Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Signal ze satelitu

Preji dobry den,nevi nekdo proc stale vypadava signal v HD,domnival jsem se,ze neco delaji se signalem,ale uz to trva 3ti tyden.SD funguje dobre,ale nektre programy uz vyply.Jinak mam signal 95 procent.

albert196
Registrace: 11/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Signal ze satelitu

Nastaviť parabolu a skew LNB.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

signal ze satelitu

Jak nastavit parabolu,kdyz mam 95procent a co je skew?

albert196

Kdyby jsi četl trochu více, tak bys zjistil, že HD programy jsou náročnější na přesné nastavení paraboly a v tom případě je i 95% málo. Skew je natočení lnb v držáku pro nastavení nejlepšího signálu. Proč Ti tady máme psát "co je co", když to v googlu najdeš omnoho rychleji a lépe? Vyskytují se tady totiž "vtipálci", kteří se tímhle baví a otravují zde na foru podobnými dotazy, mají totiž komplexy méněcennosti a tady si je léčí. Doufám, že to není Tvůj případ...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Albert

Ve tvém případě bych doporučoval zavolat někomu s měřákem ať ti to pořádně nastaví. Teploměr ve tvém přijímači ti klidně může ukazovat 95%, ale ve skutečnosti to může být třeba 65%. Ty teploměry v prijmacich nebývají přesné. Jsou spíše orientační.

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

signal ze satelitu

Dekuji vam za odpovedi v tomto jsem amater a rozhodne se tim nebavim,ale asi bude pravda,ze je lepe to nastavit. diky.

albert196

Ano přesně tak, nastavení paraboly dělá v příjmu HD to nejdůležitější, pokud není na programu TV Melodie Austria na 19E 100/% kvality signálu, tak v HD programech na skylink je to zlé, musí mít SPEKTRUM HD 99% a vše OK, u dobře nastavené paraboly není vždy vše OK, i chlapci co mají měřáky, někdy podcení kvalitu ,říkají to je dobré, ale opak při změně počasí je přesvědčí, že udělali práci na houby.Mám motor a proto se opírám na 19E TV Melodie, když zde vše funguje tak např.39E Bulsat je cca 86% a vše OK a na 30W na hispasatu portugalci 89% a potom Skylink SPORT 2HD 96% a na SPORT DIGI1 HD 92%, NORDIC 1W cca 86% a vše OK. Tak je fakt ,že nastavení paraboly dělá vše pro spokojenost příjmu. ať se daří!!!!!!

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

Kua, ja 100% nemam na ziadnom programe. Asi musim dat 200 parabolu a super hd lnb.

Kasr
Registrace: 8/2008

No jo, ale 100 procent čeho?

bretah
Registrace: 9/2012

Bretah

To se dozvíš, až kolem druhého promile...:)

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

albert196

možná napsat velikost paraboly by neškodilo,vaříme z vody

pierrepetr
Registrace: 5/2006

to hery

paradni prispevek, ihned po ranu jsem ty tve namerene parametry porovnal i u mne, ale at se snazim jak se snazim, nemuzu tech tvych hodnot dosahnout, vsude schazi 1 až 3%. Muzes mi prosim poradit kde hledat chybu abych to mel stejne, a nebo (a to prosim neber jako aroganci) te o nejake to procento i "predbehnout"?

kaos

je to blbost mám homecasta 3200 a tam mám na teploměru 99% a pak fergusona a teploměr ukazuje 94% , takže teploměry jsou na to co děláte každý den ráno při sezení na mušli

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007

Naprosto zbytečné na ten sranda příspěvek heryho reagovat. Ty jeho příspěvky se opravdu opakují víkend co víkend.

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys

@bbitom

Tak na mušli jsem vidĕl sedĕt pouze kdysi dávno starší dámu v nĕjaké americké komedii...
:))) R^

rs505
Registrace: 11/2009

jinak je ovsem lepsi pokud je bagraf "posazen"niz, t.j. i pri optimalnim nastaveni nezobrazuje max. hodnotu (treba 100%), pokud je to tech 100%, tak to je spatne, nebot uz neni mozne parabolu+LNB nastavit optimalneji (za tech 100% uz proste neni "videt")

kaos

kazdy

nech si nastavi svoje paraboly NAJLEPSIE ako vie. rozne typy STB a pochopitelne aj rozne typy MP, nevykazu rovnake hodnoty pri jednom a tom istom merani rovnakej vonkajsej jednotky. dolezitejsie moze byt vsak to, ze SEZONA dlhych vecerov tzv sledovania TV pomaly konci. pretoze co chvila bude LETO a uplne ine priority, ako je TV...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

na niektore

HDTV /8PSK/, sa chvilu treba pohrat. napriek tomu na prijem tejto HDtv /QPSK/ https://www.youtube.com/watch?v=8pBqqIJB8bw
som sa pobavil az nadmieru...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Problém může být i v přijímači.

Tohle mi dělal před rokem Technistar S2 a bylo to zdrojem. Technisaty ukazují dva teploměry: Úroveň signálu v % a kvalitu signálu v dB. Úroveň byla relativně konstantní, ale kvalita u HD kanálů dost plavala a to až po chvíli provozu, kdy už byl zdroj dost zahřátý. Tak jsem místo originálního zdroje zkusil starý zdroj na NMT Nokii a obraz byl jak víno.

PJK
Registrace: 11/2005

Kvalita signálu v dB? :bigeyes:

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Šafránek mohl ve Fiatu...a s Technisatem ,se nastavit parabola náhradní metodou dá velmi dobře.

hdpe
Registrace: 11/2007

technikTKR

ano kvalita v dB.
a funguje to veľmi dobre.

Dagy2
Registrace: 11/2010

A pak už jenom probuzení a ruka v nočníku :)))

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

tento myslím problém jsem měl též 20KM v NSR za šluknovem stačilo opravdu nastavit lnb na střed 23.5 a nsr 19.2,šilhali a ejhle programy v hd naskočily. D59ve šslo cs programy ok ale jen sd nsr normal včetně hd mají tecgnistat sx 8 kde on ukazuje silu signálu ajěště kvalitu pletuli se opravte Jeníček :((( servus jungs ze sudet

jenicek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra