![]() |
|
občas vypadava signal....?zdravím,Myslel jsem že je to počasím ale není, u rodiču se stava že si stěžuji že jim vypadavaji programy že se na to neda koukat ale když tam přijdu je signal na 100% a koukam na to treba hodinu a uplně v pohode... Když jim to vypadava tak neprší,nefouka...je to zvlaštní.... čím by to mohlo byt? |
tompr
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 049 |
![]() |
|
@tomprnemáš tam připojený HDD nebo USB flešku ? já to měl a zasekával to HDD musel jsem použít disk s 7200 otáčkami a je to ok(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 679 |
![]() |
|
RE: občas vypadava signal....?jo fleshka je tam připojena |
tompr
![]() |
|
@tomprtak ji vytáhni deaktivuj timeshift a uvidíš že to pošlape jak z praku anebo kup hooooodně kvalitní flešku min class 10(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 679 |
![]() |
|
RE: občas vypadava signal....?tak jsem odpojil flashku uplně, aby se to dalo vyloučit a zjistil že při svitu slunce na parabolu se začne rozpadat obraz když je naopak vlhko nebo prši šlape to....čím to? ![]() |
tompr
![]() |
|
@tomprMěl jsem nedávno podobný problém. Čtyři roky vše jelo bezchybně a pak najednou nahodilé výpadky od kostičkování do "bez signálu". Marně jsem hledal závadu v kabelu a nastanení paraboly. Po výměně LNB je vše opět OK. Třeba tvému LNB vadí teplo od sluníčka. Pokud se ovšem nejedná o nastavení paraboly na hraně příjmu a potom mírná deformace od sluníčka dělá ten slabý signál a kostičkování. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: občas vypadava signal....?Nejspis pohnuta parabola nebo vadny lnb konvertor, muze byt praskly kryt ozarovace LNB konvertoru a muze byt také spatny kontakt F konektoru s koaxiálem, kdy je stredovy vodic uhnily a kontaktni plisek ve vystupu F konektoru LNB konvertoru popřípadě monoblocku. Zkontroluj vse od LNB konvertoru-popřípadě monoblock, koaxiál, popřípadě diseqc prepinac a F konektory zda je vse vporadku a není nekde něco povolenyho atd., pokud používáš samostatny LNB konvertory a diseqc prepinac. Zkus i jiny prijimac pokud jej mas co to bude delat, když zapojíš jiny pristroj. Pricin muze byt vice. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: občas vypadava signal....?dík zkusím jinak signal je ok a tv jede v pohode ale dela to slunce. |
tompr
![]() |
|
![]() |