Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Snaživé povely pro voládání LNB

Dokončil jsem sestavu pro Technisat Diseqc 1.0 na ovládání 8 družic (některé jen omezeně).
Konstatuji, že signál 22 kHz z přijímače směle proleze přes přepínač Diseqc 1.0, v kaskádě přes relé 22 kHz, další relé 18/13V a LNB přesto funguje správně, tedy přepíná frekvenční horní a dolní pásmo.
Napětí 18/13 proleze přes přepínač Diseqc 1.0, relé 22 kHz, další relé 18/13 California, které přepíná dva vývody podle napětí, ale na LNB došlo pouze napětí menší, proto jeden z LNB jsem musel otočit o 90 stupňů skew.
Takže funguje spolehlivě pouze na povely Diseqc 1.0:
Vývod A: 13E
Vývod B: 19E
Vývod C: 46/45E spodní pásmo a 23,5E horní pásmo
Vývod D: 28E spodní pásmo, 42E horní pásmo svislá polarita a 39E horní pásmo vodorovná polarita (otočený LNB).
Volba družic a pásem je provedena tak, aby byl maximální počet hudebních kanálů FTA. Vše přepíná okolo 1 sekundy.
Povely Diseqc 1.2 s pauzou 6 sekund při přepnutí mezi LNB mi jdou na nervy, ale mám důvody zůstat u jinak právem kritizovaného Technisatu.
Info uvádím pro ty, kdo mají televizory nebo přijímače pouze s Diseqc 1.0 (není jich mnoho).

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

bingo

rozmýšľal som nad týmto, pretože u 23.5E je nevyužité spodné pásmo a dtto u mňa 28.2E (ty máš zrejme šťastie že dosiahneš z česka na FTA BBC).
Ale než by som rozhádzal anténu na ktorú som 10 rokov nesiahol tak som sa pýtal odborníkov z velmi uznávanej firmy. Nemali ani potuchy.

Mohli by sme s tvojim dovolením skopírovať toto riešenie do Tipov a trikov k technisatom?

Dagy2
Registrace: 11/2010

to Dagy2

Kopírování se přísně POVOLUJE!

samorost

Možné jiné kombinace

Vývod A: 13E
Vývod B: 19E
Vývod C: 28E spodní pásmo, 23,5E horní pásmo
Vývod D: 1W nebo jakákoliv jiná družice

alternativa:
Vývod C: 4W spodní pásmo, 23,5 horní pásmo

samorost

Poznámka

Na vývodu, který má více družic, se používá název pouze jedné družice, například 23,5E Astra3. Frekvence z další družice na témže vývodu, například 28E, se musí zadat manuálně do vyhledávání kanálů pod hlavičkou 23,5E, apod.

samorost

Děkuji

je to tam
Ještě kontrolní dotaz: môžeš dať prepínacie prvky ktoré si použil?

Dagy2
Registrace: 11/2010

to je

teda divočina

pierrepetr
Registrace: 5/2006

soupis relé

1.Diseqc 4/1 Schwaiger nebo EMP
2. Relé 22 kHz no name, na trhu jsou ještě k dostání, viz vyhledávače, jeden vývod 0 kHz, druhý vývod 22 kHz, společný výstup
3. relé 18/13V California, jsou ve výprodeji Tipa nebo KL elektronik, viz Google nebo Heureka, jeden vývod 18V, druhý 13V, společný výstup.

samorost

samorost

přesně nerozumím této divočině,s quatrem by se nedalo něco pořešit??

pierrepetr

to pierrepetr

Divočina je proto, že Technisat nemá Diseqc 1.1. Diseqc 1.0 má docela rychlý, Diseqc 1.2 mizerný, neboť přepnutí LNB na motorové povely trvá 6 sekund. Smyslem divočiny je zajistit u nejčastěji používaných stanic rychlé přepnutí. Když jsem namlsaný 15 družicemi, šel jsem do divočiny, která nebyla drahá.
Obraz má pro mne, který byl operovaný na šedý zákal (a dočkal se neskutečně dobré vsazené umělé čočky přímo do oka) mimořádnou hodnotu. Stejně tak cením mazání reklam. Jinak kritikům Technisatu naprosto rozumím.

samorost

samorost

to je mě líto,myslel jsem najít standartní řešení

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra