Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nejdou programy s CI+ skylink modulem

Zdravím, včera jsem si přivezl novou TV Philips 48PUS7600/12 (snad si název pamatuji správně) a chtěl jsem se zbavit STB Topfield SBI-2050 instalací CI+ SMIT modulu. http://i.imgur.com/k4gg8Lz.jpg

A nemohu to rozchodit. Podařilo se mi naladit kanály, ale jdou jen ty FTA (čt24, o, atd.) a u ostatních to píše "kódovaný program." Zkoušel jsem modul & kartu strkat do sebe a do TV několika způsoby abych; četl jsem něco o aktualizacích modulu, jenže STB mi modul ani nenačetl. Někde psali, že už OTA update už nelze provést...

Samozřejmě TV a STB má nejnovější SW.

Díky.

kkush
Registrace: 4/2016
Odpověď v diskusním vlákně

Možná

jestli by TV nevyhovoval jiný modul-nebo tento doporučují k dané TV? ;)

hobo
Registrace: 1/2007

RE: Nejdou programy s CI+ skylink modulem

A s prodejcem jsi to konzultoval? ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Dle mall ano. https://m.mall.cz/led-tv/philips-48pus7600-12?tab=description#description

Zkusím ten neotion modul a uvidím. I tak by měl ale ten smit jít, ne?

kkush

S prodejcem jsem to nekonzultoval, protože je daleko a za druhý jsem radši od nich rychle vypadl. Reklamoval jsem TV a moc se na mě netvářili. :)))

kkush

Tvářit se může jak chce, jednou na tobě vydělal, tak má dávat i servisní podporu. Takže šup zpátky do prodejny a nechat si to předvést s funkčním modulem.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@kkush

v každom prípade by ti TV mala načítať modul a umožniť vstup do jeho menu bez ohľadu či ti potom korektne odkóduje programy

MinionJedi
Registrace: 3/2015

kkush, modul jde zasunout pouze jednim zpusobem do tv a to tak, ze fialova samolepka s napisem Skylink ready Irdeto bude smerovat smerem ke zdi po zasunuti Cam modulu v zadni casti TV. Drazky v CI slotu to jinak neumoznuji. Karta se zasouva do modulu tak, ze cip karty bude opet smerovat ke zdi a při pocatecnim zasouvani karty bude hned na kraji a po uplnem zasunuti karty bude cip v zadni casti modulu. OTA přes modul funguje nadále přes TP 12070/H 27500 DVB-S, ale myslim, ze to nebude asi potřeba aktualizovat, protože v obchode se většinou nachazi s jiz novou verzi sw 4.2.9.0 m2/10 jun 2015. Setkal jsem se ale i s tim, ze tento Cam modul Smit Irdeto nesel rorektne v TV UHD Changchong jak s se starsi verzi sw 4.2.4.4 m2, tak s novejsi verzi sw 4.2.9.0 m2. Do tv zasunout modul, pak tv zapni a vyckej az se modul sparuje s prijimacem TV a naskoci hlaska kodovany program například na CT HD , pak zasun spravne kartu a mel by ti naskocit po par sekundách obraz. Pokud budes mit na TV hlasku není vlozen Cam nebo tak podobne při zasunutem modulu v TV, tak TV modul nevidi a je potřeba vyzkoušet jiny cam modul od jiného výrobce.

HYPER
Registrace: 11/2010

@HYPER
Dík za obsáhlou odpověď. Modul s kartou tam mám zasunutý správně, jak píšeš.

Já jsem teda modul zasunul současně s kartou. Nějak se mi nedařilo chytit satelity, takže jsem dal tovární nastavení a pak už se to nějak rozeběhlo s tím, že jdou jen FTA programy.

Prubnu teda tvůj způsob, ale spíš myslím, že TV fakt tenhle modul neschroustne - čemuž se divím. Ale budiž. Technika...

:((

kkush

Reaktivovat

kartu z webu skylinku nezabere? ;)

hobo

TV Philips vůbec se Smit nefunguje. Nutno použít Neotion.

mibo1949
Registrace: 1/2013

mibo1949 bohužel se mylíš. Funkčnost modulu v TV je prostě věc náhodná a ani jeden z dovozců a prodejců TV není schopen dát písemné záruky na to jaký modul do jejich tv patří. V některých tv funguje takřka vše co se dá koupit, jinde nefunguje nic. Není tam pravidlo značka , cena. Takže občas je vše v pohodě u tv za 10 tisíc, někdy nejede z 5 modůlů žádný u tv za 80 tisíc. Tyto závěry dělám na základě zkušeností z posledních 4 let, počet řešených tv přesahuje pár desítek....

Dolfino
Registrace: 9/2012

Jj volny trh,kazdy si muze myslet co chce, ale nikto nic nezaruci.... :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

liquere

Ale uroky z hypoték ti zaručí všude. ;)

hobo

hobo

ale tohtorocne modely philips sa venuju tomu comu sa maju.Vykaslali sa na curved alebo necurved panely,vykaslali sa na 3D, podstatne je ze od 6500 hore vsetko 100Hz panely ........ R^

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

A co tak najít v menu sat-tuneru u TV " inicializaci " CI modulu ! ! To ze základní událost k zprovoznění ! ! R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

Inicializace modulu probíhá při každém zapnutí přístroje.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

joscer

Ano kolego souhlas při zapnutí, ale ne vždy při instálu nového SATU a TV se SAT-tunerem - nutno potvrdit. Dáš za to ruku do ohně. Se nehádám, jen konzultace. R^

CES

liquere

Jo koukal sem nedávno-nabídka je doooost velká. ;)

hobo

@kkush

S těma fialovýma ci+ jsem se navztekal,až pomohly modrý neotiony(v Sharpech) od té doby OK.Známému pomohl technisat techcrypt.Za to Changhonk ten hraje i s prázdnou konzervou :laughing: :laughing: R^

korkoran
Registrace: 10/2006

Kolikrát jsem zde psal - kupujte modul Smit HD CI/CI+ -IRDETO ,na zadni etiketě 2x ean cod. A ten OK FUNGUJE.

CES

To je

klasický problém! Zkoušet jiné moduly ....! ;)

Tondach
Registrace: 3/2004

CES jenom pro zajímavost

Kde a kdo jasně řekne ano tento modul máme má 2 ean cod?Já ho nějak marně hledám. ;) Možná hledám blbě ale zadní etiketa není zobrazena asi nikde.A napsat toho mužou do popisu co se hrdlo ráčí.

hobo

CES a

zrovna tento cam modul co uvadis nesel v TV Changchong.-) Takze ne vždy to plati, ze tento typ CI/CI+ Smit Irdeto musí makat v každý TV. Zalezi i na HW a SW v TV. Jinak zatím s timto modulem nemam problém co jsem ho instaloval znamym at uz s TV LG nebo Samsung.

HYPER
Registrace: 11/2010

YEAH

Po obštrukcích s výměnou (ztratila se mi účtenka...) jsem si včera přivezl NEOTION.

A nějak jsem to zprovoznil! R^ R^ R^

Postupovoval jsem dle návodu, tzn. karta a modul do sebe a pak strčit do vypnuté TV. Nešlo to. Takže jsem dal tovární nastavení, naladil satelity, stokrát vyndal a zandal modul a pak se TV nějak rozběhla. :)))

kkush

Ještě bych dodal,

že jsem telku zprovoznil tak, že jsem do tv strčil modul bez karty, cvakal mezi programy (skončil jsem u penthouse :))) , objevila se hláška, že chybí karta, zasunul kartu a počkal asi tak minutu.

kkush

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra