Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

HD PROGRAMY freesat vs digitv

Tak jsem včera porovnával kvalitu hd programů freesatu a nové Digi a jednoznačně kvalitnější obraz je na freesatUPC. Na tom musí hoši z NovéDigi ještě pořádně zapracovat. Za ty prachy by to měl být obraz ostrý jako břitva a ne skoro stejná kvalita jak SD na menší uhlopříčce. Podotýkám, že jsem to porovnával na úhlopříčce 122cm, takže na takové 82cm TV se může jevit hd vysílání jako kvalitní, ale na větších úhlopříčkách je to celkem mazanice.

FI711010
Registrace: 6/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

HD programy freesat vs. Digi Tv

ještě zkusím vyměnit LNB za nové, co dodávají, jestli není chyba u mě, ale nevěřím, že by to mohlo mít nějaký zásadní vliv na kvalitu obrazu

FI711010

RE: HD PROGRAMY freesat vs digitv

a mozes mi povedat ako si to zmeral, na akom stroji (satelitny prijimac) si to porovnal?

tomko
Registrace: 1/2006

Stačí porovnat digi 1 HD HU a českou digi 1 HD a ihned poznáte rozdíl v kvalitě...

Fanyn
Registrace: 11/2007

to tomko

Digi na jejich dodávaných přístrojích a freesat na Topfieldu, ale je to jen subjektivní pocit, když jsem přepínal stejné HD programy na obou platformách - Sport2hd, eurosportyhd, nova hd

FI711010

Ale rozhodně si kup LNB, které je přinejmenším "HD" nebo "UHD Ready"... :)))

rs505
Registrace: 11/2009

to tomko

prostě na freesatu jsou HDéčka ostřejší než na DIGITV, dle mého subjektivního pocitu

FI711010

rs 505

no může to být tím LNB, protože sem se domluvil s technikem, že si to vyměním sám a k tomu jsem se ještě nedostal :)))

FI711010

LNB bude mit zcela urcite vliv na kvalitu obrazu. Zasadni vliv.

zzz
Registrace: 1/2006

A jak si to poznal ktere je lepsi hd a jeto vubec hd nebo za nazvem stanice je hd uz meje to k smichuuu nejprv se podivej ktery program ma vetsi datovy tok Mb/s tim je kvalita obrazu vissi ted zalezi pres co to krmis do tv ci tuner v tv a pak uvidis jestli jeto vubec plnohodnotne Hd

warteam83
Registrace: 2/2015

Ještě kouknu zda je v nastavení nastaveno na 1080, ale předpokládám, že to by mělo být automaticky.

FI711010

FI711010

a vplyv bude mať ešte aj farba paraboly...

pokiaľ si nepostrehol komentár od rs505 tak polopatě:
LNB nemá vôbec žiadny vplyv na ostrosť obrazu
rovnako nemá vplyv na ostrosť obrazu ani F-konektor, UHD koax kábel, HD ready držiak na parabolu a ostatné blbosti.
Tvojim komentárom k výmene LNB si celý svoj príspevok posunul do roviny nepodstatného ani nie sujektívneho názoru. aj keď možno máš 100%-nú pravdu.

Dagy2
Registrace: 11/2010

jj asi chyba u mě omlouvám se ještě to poladím nejsem až v tomhle tak zběhlý, Vyjádřil jsem jen můj subjektivní pocit, ale je pravda, že když koukám na ARD nebo ZDFHD tak ten rozdíl musí vidět i slepý.

FI711010

FI711010

Tak,s tímto tvrzením nemůžu souhlasit,protože porovnával jsem kvalitu u Nové digi,skylink a Nc+ a velký rozdíl není patrný ani na větší obrazovce.Nejlépší kvalitu měla Nc+,ale zase tam je polský komentář,freesat nemám,jinak samozřejmě je nutné kvalitní LNB a seřízení paraboly apod...

hoss
Registrace: 8/2015

tak se hoši domluvte, někdo tu tvrdí že na LNB nezáleží, druhý zase že jo...možná je to tím, že bych chtěl místo HD ultraHD :)))

FI711010

hoss

tak možno tu skúsení odborníci budú mať iný názor, ale môj skromný amatérsky (neživím sa sat technikou) názor je, že:
LNB, kábel, nastavenie antény, F-ka majú vplyv na vypadávanie obrazu pri zhoršenom počasí (alebo v extréme aj pri slnečnom), štvorčekovanie atĎ.
v žiadnom prípade tieto komponenty nemôžu spôsobiť rozostrenie HD programu.

Na ostrosť HD programu má vplyv okrem technického spracovania signálu na trase úprava obrazu v samotnom SAT prijímači (takže ak porovnávam obraz DigiTV na svojom špičkovom prijímači a Freesat na ich prijímači výsledok môže byť úplne iný) a zobrazovadle.

ako tu hovorí klasik "nuly a jednotky" sú rovnaké a ja dodávam až na prípady keď to neplatí. :laughing:

Dagy2

Dagy2

Je to věc názoru!Ti tzv.odborníci pro mě nejsou zase tak důležití,raději se řídím selským rozumem.Na kvalitu příjmu nové Digi již tady padaly různé názory a je na každém,jak si vybere. ;)

hoss

No nevím nejsem si jistý ale nini většina hd programů sdílená na této pozici mezi cz a SK provideři. Obraz by
Měl být stejný.

satman1
Registrace: 9/2010

hoss

nehodnotil som rozdiel kvality medzi "UPC" a Cigi - ja nemám pozíciu 0.8W tak ani subjektívne nemôžem.
Ale vplyv paraboly, LNB, kábla. tie myslím môžu ovplyvniť "kvalitu" ktorá je ukazovaná na teplomeroch v SAT prijímačoch. To ale samozrejme nie je kvalita=ostrosť obrázku na zobrazovadle.

Dagy2

Ono by bolo napisat aky prijmac sa poziva na freesat lebo take progra erodport hd alebo sport 2hd ide z trasporderu telekom a ten sa mi vidi je spolocny pre digi,freesat,magio

loop12
Registrace: 7/2007

FI711010:
Hoši se nemusí domlouvat,na LNB určitě záleží!

hoss

ano na lnb záleží . najlepšie aby bol hd a aby mal aj hd kabel , najlepšie hd coax. vidno že je piatok , blázni majú sviatok.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

hoss

na parabole sa mi hojdá
- chess twinLNB, píše že 0.2dB
- quad InvertoBlack, píše tuším 0.1dB
- Sharp twinLNB jednopásmové niekde z roku 1992, 1.2dB

myslíš, že je rozdiel v obraze medzi nimi?

Dagy2

RE:HD PROGRAMY freesat vs digitv

Tady se jeden pobaví,lepší jak televarieté.Zkus lnb Ultra HD 4K!

zeze
Registrace: 5/2011

na dnešnú dobu a tak zaostalé tvrdenia , to je na psychiatriu.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Naprosto zbytečná diskuze na tomto fóru...

hoss
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra