Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Ferguson Ariva 200

Používám tento přijímač již několik let k plné spokojenosti, hlavně po příjem z družice Astra 23,5°E. Parabola 90 cm, motor, single LNB, koax 10 metrů. Nechci již používat motor, proto jsem jej odmontoval. Chtěl bych však také přijímat družici Astra 19,2°E. Zakoupil jsem monoblok na příjem obou družic, přepínání mezi LNB v monobloku přepínačem DiSEqC 1.1 v přijímači. Příjem obou družic funguje bezvadně, nicméně jsem narazil na podivný problém. Při přepínání kanálů přijímač reaguje se zpožděním, a to i dvou nebo tří sekund. Toto se děje i při ovládání dálkovým ovladačem jakékoliv položky v menu, třeba EPG. Vše zpožděno. Někdy více, někdy méně. Vyzkoušel jsem různé verze firmwaru, od 1.05 do 2.13, dělá to všude. Při vypnutí napájení LNB v menu nebo při použití single LNB tento úkaz zmizí a přijímač na povely reaguje svižně. Poradíte, jak „závadu“ při použití monobloku odstranit?

jerry1954
Registrace: 7/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

@shytsel

tak ako pise deda petr...
kludne ti to spravim gratis /otazka chvilky/, ak mas nahodou cestu do MT.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@Wozi

Tak naved prosim

shytsel
Registrace: 8/2009

shytsel

no tady bych to řešil kontaktem,tedy asi soukr. zprávy,nebo se přes někoho na něj spojit a přes mobil tě navede online,nebo až tady bude,dáš mu maila,ale ten ti smažou a půjdeš na tejden do chládku,podle pravidel,zvaž,co je pro tebe lepší

pierrepetr
Registrace: 5/2006

shytsel

Co ti vlastně na přijímači nefunguje?

sirda
Registrace: 11/2006

RE: Ferguson Ariva 200

Přijímači trvá asi tři - 5 sekund, než provede povel, vyslaný dálkovám ovladačem. To se děje přesně od té doby, co jsem nainstaloval nový mnobolok. Bohužel i po návratu k původnímu single LNB konvertotu závada zůstala. Vyzkoušel jsem asi pět různých firmwarů od 1.02B...až do posledního 2.18B, závada trvá.

jerry1954
Registrace: 7/2007

@sirda

poptrebiju EMU

shytsel

@pierrepetr

poptrebiju EMU

shytsel

shytsel

20.04.2016, 23:59.55

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@shytsel

Postup jak přeflešovat Arivu:
1) dát tovární nastavení
2) vypnout Arivu ze sítě
3)zasunout USB s rozbaleným firmware (nesmí být ani zabalený ani v žádném adresáři
4)zapnout Arivu, po načtení USB vlézt do menu - Aktualizace přes USB
5) zde v prvním řádku zvolit způsob aktualizace Bootloader Allcode
6) v druhém řádku zvolit patřičný firmware (např. A200_20130403_2.18B8_patch)
a potvrdit.......čekat na dokončení až se přístroj sám restartuje
7) po naběhnutí Arivy dát opět tovární nastavení a opět vypnout z elektriky (cca 1-3min).... a vyjmout USB
8) HOTOVO, Já si ještě vymažu všechny nepotřebné satelity a nechám jen to na co koukám a to samo s transpordéry, taky zredukuji na ty co sleduji ostatní mažu. No už si jen prolaď co potřebuješ a v menu - nastavení místní sítě na i TO co potřebuješ.

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra