Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Odrušení LTE antény Korona

Ahoj všem... dá se odrušit od LTE tato anténa?..nechce se mi tu šmodrchanou konstrukci rozebírat.. jinak dle sdělení majitele anténa hraje v rámci možnosti a tam kde není extra LTE docela hezky.. v místě, kde ale momentálně měřím je v blízko LTE od O2 a příjem je degradován.. takže když dojedou do kempu, kde bude situace podobná zase nehrají.. Všeobecně je to jen náhražka antény, jde mi spíš o konzultaci jestli někdo něco takového taky řešil..Nechtějí na karavan dávat nějakou hrůzu..což se nedivím.. :8)

Pájík
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Odrušení LTE antény Korona

Dodatek:
http://www.naradi-nej.cz/dobre-naradi/Tv-antena-Korona-d647.htm

Pájík

Anténa je to sice opravdu krásná, ale to že je všesměrová, už je úplně na nic.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

TO: Jousi, ano to je pravda že je to parodie na anténu, ale na karavanu to bylo super .-) nemusí se nic natáčet... to že to loví všesměrově..není předmětem otázky..spíš jestli to mám rozebrat dát po cestě filtr nebo tak.. je to přece karavan a stačí když něco v eteru uloví .-) takže nároky nejsou velké..

Pájík

Odfiltrovat LTE800 musíš před zesilovačem, aby to mělo nějaký smysl, takže bez kuchání se nebejdeš.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

TO: Saxon, no právě :-) to se mi moc nechtělo..myslel jsem jestli nemá někdo zkušenost.. nebo je lépe se na to vybodnout a žít s tím že občas rušeno bude a občas prostě ne.. tady u nás jsou oblasti naprosto neposkvrněné LTE, ale také naopak zas velmi zarušené.. :-)

Pájík

Pajik, to uz je lepsi si koupit antenu LP PZ 20 nebo PZ 28 pasivni a k tomu dokoupit zdroj 12V/100 mA A predzesilovac s odladenim na LTE pasmo. Například od IVO nizkosumovy predzesilovac se ziskem 16 dB/ sum 1dB UHF 21-60 s odladenim pasma LTE. Pokud by nemel zajem prijimat 60 kanal, kde u nas na nej chytneme MUX3 z Jestedu a Trutnova, tak staci zadat vyrobci propustnost pouze do 59 kanalu a tim bude odladeni od LTE kanalu ještě vyssi. Vyjde to sice o něco draz nez ten zazrak, ale da se vždy sestava pouzit pro pasivni prijem nebo s zesilenim podle potřeby v urcitem miste prijmu. Prodavaji se ještě tyto anteny se zesilovacem, ale v pasmu 61 az 69 je pouze odfiltrovan pro GSM. Proto je lepsi varianta s komponenty zvlast, kdy muzeme pouzit pouze antenu a koaxil se STB nebo TV a zesilovac použijeme pouze v nejnutnejsim pripade v zavislosti prijmovych podminek v miste prijmu.

HYPER
Registrace: 11/2010

no kuchnout a zapojit filtr,nebo dát jen symetrizák a filtr zes mimo blízko

pierrepetr
Registrace: 5/2006

TO : Hyper, sestavy co popisuješ znám i patálie s LTE které jsem nedávno v rámci STA řešil.. Kouzlo v této pseudoanténě je, že se namontuje a vícekrát se jí nikdo nevšimne.. tj.po dojetí na místo se zkusí proladit TV a bud se něco chytne nebo ne.. nic jiného majitel řešit nechce a už vůbec ne točit logarem :-) asi to kuchnu a vložím symetrák a filtr se zes. někam po cestě :-).. je to náhražka antény a i vůbec sledování TV v karavanu je nouzovka , takže řádnou anténu vlastně nebudeme řešit..

Pájík

Taková anténa téměř jistě bude dělat pořád problémy. Zahlcení LTE signálem, vícecestný příjem, hnus...
Nabídni zákazníkovi automatický natáčecí systém se SAT anténou. Na satcaravan.cz máš sady za zajímavé peníze.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Pájík

Když je majitel líný a nechce řešit nic tak proč ho nekopneš do zadní části těla a řešíš to za něj? :lookaround:

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

@ Saxon

Satelit na karavanu je sice dobré řešení, ale máš problém když
jsou v kempu stromy, např v Italii je většinou satelit na střeše karavanu na nic a i lidé co mají automat používají satelit na trojnožce a hledají "díru mezi stromy".
A i v CZ je dobré mít k satelitu DVB-T anténu na kterou to leckde jde. Já mám Anténu KÖNIG 117 KNL UHF pro karavan s LTE filtrem a celkem OK.

jona
Registrace: 10/2007

Závěr: anténa vykuchána, filtr LTE a operátorů a také zes. vložen po kabelu, funguje na svoji velikost i všesměrovou charakteristiku nyní vcelku kloudně.. majitel je spokojen.. :8)

Pájík

Pájík

tak to stálo zato,vyhodit to umí každý

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra