Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

12.226V na 52E záhada

Zdravím, řeším jednu záhadu. Nemůžu naladit ani zachytit signál na novém TP Turkmensatu na 52E. Toto se projevuje jen na xTrend ET8000, když zkouším svůj starý DM800HD, tak naladí tento TP s velkou rezervou v pohodě. Přitom xT naladí 3 ostatní TP na 52E bez problémů.

Napadlo mě, jestli tuner v xT nemá nějaký problém s touto frekvencí ale naladí ji bez problémů na jiných satelitech, např. na Badru 26E, kde je mnohem slabší OK. Dále jsem zkusil, zda není třeba problém s kombinací S2/SR30.000/FEC 3/4 ale to jsem taky naladil jinde bez problémů. Jediné, co mě napadá je rušení od LTE (máme ho blízko), kdy DM si s tím poradí a xT ne.

Vřele uvítám jiné nápady, já už opravdu nevím, co mám s tím udělat. Předem díky.

tekapo
Registrace: 1/2016
Odpověď v diskusním vlákně

12226/V/ - ?

Kolego, zkusit zadat DM jinak TP : např. 12224-5 nebo 12227 - 8. Není TP u všech rec. satů jednotné - vyzkoušeno.

CES
Registrace: 4/2007

@CES

Díky za reakci, to už jsem vyzkoušel, bez uspěchu. Rovněž jsem zkusil zadat mírně jinou SR, taky to nepomohlo.

tekapo

Vyměň LNB

Tuto závadu dělají spolu LNB+přijímač. Jde o složitý děj, který vytváří frekvenční charakteristika LNB, charakteristika přijímače, síla signálu a odrazy od změn impedancí při cestě signálu. Stačí vyměnit jednu věc z první věty a bude po problému.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@samorost

Bingo! LNB jsem vyměnil za jiný model a šlape to jak z praku. Sice nechápu, proč tebou popisovaný děj nastává ale zjevně máš pravdu. Děkuji moc za radu.

tekapo

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra