Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

kvalitní LNB

Poradte nějaké kvalitní LNB podle svoji skušenosti.

vankari5
Registrace: 1/2016
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

J a...

kterej máš sat přijímač,ten s mezulí 480Mhz?

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: kvalitní LNB

podle AR z roku tusim 89, 2 mezifrekvence (Autor Jansa), pozdeji jsem provedl upravu, kdy casti pro 2mf 70MHz vyhodil a pouzil SL1452 na detekci primo na 480MHz (nebo kolik to bylo). Defakto jsem FM demodulator osadil na pozici konvertoru 2MF a baseband vedl az na disperzal a videozesilovac desky B.
Pozdeji jsem to vratil zpet a ulozil jako svuj prvni, funkcni analog a postavil dalsi, kde jsem uz vyuzil vlastni VF cast s demodulatorem SL1452 a videozesilovac s tranzistoru, protoze NE592 nebyl uplne idealni. Jejda, to byly casy....

J a
Registrace: 7/2005

Jo konec 80 let, přijímač dle AR od ing. Josefa Jansy, parabola 150 laminát na kopitě uplácaná a alobalem polepená, LNB Maspro 1.4, pak dekoder Filmnet s 20IO, Teleclub... ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

J a...

teda máš paměť,já už to dnes nevím,co tam bylo použito,mám ho taky někde ve sklepě,stálo to mnoho úsilí a peněz a součástky z rajchu,krásná doba,časově náročná,už jen vzpomínáme

pierrepetr

drobeček

dekodér jsem mě nedávno v ruce,nechápu,jestli jsem to bastlil sám,nebo koupil někde,dnes bych do toho nešel,dost složitý

pierrepetr

pierre

dnes bych se do toho taky nepustil, plošňák jak kráva, dvacet IO, a mraky dalších součástek - tranzistotů, odporů, diod, kondů...., to vše kvůli jednomu programu ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

Parabolu jsem mel 120cm, plechovou, takze jsem se musel hodne snazit abych neco chytil, proto nasledovalo hodne experimentu a vylepseni. Nekde na VHSce mam jeste mrazika, co vysilala Premiera jeste v analogu z tusim Gorizontu na ?? 23,5E ?? Nebo uz z kopernika ? Ale Cable plus byl jeste z te ruske, pamatuju si jak se musela menit elevace te inklinujici druzice.
Tranzistory jsem vozil z Madarska, pamatuji si kdyz jsem z Vidne, ulice lindengasse, tusim 20, takovy maly obchudek dovezl varikapy BB405, to byla injekce pro oscilator. Ubrousene KB205 staly za ....

J a
Registrace: 7/2005

oprava

tranzistorů

drobeček

J a ...

já měl stovku laminátku a moc družic stejně nebylo k mání

pierrepetr

Tož toto všecko byl jen satelitní "folklor" - jediné "skutečné" LNB jsou SMW s PLL.I když nepopírám,že "vybraný" IBU TWIN taky "umí" dost,např. DWfunk. se SR940 na 23,5E nebo "nesmyslný" mišmaš muslimských šíleností 12548-12559 na EUTELSATu 3,1E.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

v roku 1988

som nahral na VHS fragment sat tv z druzice ESC 13E, SUPER CHANNEL https://www.youtube.com/watch?v=D1-LFGkfvzk

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

prispevkom

vyssie, som chcel ukazat dobove vysielanie sat analog tv stanice z druzice ESC 13E. pri pokryti nasho uzemia signalom EIRP 38dBW a prijmovou parabolou 180cm s tovarenskym LNB TECHNISAT 1,8dB & tovarenskym receiverom TECHNISAT, bol obraz bez tzv. DROP OUT. nizka kvalita nielen zvuku ale aj obrazu na yotube, je sposobena mojim nekvalitnym prevodom analogu na digital. PORADI mi niekto z fora odskusany, kvalitny digitalizer analogu? cyberlink usb video grabber uz pouzivat nechcem...

bohus31

bohus31

s tím zvukem asi nic neuděláš,je nahranej v podélný stopě a monofonně,možná nastavit kolmost hlavy,pochybuju,že to teď přehráváš na videu z roku 1988,jinak pro digitalizaci starých VHS celkem slušně lze použít DVD recorder,kvaliní propojení,aby tam nebyly brumy,nahrát na DVD RW a zkopírovat do PC tam můžeš pak blbnout a stříhat

pierrepetr

@pierrepetr

VHS kazety som nepustal snad stvrtstorocie...zazrak ze VHS video-rekorder stale funguje. avsak DVD REKORDER uz mam davnejsie OUT. pokusil som sa cyberlink-om USB video grabber-om digitalizovat niektore moje stare VHS nahravky sat tv 80-tych rokov cez PC. super channel, sky movies, teleclub, mtv, tele5.... avsak vysledok nieje dobry. ani neviem ci sa este dvd rekordery predavaju. skor by som radsej kupil niejaky DOBRY overeny AV USB recorder. jednoducho chcem dostat analog video VHS do PC. poradis?

bohus31

bohus31

já už všechny VHS takto převedl,samozřejmě né kraviny,spíš domácí videa rodiny,video bylo rozebráno a každou nahrávku jsem si nastavil hlavy,DVD rec se dá koupit po bazarech za pár šupů,já to už neřeším,tak ti nemohu poradit nic jiného,snad příště z jiným problémem

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra