Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Vhodné LNB k parabole

Snažím se vždy naplno využít možností svých zařízení. Zatím jsem tam LNB sázel, jak mi to přišlo pod ruku. Předpokládám, že každé LNB by mělo ozařovat přesně plochu paraboly. Mám 3 různé offset paraboly 75, 85 a 95 cm. Dá se nějak poznat které LNB je vhodnější pro kterou parabolu.
Mám ještě hlavní 120, ale to je jiný případ. Tam byl přímo s parabolou dodán ozařovač, který se připevňuje na přírubový LNB.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

omar3

jo radar může rušit,ale ne jen UHD,navíc radar se otáčí,nebo kýve,tedy musely by to být výpadky,ne stálý problém

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Vhodné LNB k parabole

Může to být cokoli, ale smíchali jsme dvě věci dohromady.
Chtěl jsem docílit větší signálové rezervy na všech satelitech s použitím vhodnějšího LNB. Při běžném počasí nemám problém.
Výpadky UHD mám jen na Hot Birdu vždy po několika vteřinách. Zatím to není kritické, protože regulérní vysílání je v nedohlednu.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Ta jižní fronta domů je

kritická?
Platí pravidlo pro umístění paraboly: 2 délky od překážky, která je jednu délku vysoká. Výška se ale počítá od úrovně stanoviště paraboly, ne od země.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra