![]() |
|
Vhodné LNB k paraboleSnažím se vždy naplno využít možností svých zařízení. Zatím jsem tam LNB sázel, jak mi to přišlo pod ruku. Předpokládám, že každé LNB by mělo ozařovat přesně plochu paraboly. Mám 3 různé offset paraboly 75, 85 a 95 cm. Dá se nějak poznat které LNB je vhodnější pro kterou parabolu.Mám ještě hlavní 120, ale to je jiný případ. Tam byl přímo s parabolou dodán ozařovač, který se připevňuje na přírubový LNB. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k paraboleZdar,ne nedá,protože pro dané rozměry parabol je to zbytečné... |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
ale dá seměnit a měřit,možná budeš překvapen jakej šmejd parametrama,bude tvůj favorit |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k paraboleNemám favorita.Přivedla mne k tomuto tématu výměna LNB, když nový měl o 6dB slabší signál. Měřit a měnit bude fuška, než mých asi 10 LNB vystřídám na 3 parabolách. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
omar3jo,ale nikdo to za tebe neudělá,taky to málokdo vůbec řeší a na svářečky vůbec |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k parabolea na co potřebuješ +/-6dB ? Máš svod 100m? Spíš jde o F a oddělění H/V a poruchovost. U Inverta máš aspoň zaručené parametry, prostuduj a pak pochopíš rozmezí parametrů :http://www.inverto.tv/products/index.php?section=1 |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
RAFI007f psaný,tedy neznámý,ozařovač neznámý |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k paraboleInverta mám asi 4. Nejdelší svod mám ze zahrady, kde mám testovací parabolu asi 60m. Některý UHD programy mi kostkují i když se signál parametrově na výstupu LNB tváří O.K.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k paraboleto je tím koaxem za 3 kačky![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
omar3a přímo u paraboly to jede OK? |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k paraboleNevím, nemám měřák ukazující online obraz UHD.Dokáži změřit pouze parametry signálu za LNB a pak vidím až obraz na televizi UHD. Je fakt, že ten koax není na dnešní poměry nic moc. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
omar3je nutno vyloučit vadu koaxu,buď přijímač k parabole,nebo jiný koax, 60m už může být problém,pak by pomohl i zesilovač,z prvního dotazu to vypadá na jinou záležitost |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k parabolePrvotní dotaz byl, jestli jsou rozdíly v ozáření mezi různými typy LNB instalovanými na různé paraboly do 1m.Že bych tahal moji UHD televizi na střechu si nedovedu představit. Střešním okénkem neproleze a na laně do druhého patra po fasádě... DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
omar3ale tady řešíš jinou věc,LNB,ozařovač,parabola řeší kvalitu,tedy signál/šum,délka koaxu s tím nic nemá,poměr je stejný,tedy pokud sílu signálu,tak zesílit,to si ujasni,co potřebuješ a nikdo ti nepíše abys na střechu tahal 140cm TV,stačí monitor 7",nebo si někoho pozvi,ať ti to dá do kupy |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k paraboleno neviem,dobré výsledky sú s IBU,/aj moja skúsenosť/ vyskúšaj...![]() ![]() Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,
|
mat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 064 Galerie: mat |
![]() |
|
mat....ano zubní protézu stačí koupit přes internet,každému bude pasovat na jeho hubu |
pierrepetr
![]() |
|
LNB se zkouší nanejslabší stanici, o kterou mám eminentní zájem. Pak to jde poměrně rychle. Parabola má být umístěna na snadno dostupném místě. Umístění na hřebenu střechy, daleko od výstupního střešního otvoru není příliš vhodné. Navíc je to jímač blesků.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k paraboleTo jsme se dostali úplně někam jinam od jednoduchého dotazu, jestli jsou běžné LNB nějak určené pro konkrétní rozměr paraboly. Pochopil jsem, že nejsou.Paraboly musím mít na střeše, směrem na jih mám souvislou řadu domů. Jímač blesku to nebude protože nad nimi ční 6m stožár pro TV a rozhlasové antény. Odborníka na běžné věci nepotřebuji, zatím jsem si vždycky vystačil sám, maximálně s drobnou radou od zkušenějších. Jediné na co bych si ho pozval je nastavení polárního závěsu v celém rozsahu. Na to jsem si zatím netrouf. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
omar3pokud chceš testovat LNB,tak si parabolu sundej a uchyť někde na dvorku,až najdeš nejlepšího favorita,tak z5 na střechu |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k paraboleZkus LNB INVACOM SNH-031 SINGLE UNI. Dal jsem ho místo IBU s dlouhým krkem, a zatím velká spokojenost. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
konasto už máme za sebou,řešíme vyšší level |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrParabolu na dvorku mám pro testovací potřeby již delší dobu. Ale že by se mi chtělo sundávat ze střechy všechny nastavené LNB na multifukusech, tak to zrovna ne.To byl jen takový výstřel do tmy, jestli se nedá něco vylepšit prohazování konvertorů mezi různými průměry parabol. Ne, že by mi to jelo špatně, ale prostor pro zlepšení se vždycky najde. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
omar3"sundávat ze střechy všechny nastavené LNB na multifukusech"nemusíš,sundáš je kompletně s parabolou |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k paraboleA co to řeší z pohledu signálu, jestli mám parabolu umístěnou na střeše nebo na dvoře?Měl bych vzít LNB z paraboly na střeše a testovat je na parabole na zemi a naopak. Diskuse je tímto směrem stejně zbytečná, že bych jen tak sundával celé paraboly a spouštěl je na laně dolů není na pořadu dne. To bych musel být nezaměstnaný nebo důchodce. Spíše se na to zaměřím při dalších změnách a nastaveních. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k parabole""A co to řeší z pohledu signálu, jestli mám parabolu umístěnou na střeše nebo na dvoře? """"toto ""Že bych tahal moji UHD televizi na střechu si nedovedu představit. Střešním okénkem neproleze a na laně do druhého patra po fasádě..."" |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vhodné LNB k paraboleGratuluji, to jsi mne dostal na mé vlastní odpovědi.Ale jak jsem psal minule končím s tímto tématem, na časově náročné pokus nemám čas, zejména pokud mi nepřinesou nějaké výrazné zlepšení přijmu. Ani na dvůr se mi nechce UHD televizi tahat. Při nějaké úpravě parabol vyzkouším všechny LNB, které mám k dispozici a nechám tam ten, co bude mít nejlepší parametry podle měřáku. Při úrovni chybovosti na -7 bude zřejmě problém někde dál směrem k přijímači. Na jiném fóru dnes psali, že v mém okolí ruší radar i satelitní příjem. Já jsem od radaru asi o 10km blíže než stěžovatel, tak možná řeším neřešitelné. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |