![]() |
|
OpenPli - záloha přes BackupsuiteZdravím. Poprvné jsem použil na mém VU+Zeru s OpenPli zálohu přes Backupsuite. Napřed mi to nešlo, pak jsem vytvořil na USB složku backupstick.txt, jak jsem se dočetl na fóru a vše ok. Záloha je ve fullbackup_zero, tam je další složka s datumem a v ní složka vuplus a v ní zero - to už je teda asi podle mě image k instalaci, asi 85Mb. Jen se chci ujistit jestli si to vysvětluju správně? Když teda zkopíruju složku vuplus (třeba přes ftp, k boxu se v pohodě připojím asi dvěma způsoby), do kořene USB na Fat32, připojím k boxu a provedu klasickou instalaci image, tak to budu mít jako před zálohou? Je to opravdu záloha 1:1? A nebo se to obnovení z této zálohy provádí jinak? Nějakou přímou obnovu v Backupsuite nevidím.Možná se vám zdají mé dotazy primitivní, ale musíte chápat, že já nikdy zatím Backupsuite nepoužíval, měl jsem dřív VTi a tam je záloha img přímo v menu. Díky za případné odpovědi. |
libča
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 31 |
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes BackupsuiteJe to 1:1, lze vybrat i flash bud jen kernel nebo fs, defaultne je flashnuto oboje |
connect
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 22 |
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes Backupsuiteusb musíš mať naformátované do ext3. cez menu si ho musíš moutnuť- prípojné body media hdd , media usb. usb do 4 gb je ako media usb. 8 a viac je to už ako media hdd.postup formátovania cez dcc ,rcc ,telnet vu plus solo2 ----------------------------------------------------------------------- df -h umount /dev /sda1 mkfs.ext3 /dev/sda1 chviľu počkať až sa naformatuje mount /dev/sda1 /media/usb MKDIR /MEDIA/HDD/MOVIE MALE PÍSMENA df -h hromadný príkaz opkg install /tmp/*.ipk treba dodržať medzery vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes BackupsuiteAle já tam mám flešku s ext3, mám ji tam normálně zasunutou nastálo, nahrávám na ni třeba filmy, je normálně moutnutá - 32GB. S tím problém nemám. Tam se mi taky udělala ta záloha. Jen nevím jak ji v případě potřeby obnovím. Proto píšu, že si myslím že budu muset složku vuzero s image nakopírovat na jiné USB s FAT32, které klasicky používám k přeflaschování image a pak už pokračovat normálním postupem na instalaci image pro vu+ zero. |
libča
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes Backupsuitena fat 32 si to môžeš prekopírovať. postup je ako pri zmene image. vypnuť , vložiť usb , zapnuť , čakať ,vypnuť vybrať usb ,zapnuť a čakať až sa nabootuje záloha a pozerať.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes BackupsuiteTu zalohu z VU+ si napr. cez Total Commander prekopiruj do PC, alebo priamo na USB Fat32 a mas to hotovo. Obnova prebehne tak isto, ako nova instalacia.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 631 |
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes BackupsuiteJo díky chlapi, to jsem chtěl slyšet. Myslel jsem si že je to tak, ale úplně jistý jsem si nebyl. Vlastně celkem jednoduchý.![]() |
libča
![]() |
|
LucaBrazza má pravduPřes FTP do flešku naformátovanou FAT32 a pak zasunout, zapnout a obnova je za 2 minuty hotova ...Pokud experimentuješ s img, tak zkus ještě OpeanATV. Tam je výhoda, že můžeš nahrávat na externí HDD naformátovaný NTFS a třeba tuto zálohu systému si uděláš na flešku s FAT 32 ... T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 222 |
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes Backupsuiteivo2001: Ano, suhlasim. Ja osobne som mal na VU+ Zero najprv VTi, potom OpenPLi, nakoniec som skoncil na OpenATV. Mne vyhovuje najviac, podla mna sa na nom najviac pracuje. A v podstate ma vsetko potrebne uz zabudovane, nie su potrebne third-party pluginy.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes BackupsuiteNejstabilnější image je OpenPli, jeho deriváty což je OpenEnigma - openatv,openhdf ,openvix......, vyšperkované mnohdy stupidními německými zbytečnostni nejsou většinou už takové stabilní.S OpenPli mohou soutěžit pouze u VU+ pouze VTI a BlackHole. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes BackupsuiteKazdemu vyhovuje nieco ine. Mne osobne pri OpenPLi chybali niektore drivery na WiFi chipsety a co sa tyka VTi, mam dojem, ze uz ziju len z minulosti.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes Backupsuiteasi už len z tej minulosti. aspoň niekto napísal pravdu.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes BackupsuiteVaši profesinální hantýrce moc nerozumím. Mám v Xtrendu et 8000 Open Pli a v BackupSuite je Restore backup. |
mibo1949
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 238 |
![]() |
|
@LucaBrazzaNa WIFI ti stačí snad jeden driver, a ten se dá do OpenPli pravděpodobně lehce doinstalovat |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes Backupsuitematchbox: Uz si nepamatam, ale myslim, ze mi nesiel nejaky WiFi dongle na chipsete Realtek,(Ralinky funguju takmer vsetky) hladal som ho v pluginoch - drivers, bohuzial, nebol. Na OpenATV to fungovalo.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes BackupsuiteV BackupSuite je sice Restore backup, ale když např. změním úplně image a chtěl bych se vrátit, tak pak použiju námi zmiňovaný postup. |
libča
![]() |
|
BLACK HOLEA když už jste někteří zmiňovali vámi preferované image, tak jak je na tom podle vás BLACK HOLE, kupodivu jsem ho nikdy nevyzkoušel? |
libča
![]() |
|
libčatu zálohu si z flasky někam ulož a smaž z flashky,pokud tam tu flashku necháš zastrčenou se zálohou a vypnou ti elektriku,pak zapnou,tak se ti tam natáhne a přijdeš o nastavení,které jsi udělal po záloze |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes Backupsuitepierre: Presne tak, toto je tragedia prijimacov VU+ Zero... Na inych musis aspon stlacit nejake tlacidlo, Zero si to natiahne aj bez.![]() AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes Backupsuiteblack hole ,používa malá časť , asi vyvolených , čo sa v tom vyznajú. neviem . ťažko povedať ,popísať. ostatné image majú asi samé diery , preto majú pravidelné aktualizácie. blackhole - čierna diera je len jedna .a je zo všetkých image naj.a zaberá aj najviac miesta.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
oneeeeenikdy jsem za 4 roky neaktualizoval openpli,neznám důvod,vše jede asi u 300 zákazníků |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetr, LucaBrazzaJo přesně tak jsem to už udělal, mám to zazálohovaný na úplně jiný flešce, ne na tý co mám stabilně v boxu. Tohle je fakt blbě vyřešeno u Zera. Ale jinak si na něj nemůžu stěžovat, mám ho přes rok a nebyl jediný problém, jeden jediný zelenáč, když už jsem to opravdu přehnal s experimentováním, ale to byla moje chyba, jinak všechno ok. |
libča
![]() |
|
RE: OpenPli - záloha přes Backupsuitenepísal som aké image sa jedná , ale diky za reakciu.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
oneeeee""ostatné image majú asi samé diery , preto majú pravidelné aktualizácie""" |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |