![]() |
|
Signal ze satelituPreji dobry den,nevi nekdo proc stale vypadava signal v HD,domnival jsem se,ze neco delaji se signalem,ale uz to trva 3ti tyden.SD funguje dobre,ale nektre programy uz vyply.Jinak mam signal 95 procent. |
albert196
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 22 |
![]() |
|
RE: Signal ze satelituNastaviť parabolu a skew LNB.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
signal ze satelituJak nastavit parabolu,kdyz mam 95procent a co je skew? |
albert196
![]() |
|
RE: Signal ze satelituKdyby jsi četl trochu více, tak bys zjistil, že HD programy jsou náročnější na přesné nastavení paraboly a v tom případě je i 95% málo. Skew je natočení lnb v držáku pro nastavení nejlepšího signálu. Proč Ti tady máme psát "co je co", když to v googlu najdeš omnoho rychleji a lépe? Vyskytují se tady totiž "vtipálci", kteří se tímhle baví a otravují zde na foru podobnými dotazy, mají totiž komplexy méněcennosti a tady si je léčí. Doufám, že to není Tvůj případ...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
AlbertVe tvém případě bych doporučoval zavolat někomu s měřákem ať ti to pořádně nastaví. Teploměr ve tvém přijímači ti klidně může ukazovat 95%, ale ve skutečnosti to může být třeba 65%. Ty teploměry v prijmacich nebývají přesné. Jsou spíše orientační.Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 3 444 |
![]() |
|
signal ze satelituDekuji vam za odpovedi v tomto jsem amater a rozhodne se tim nebavim,ale asi bude pravda,ze je lepe to nastavit. diky. |
albert196
![]() |
|
RE: Signal ze satelituAno přesně tak, nastavení paraboly dělá v příjmu HD to nejdůležitější, pokud není na programu TV Melodie Austria na 19E 100/% kvality signálu, tak v HD programech na skylink je to zlé, musí mít SPEKTRUM HD 99% a vše OK, u dobře nastavené paraboly není vždy vše OK, i chlapci co mají měřáky, někdy podcení kvalitu ,říkají to je dobré, ale opak při změně počasí je přesvědčí, že udělali práci na houby.Mám motor a proto se opírám na 19E TV Melodie, když zde vše funguje tak např.39E Bulsat je cca 86% a vše OK a na 30W na hispasatu portugalci 89% a potom Skylink SPORT 2HD 96% a na SPORT DIGI1 HD 92%, NORDIC 1W cca 86% a vše OK. Tak je fakt ,že nastavení paraboly dělá vše pro spokojenost příjmu. ať se daří!!!!!!Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
RE: Signal ze satelituKua, ja 100% nemam na ziadnom programe. Asi musim dat 200 parabolu a super hd lnb. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
RE: Signal ze satelituNo jo, ale 100 procent čeho? |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 299 |
![]() |
|
BretahTo se dozvíš, až kolem druhého promile...:)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
albert196možná napsat velikost paraboly by neškodilo,vaříme z vody |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
to heryparadni prispevek, ihned po ranu jsem ty tve namerene parametry porovnal i u mne, ale at se snazim jak se snazim, nemuzu tech tvych hodnot dosahnout, vsude schazi 1 až 3%. Muzes mi prosim poradit kde hledat chybu abych to mel stejne, a nebo (a to prosim neber jako aroganci) te o nejake to procento i "predbehnout"? |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Signal ze satelituje to blbost mám homecasta 3200 a tam mám na teploměru 99% a pak fergusona a teploměr ukazuje 94% , takže teploměry jsou na to co děláte každý den ráno při sezení na mušli(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 679 |
![]() |
|
RE: Signal ze satelituNaprosto zbytečné na ten sranda příspěvek heryho reagovat. Ty jeho příspěvky se opravdu opakují víkend co víkend.Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 3 444 |
![]() |
|
@bbitomTak na mušli jsem vidĕl sedĕt pouze kdysi dávno starší dámu v nĕjaké americké komedii...![]() ![]() |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
RE: Signal ze satelitujinak je ovsem lepsi pokud je bagraf "posazen"niz, t.j. i pri optimalnim nastaveni nezobrazuje max. hodnotu (treba 100%), pokud je to tech 100%, tak to je spatne, nebot uz neni mozne parabolu+LNB nastavit optimalneji (za tech 100% uz proste neni "videt") |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
kazdynech si nastavi svoje paraboly NAJLEPSIE ako vie. rozne typy STB a pochopitelne aj rozne typy MP, nevykazu rovnake hodnoty pri jednom a tom istom merani rovnakej vonkajsej jednotky. dolezitejsie moze byt vsak to, ze SEZONA dlhych vecerov tzv sledovania TV pomaly konci. pretoze co chvila bude LETO a uplne ine priority, ako je TV...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
na niektoreHDTV /8PSK/, sa chvilu treba pohrat. napriek tomu na prijem tejto HDtv /QPSK/ https://www.youtube.com/watch?v=8pBqqIJB8bwsom sa pobavil az nadmieru... Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
Problém může být i v přijímači.Tohle mi dělal před rokem Technistar S2 a bylo to zdrojem. Technisaty ukazují dva teploměry: Úroveň signálu v % a kvalitu signálu v dB. Úroveň byla relativně konstantní, ale kvalita u HD kanálů dost plavala a to až po chvíli provozu, kdy už byl zdroj dost zahřátý. Tak jsem místo originálního zdroje zkusil starý zdroj na NMT Nokii a obraz byl jak víno. |
PJK
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 25 |
![]() |
|
RE: Signal ze satelituKvalita signálu v dB?![]() Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Signal ze satelituŠafránek mohl ve Fiatu...a s Technisatem ,se nastavit parabola náhradní metodou dá velmi dobře. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
technikTKRano kvalita v dB.a funguje to veľmi dobre. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Signal ze satelituA pak už jenom probuzení a ruka v nočníku![]() Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Signal ze satelitutento myslím problém jsem měl též 20KM v NSR za šluknovem stačilo opravdu nastavit lnb na střed 23.5 a nsr 19.2,šilhali a ejhle programy v hd naskočily. D59ve šslo cs programy ok ale jen sd nsr normal včetně hd mají tecgnistat sx 8 kde on ukazuje silu signálu ajěště kvalitu pletuli se opravte Jeníček![]() |
jenicek
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 404 |
![]() |
|
![]() |