Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

občas vypadava signal....?

zdravím,
Myslel jsem že je to počasím ale není, u rodiču se stava že si stěžuji že jim vypadavaji programy že se na to neda koukat ale když tam přijdu je signal na 100% a koukam na to treba hodinu a uplně v pohode...
Když jim to vypadava tak neprší,nefouka...je to zvlaštní....
čím by to mohlo byt?

tompr
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@tompr

nemáš tam připojený HDD nebo USB flešku ? já to měl a zasekával to HDD musel jsem použít disk s 7200 otáčkami a je to ok

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007

RE: občas vypadava signal....?

jo fleshka je tam připojena

tompr

@tompr

tak ji vytáhni deaktivuj timeshift a uvidíš že to pošlape jak z praku anebo kup hooooodně kvalitní flešku min class 10

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007

tak jsem odpojil flashku uplně, aby se to dalo vyloučit a zjistil že při svitu slunce na parabolu se začne rozpadat obraz když je naopak vlhko nebo prši šlape to....
čím to? :-/

tompr

@tompr

Měl jsem nedávno podobný problém. Čtyři roky vše jelo bezchybně a pak najednou nahodilé výpadky od kostičkování do "bez signálu". Marně jsem hledal závadu v kabelu a nastanení paraboly. Po výměně LNB je vše opět OK. Třeba tvému LNB vadí teplo od sluníčka. Pokud se ovšem nejedná o nastavení paraboly na hraně příjmu a potom mírná deformace od sluníčka dělá ten slabý signál a kostičkování.

Standa3

Nejspis pohnuta parabola nebo vadny lnb konvertor, muze byt praskly kryt ozarovace LNB konvertoru a muze byt také spatny kontakt F konektoru s koaxiálem, kdy je stredovy vodic uhnily a kontaktni plisek ve vystupu F konektoru LNB konvertoru popřípadě monoblocku. Zkontroluj vse od LNB konvertoru-popřípadě monoblock, koaxiál, popřípadě diseqc prepinac a F konektory zda je vse vporadku a není nekde něco povolenyho atd., pokud používáš samostatny LNB konvertory a diseqc prepinac. Zkus i jiny prijimac pokud jej mas co to bude delat, když zapojíš jiny pristroj. Pricin muze byt vice.

HYPER
Registrace: 11/2010

dík zkusím jinak signal je ok a tv jede v pohode ale dela to slunce.

tompr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra