![]() |
|
Podivné chování vu+ultimoPo asi pětiletém provozu svého ultima zaznamenávám tyto problémy: při přehrávání filmu z HDD se vučko zasekne, nejdřív obraz a následně během 10s i zvuk. Pomůže až tvrdý restart. Ve standby modu se zasekne čas, vučko na nic nereaguje, zase pomůže jenom restart. Určitě to není image-dělá to komplet u všech. Určitě to není zdroj, měnil jsem ho. HDD mám pro jistotu venku, teploty se pohybují kolem 40-ky. Fun-control2 nastaven, v poslední době využívám i "elektro" plugin a na noc přepínám do deep stand-by. Ultimo vždy nabootuje bez problémů. Při vu+duo je zmapovaný celkem dobře problém s kondíkem, který způsoboval "nebootování" strojů /výměna kondu+tři regulátory skoro vždy pomohla/. Měl někdo tento problém na ultimu, popř. máte nějaký tip na řešení? Kdyby se někdo našel v okolí Prahy-Kladna s řešením, určitě uvítám pomoc přes SZ, děkuji za reakce...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Podivné chování vu+ultimoNo u Ultima jsem se setkal s problemem nenabehnuti zvuku pri prepinani na HD programy. Je jedno jestli je kodovany ci nikoliv, po zpetnem prepnuti si to jiz "pamatuje" a je to v poradku. Pouze do restartu.Na IMG taky nezalezelo. Tohle ti funguje bez problemu? |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
RE: Podivné chování vu+ultimoJděte do háje, neděste mě!![]() Mám ho stejně dlouho, ale nic podobného nepozoruji. Jako nový jsem ihned měnil elyty ve zdroji. Odpočátku interní HDD, tři tunery(2xS,1xT/C) a další dva T/C přes USB(jeden Turbo, jeden AVER Volar) a zatim OK. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Podivné chování vu+ultimoMně to dělá to samé a to mám už asi 9. VTIčkohlavně kdyŹ mám soubor na hdd větší jak 10gba přetáčím ho vpřed, tak se sekne pravidelně.. problém jsem řešil léta, ale nevyřešil.. |
djbasslick
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
bassjakým způsobem přetáčíš? Next a preview, nebo číselnými klávesy (1,4,7 a 3,6,9)?Já používám pouze číselné klávesy s nastavenými časovými kroky a v životě se mi nic neseklo. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Podivné chování vu+ultimoAni jedno, ani druhé se neprojevuje, přetáčím taky jenom číslami, nikdy se mi neseklo nic při přetáčení. Není to otázka "přehrávání", je to spíš problém, že se ultimo komplet "sekne". Byla jenom náhoda, že to bylo při přehrávaní. Seknul se i u obyčejného vysílání. Zvuk u HD funguje v pohodě, přepínání taky. Problém bude někde jinde. Jo, Saxone, myslím, že ho máš tak o 6 měsíců starší, ale zdroj je úplně v pohodě, tady problém není.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
TukanDo háje, to to letí...:)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Podivné chování vu+ultimoTo pretaceni je "vlastnost", myslim ze jsem nekde cetl, ze se jedna o bug. Ale to uz je davno, to jsem jeste mel vu+duo. S tim zvukem jsem to zpozoroval u 2 kusu. Oba byly zavrene ve stolku.... |
Hypnos
![]() |
|
RE: Podivné chování vu+ultimoPodobné věci mi dělalo Uno, a sice jsem používal plugin EPG refresh a jednu dobu prakticky pokaždé se zasekl čas v době, kdy se měl spustit Refresh. Pak to začalo tuhnout i při sledování TV. Pak mě to začalo s**t a následně jsem zjistil, že to dělal USB tuner. Když jsem je prohodil s jiným přijímačem, bylo všude vše OK.Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
kubisekAhoj, diky za reakci, usb tuner nepoužívám vůbec, ale zkusím vyndat flashku a udělat úplně novou, čistou instalaci bez všech "zbytečností" a uvidí se. Odpojím HDD a budu zkoušet jen tak. Výsledky hodím sem, at jsou nějaké poznatky, možná to někomu v budoucnu pomůže. Takže se vrátím k VTI-čku, zrovna, když se mi ATV začalo tuze líbit...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanPoužívej OpenPli |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Podivné chování vu+ultimoA nemoze byt problem len s HDD ? Po piatich rokoch sa stava, ze disk "odide do neba".AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 631 |
![]() |
|
RE: Podivné chování vu+ultimoTaky se primlouvam za OpenPLI, pouzivam ho vsude. |
Hypnos
![]() |
|
RE: Podivné chování vu+ultimotukan vyssie pise, ze to robi komplet na vsetkych image.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 631 |
![]() |
|
RE: Podivné chování vu+ultimoÏmage s tím nemá nic společného. Když to dělalo mě, tak jsem zkoušel OpenPLI, Blackhole, VTI a normálně používám ViX. Dělalo to u všech.Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
RE: Podivné chování vu+ultimoK tomu OpenPLI-to se mi opravdu líbilo, ale něco jsem tam nemohl nastavit a tak mě to vytočilo, že jsem tam narval openBH. Měl jsem období, že jsem chtěl vyzkoušet všechno. Dneska ráno jsem tam dal VTI-čko, které jsem donedávna používal a musím přiznat, že obrazově je absolutně nejslabší, hotová bída v porovnání s BH a ATV. Na druhou stranu je nejjednoduchší, softcamy přímo v menu, atd. No zatím drží, tak uvidíme. HDD zatím zapojený nemám, ale tím to určitě není.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
![]() |