![]() |
|
DVB-T příjemZdravím,potřeboval bych radu.Propojil jsem 2 antény hybridním slučovačem a u některých programů klesla kvalita signálu.Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jestli existuje nějaký zesilovač kterým signál opět posílit.Díky za rady. |
aries
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 534 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82 | |
![]() |
|
RE: DVB-T příjemJedna slušná odpověď, většina reakci zbytečná. Nezáleží, jak kdo dlouho je na tomto fórum, většina jsou jen konzumenti. Když se zeptají, tak netřeba být k ním arogantní, ale tolerantní. Slušnost nic nestojí a lidé to ocení. Zbytečné emoce jsou nepatřičné, někdy to spíše připomíná reality show. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
Chlapci !V podstate sme prišli na to ,že také zlúčenie je nezmysel,a toešte nepoznáme parametre príjmu ! A menej je niekedy viac !! Všetkým dobrý a úspešný deň !!!!!! P. ![]() ![]() |
ralp5
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
RE: DVB-T příjemNapriek dátumu registrácie, DVB-T príjem nie je moja parketa, ale jedno viem: Že opýtať sa na niečo TU = samovražda. Vďaka niektorým multiodborníkom... Škoda.VU+ Zero 4K, iNEOS ZX4, C-Tech 4100 Plus, Openbox SX4 HD, GTMedia V8 UHD, 2x Gibertini OP 100 (motor+36°E), PF no name 140 cm (27,5°W), 3x off-set 75/80/125 cm - 23,5°E/1°W/30°W
|
bmilan
Registrace: 5/2004 Příspěvků: 1 333 |
![]() |
|
RE: DVB-T příjemJenomže ono je to těžký když se ptají lidi, kteří tomu absolutně nerozuměj a myslí si, že podle nějakých netových mouder zvládnou všechno sami. Běž někam na diskuzi třeba o autech a tahej tam rozumy jak co opravit. Když ti rovnou nedají ban, tak tě vyfakujou na tři doby. Jenom u těch antén a satelitů se kdovíproč spousta lidí snaží všechno zpytlíkovat svépomocí místo toho, aby si zaplatili firmu, která se tím živí a která to odborně provede.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: DVB-T příjemDocela se dobře bavím, ale takových lidových všeumělů, co si myslí, že rozumět " duchařině " přece musí každý a navíc přece na tom nic není.....je mraky. Na předělávkách se třeba setkávám s napojení koaxiálního kabelu klasickou elektrikářskou " čokoládou "...!!! Holinky jako hodinky....obojí se natahuje...DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
PoldaS![]() ![]() ![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
DVB-T příjemJsem tu na fóru registrovaný také už nějakou chvíli. Vždy jsem žádal radu, a většinou ji dostal. Za to díky. Nikdy se ze mě dobou registrace nestane odborník, a proto si dovoluji poprosit znalé, jaký je rozdíl mezi hybridním a kanálovým slučovačem? Ono by nám to osvětlilo problematiku tohoto vlákna, a aspoň neumřeme úplně blbí. Díky. |
algec
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 211 |
![]() |
|
RE: DVB-T příjemMyslím si, že invektiva, která zde zaplňují toto vlákno jsou naprosto zbytečná. Svět není plný odborníků, ale jsou i normální lidé - koníčkáři, kteří zde žádají o poradu, radu.Takže stačilo napsat, aby použil anténní předzesilovač a aktivní slučovač, že postup s hybridním slučovačem není ten správný. *******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
obecné řešeníOsobně bych navrhl kanálové propusti na obě větve naladěné na Muxy, které mají chytat z příslušné antény. Za kanálovými propustmi bych dal v každé větvi atenuátor, tj. regulátor síly signálu směrem dolů, pak v každé větvi širokopásmový zesilovač. Za ním bych hybridní slučovač vyzkoušel. Doma mi hybridní slučovač úspěšně slučuje kanály K 54 Hošťálkovice a K 55 Skrzyczne.Na výstup bych dal aktivní rozbočovač.Pokud by hybridní slučovač neuspěl u sousedních slučovaných kanálů, nezbylo by, než objednat laděný slučovač, kde každá větev by měla opět naladěné propusti.Odladit sousední kanály je ale technický problém, v normálních podmínkách skoro neřešitelný. Jsem názoru, že u sousedních kanálů je rozhodující poměr síly sousedních kanálů mnohem více než odladění. Systém se probouzí tak, že signál se pouští od nuly a postupně zvyšuje až do situace, kdy dojde k poklesu kvality, pak se signál o něco sníží, aby kvalita zůstala. Propusti mi vyrobila firma TEROZ na míru.Stačilo uvést čísla kanálů. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
DVB-T příjemTakže, jak jsem se díval na netu, tak ten hybridní bude asi takové to slučovátko za cca 20 Kč. Ty kanálové budou asi ty dražší v řádu stovek kč. Na tom ale nesejde. Já mám kromě freesatu také normální antény. Musím mít 3. Mám 3 síťovky z Polska, na jednu chytám Zlín, na druhou UH a na třetí Javořinu. Mám tam 2 takové obyčejné slučovače za cca 20 Kč. A ono to jaksi funguje. Pravděpodobně mám štěstí, že jsem v dobrém dosahu těchto tří vysílačů. |
algec
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 211 |
![]() |
|
RE: DVB-T příjemTo je furt dokola. A furt marný někomu vysvětlovat, že příjmový podmínky jsou všude jiný, takže univerzální rady a ještě na dálku přes net jsou úplně k ničemu. Nákup harampádí typu propustí, útlumáků, předzesilovačů a dalších komponent možná potěší nějakýho prodejce, ale o výsledku se dá pochybovat. A sloučení sousedních kanálů pomocí Terozu, to radši nebudu dál rozebírat. Snad jenom poznámka, že s tvarůžkovou kavárnou mají větší úspěch.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@ja987"...Takže stačilo napsat, aby použil anténní předzesilovač a aktivní slučovač..."- toto je naprostá blbost, nic jsi nepochopil... z ničeho nevyplývá, že je potřeba nějaký zesilovač nebo dokonce aktivní slučovač, tazatel nenapsal ani kanály které přijímá... nic. Napsal jen, že se mu po sloučení zvýšila chybovost. Můžeme jen dedukovat, jestli mu to po sloučení hybridem s tou "větší chybovostí" hraje nebo nehraje. Pokud by mu to po sloučení jakž-takž hrálo a napsal by alespoň ty přijímané kanály z obou antén, dal by se mu poradit selektivní slučovač, pokud by ho vzhledem k přijímaným kanálům bylo možné vyrobit. Další univerzální rady typu samorost jsou dobré tak akorát na posílení zaměstnanosti v Lošticích u Holomóca... ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
to lance, to PoldaSHoši, já Vám odbornost neberu. Protože jsem samorost, dopracoval jsem se BEZ MĚŘICÍCH PŘÍSTROJŮ k nějakému výsledku. Hybridní slučovač slučuje K54 a K55 tak, že výpadky nejsou.Mám sloučeno: Větev 1.:K37, K38, K45, K48, K50, K53, K54. Propust K38+45+48-53 Větev 2: K41, K55, K 58.Propust K41+K55-58. Sloučeno hybridem. Vy v podstatě děláte totéž, jen víte, kolik dB kde je. Já to dedukuju z teploměrů, což, uznávám, je nepřesné.Porušení kvality přebuzením se ale dá i na teploměru kvality zjistit poměrně spolehlivě. Regulátor síly signálu je vždy žádoucí. A teď se smějte dle libosti, co že je to za pitomost... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostProč bych se ti měl smát? Pěkně jsi nám popsal svůj příjem a já Ti gratuluju že ti to funguje a jsi spokojen.Jenže bohužel nechápeš, tak jako většina laiků v diskuzích tohoto typu, že pro našeho tazatele, který nám mimochodem nesdělil o svém příjmu prakticky nic, má tento Tvůj detailní popis Tvého příjmu někde u Ostravy asi takovou hodnotu, jako kdybys mu sdělil, že si každý večer holíš podpaždí a chodíš spát v zeleném pyžamu... A on si pak za účelem vyřešení svého příjmu poběží koupit žiletky a zelené pyžamo ![]() |
lance
![]() |
|
co se aries dověděl:1. co dokáže přijmout anténa,2. stav signálů po sloučení, 3. navržený sled zařízení za anténou, 4. že sloučení i sousedních kanálů hybridem nemusí být vyloučeno, 5. že více laděných obvodů, před a za zesilovačem je lepší, než laděný obvod pouze před zesilovačem. Co si z toho vybere, nechám na něm. Opravdu spím v pyžamu, které je zelené, kalhoty jsou ale kostičkované bílobéžové. Podpaží jsem si oholil kdysi dávno a zřejmě kvůli věku mi chloupky v podpaží skoro nerostou. Příjem může ovlivňovat poloha mého těla v ložnici 3m pod anténou. Vliv to ale výrazný nebude. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: DVB-T příjemsamorost: chybí ještě kanály 32+35+52. Příjem SK programů z Krížavy (1550 m.n.m.) v okolí možný (10 kW+6.3kW+18.4kW) http://www.power.szm.com/TV_regiony.htm na Colorku (Kathrein či Alcad je výkonější). Příjem K47 (1kW) Chwałowice (Rybnik) je rovněž reálný. |
Nowakowski
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 590 |
![]() |
|
to NowakowskiJsem schovaný za Bludovickým kopcem, takže na Slovensko mám smůlu. Z těch 3 polských Muxů mám kanálů dost, v plné kvalitě včetně HD, na Rybnik bych musel mít samostatnou anténu a tu slučovat, což mi nepřijde zajímavé. Doba, kdy jsem se díval na "filmy amerikańskie dozwolone od lat 18", "Morderca kobiet" apod. minuly.Dnes se na polskou televizi dívám spíše výjimečně, protože téměř stejné pořady jsou také v češtině.Telewizji Katowice ale vděčím za schopnost rozumět polsky téměř všechno, na rozdíl od mých dětí, které vyrůstaly v jiné době. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
Obecné blokové řazení existujeObecné blokové uspořádání domácí společné antény:1. Anténa. 2. Separace kanálů užitečných od neužitečných kanálovou propustí. 3. Regulace síly signálu. 4. Zesilovač. 5. Slučovač s další podobně upořádanou větví. 6. Rozbočovač na signálové větve k jednotlivým TV. Ano, anténní technika je složitá a bez znalostí síly jednotlivých signálů je velmi obtížné společnou anténu sestavit. Přesto se domnívám, že elektrikáři, kterým to trochu myslí, by to mohli dokázat. Za jakou cenu a čas, to je jiná věc. "Zrad a podrazů" technického charakteru je více než dost... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: DVB-T příjemElektrikář ti může udělat leda přívod 230V do prostoru půdy, abys mohl případně napájet zesilovače. Jinak nemá elektrikář s anténama absolutně nic společnýho. Pokud se teda nebavíme ve stylu hodinky jako holínky, oboje se natahuje (jak tady někdo před pár dny trefně napsal).Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@samorostJe vidět, že tě bastlení baví, tak schválně zkus tímto svým systémem "Obecné blokové uspořádání domácí společné antény" dostat u sebe do rozvodu ten Rybnik K47 :) zjistíš, jak jsou Tvoje univerzální rady použitelné...![]() |
lance
![]() |
|
to lance1. K47 asi bude slabý, proto bych zvolil kanálovou prvky laděnou anténu s vysokým ziskem.2. Za anténou bych dal propust K 47. 3. Za propustí autenátor. Nevím, jaké úrovně je signál. 4. Za propustí zesilovač, kanálový asi nebude dostupný,dal bych tedy širokopásmový. 4. Za širokopásmovým bych dal znovu propust K 47. Tím vytvořím ze širokopásmového zesilovače zesilovač kanálový. 5. Větev K 47 bych připojil na slučovač. Je to již třetí větev, proto musím použít kaskádu dvou kusů dvouvstupových slučovačů nebo slučovač se třemi vstupy s útlumem 8 dB ve dvou větvích. Novou větev bych dal na menší útlum. 6. Výstup ze slučovače bych dal na vstup aktivního rozbočovače. 7. Všechny větve bych nastavil na nulu, tedy dal všechny autenátory na nulu. 8. Rozjel bych větev K 47 regulací autenátoru a vyzkoušel teploměry až po maximum autenátoru. 9. Větev s kanálem K48 bych postupně najížděl při neustálém sledování teploměrů na K 47. 10. Přepl bych na K 48 a zkontroloval teploměry. Pokud by kvalita byla slabá, zkusil bych snížit K 47. 11. Po dosažení kvality K 47 i K 48 bych postupně najel poslední větev. Teď mi lance napiš, co je špatně a v rozporu s obecným řešením. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: DVB-T příjemJa mel stejny problém vyhodil jsem slucovace a dal jeden zesilovac asi za 511kč myslim amp 8 nebo ant uz přesne nevim jak se jmenuje ma jeden vstup a 8 vystupu a do každého pokoje jsem zavedl od nej koaxilni kabel a mam signal okolo 100%i kvalitu. |
vak1
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 60 |
![]() |
|
RE: DVB-T příjemsamorost@ Jenom dotaz, jak ty úrovně zjistíš, srovnáš a nastavíš, když nemáš měřák? Jestli myslíš teploměrem, tak tím nenastavíš vůbec nic, protože ti každej den ukáže něco jinýho a ani jedno z toho nemá žádnou vypovídací hodnotu. Navíc ani není jistý, že samotným srovnáním úrovní něčeho dosáhneš, protože u digitálního signálu jde hlavně o chybovost, která může mít příčiny ve spoustě věcí, nejenom v rozdílných úrovních.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: DVB-T příjemvak1@ No bezva, revoluční metóda. Všechno vyhážeme, nakoupíme zesák s 8 výstupy za 511 a je po problému. To tady ještě nebylo (a že tady už bylo dost unikátních "rad", ale taková ještě ne) :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
to PoldaSRuku na srdce. Vy dokážete chybovost ovlivnit? Čím, nasměrováním antény? Jaké nástroje máte k dispozici? Odladění sousedních kanálů známe, že prakticky nelze. V nouzi použiju kanálovou propust naladěnou vedle kanálu tak, aby ořezávala. Co máte Vy? Máte přístroj a údaje, co máte dál?Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82 | |
![]() |
|
![]() |