou dobu. Hledal jsem chybu na kabelu, vše vypadalo OK. Pak jsem přepíchl kabel na 15 roků staré LNB, které šilhalo na 19,2°a natočil parabolu tak, že na ten starý LNB šilhá Skylink z 23,5°. Okamžitě vše fungovalo bez výpadků.Již jsem objednal nové LNB, tentokrát "Inverto Black Premium Twin". Snad vydrží déle než ten minulý Twin. Zlatý LNB 15 roků starý. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Tak mi odešel LNBR.I.P![]() ![]() |
melda72
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 102 |
![]() |
|
RE: Tak mi odešel LNBJe třeba si zvykat, že v dnešní době spotřebního zboží je každý den po záruce čímsi navíc. Bohužel. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 296 |
![]() |
|
RE: Tak mi odešel LNBPokud odešel na procházku, tak se třeba vrátí ....... ale vážně: v roce 2000 jsem koupil čtyři LNB, stejné značky (musel bych sundat parabolu, abych to zjistil) dva jedou dosud, jeden skončil po dvou letech a druhý po sedmi ......![]() |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Tak mi odešel LNBCo by člověk chtěl za těch pár korun, co dneska stojí LNB. Udělal jsem si radost a tady,v sekci bazar, jsem koupil INVACOM SNH-031. Měl jsem LNB od této firmy v práci a byly bezproblémové a ještě spolehlivě 8.rok fungují. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Tak mi odešel LNBjj, este doteraz mam jedno LNB viac ako 20 rokov stare (vratane vyssieho pasma, takze pouzitelne aj dnes) a funguje ako z praku. Celokovove s kvalitnym ozarovacom (v tej dobe sice jedno z najdrahsich, typ v hlave nemam), ktory celu dobu vydrzal. Dnes predavane LNB vratane drahych su loteria, castokrat kelimky praskaju uz po par rokoch. |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
![]() |
|
RE: Tak mi odešel LNBNa tom 15 roků starém LNB se u mne také rozpadlo to plastové víčko. Použil jsem přeložený sáček do mrazničky (4 vrstvy) obtočený nějakou páskou kolem ústí LNB. Funguje už 5 roků s tím sáčkem. |
Standa3
![]() |
|
IBU KONedávno jsem stejně smutnil nad dual invertem BU taky 3 měsíce po záruce![]() |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
RE: Tak mi odešel LNBInverto bych už po zkušenostech nedoporučoval. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
@ Standa3Kolego, rozlouskni plast kryt LNB a okoukni jak je vlastní dural. korpus LNB izolačně ošetřen proti vodě a zda tam není vada. A dík za info. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Tak mi odešel LNBZlaty oxford cca 20 ročný, šlape doteraz![]() ![]() |
figmar
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 311 |
![]() |
|
@CESTen vadný LNB mám na chatě. Rozeberu jej až po jeho výměně za nový kus někdy příští týden. Pak dám info zda jsem objevil něco, co by mohlo být příčinou výpadků (vady). |
Standa3
![]() |
|
RE: Tak mi odešel LNBMuj nej LNB je cca 15 let starý ALPS Šumové číslo: 0,3 dB to ještě bylo made in Japan![]() ![]() ![]() ![]() Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
RE: Tak mi odešel LNBTaky jsem řešil jeden případ, že začal fixlovat u zákazníka konvertor. nějak mi to nedalo a zjistil jsem, že je víčko prasklé a dovnitř se dostal pavouček, který si potvora udělal chomáč pavučiny na polarizační tyčce v hrdle konvertoru. Pavučinu jsem odstranil, tu potvoru zlikvidoval a dal nové víčko. Konvertor šlape již několik let bez poruchy.![]() |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: Tak mi odešel LNBZ celého satelitního zařízení jsou LNB nejméně poruchové komponenty. V pohodě fungují 20 a více roků staré oxfordy silver i gold, sharpy a grundigy a další značky. Kdyby byly i nejstarší marconi v universal provedení, tak by fungovaly dodnes. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
LNB 198813 000 kč Fuba f-1.13 dB ,pět slušných výplat,27 roků a stále funkční |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
RE: Tak mi odešel LNBTo věřím, fuby byly jedněmi z prvních značkových LNC (v té době to ještě nebyly LNB). Další dobrou značkou byl hirschmann a potom SMW. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
sirdajasně s ohledem na osazenctvo nepíšu LNC,pak dotazy do rána |
pierrepetr
![]() |
|
@CESTak jsem konečně rozlouskl ten plastový kryt vadného LNB. Izolace proti vodě u vnitřního hliníkového pouzdra je v perfektním stavu a je pečlivě provedená nějakým kvalitním tmelem. Víčko vlnovodu je neporušené a těsně sedí na hrdle. Tudy by do LNB nepronikl ani roztoč, natož pavouček.Na jiné parabole jsem si ověřil, že je LNB skutečně vadný. Ze zvědavosti otevřu víčka na tom hliníkovém korpusu, abych viděl do střev. Zatmelená víčka však drží tak pevně, že k rozebrání potřebuji dílnu se svěrákem. Pak udělám pár fotek vnitřku a dám sem na ty fotky odkaz. |
Standa3
![]() |
|
Standa3https://www.parabola.cz/forum/black-list/bramborová medaile |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrZavřít můžou, pustit musí![]() Stejně se do toho LNB podívám a dám fotky, i když to CES možná uvidí až po 25.6. U LNB se zjevně nepočítá s opravou, byla by dražší než nový LNB. K otevření pouzdra bude třeba hrubá síla, proto potřebuji ten svěrák v dílně. |
Standa3
![]() |
|
Fotky vnitřku LNB twinKdo má zájem, může si stáhnout a prohlédnout "střeva" LNB.http://uloz.to/xcyoHZBz/lnb-twin-fotky-uvnitr-rar Je to typ "LNB Smart TT Twin 0,1dB Titanium Edition". Po rozebrání nebyla vidět žádná vada, zkrátka odešla některá z desítek součástí. Na fotce "LNB levý tišťák zespodu.jpg" jsou vidět dvě anténky (A1, A2) pro horizontlní a vertikální polarizaci, které otvorem v Al korpusu procházejí do vlnovodu. Nepochopím, jak může někdo tak složité elektronické zařízení včetně mechanického Al korpusu a plastového krytu vyrábět tak levně, že se do konečné ceny 319 Kč vejde ještě přeprava k prodejci, jeho marže a DPH do státní kasy. |
Standa3
![]() |
|
Standa3máš pravdu,můj první LNB stál 13000 kč, tehdy 5 dobrejch vejplat,nic nespravuj,stejně nespravíš,jako opravovat kalkulačku a ta je ještě na tom 10x líp |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTo víš že to nebudu opravovat. Rozebral jsem to jen ze zvědavosti. Na parabole už slouží nový LNB. |
Standa3
![]() |
|
![]() |