![]() |
|
Opožděný náběh HD kanálů u DM800HDSice se tu už psalo o obdobném problému nicméně s ohledem na uplynutou dobu 3 měsíců bylo vlákno uzavřeno.Nedávno jsem koupil použitý již starší DM800HD /bez větráčku/1 generace E2 a zjistil že po mi najíždějí pozvolna kostičkováním a /do úplnku/ veškeré HD programy až po cca 4 min. provozu po zapnutíze st.b. SD jdoiu hned veškeré,mám tuner BSBA 401 A REV:K ,může někdo podat svou podobnou zkušenost případně sdělit řešení ?DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
RE: Opožděný náběh HD kanálů u DM800HDNěco podobného měl kolega /používal 800hd clon/ a po výměně tuneru a používání přídavného větráčku vše ok...tuner koupil u někoho v Blansku... |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 655 |
![]() |
|
RE: Opožděný náběh HD kanálů u DM800HDJJ no myslím že se kolega tak možná trochu unáhlil s koupením jiného tuneru /asi nejnovější REV M,já mám REV K a pokud ho vyměním nemusím mít zaprvé jistotu že tio půjde ok zadruhé nemíním vyhazovat přes 2 tisíce za další tuner když jsem už dal prachy za ten byt použitý kolem 2000 do staré vrány to už byxh měl jako nového ale bez větráčku a za třetí se ted pomali dovídám z jiných sat for ze zahraničí že to bývá zastaralým xml souborem musí se následně vymyzat starý setting a nahrát nový a mělo by to běžet,Zatím jen sbírám informace a až budu chytřejěí či jistější kde a jestli je to skutečná závada a správný postup odtranění závady pak budu zkoušet snad doufám na jisto jinak to nemá smysl.Jak říkám zatím tuner jde v HD také ale až po cca 4 min . kostičkováním se obraz na HD ustálí a pak už jede ok do doby než ho vypnu do st. a zase po určité době zapnu tak opět nějakou chvíli nejde.Řeší se to někdy i výměnou nafouklého elytu ale to u mě není a navíc je problém v tom že zapojení tuneru a osazení elytů na hl. desce se podle DANÉ rev. liší takže problém.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
RE: Opožděný náběh HD kanálů u DM800HDDo boxu dal tuner z jiného clonu a box byl ok. Takže výměna a v tom Blansku repasovaný tuner stojí 600 kč..Dále zkontrolovat tuner zda je dobře zasunutý v patici zákl. desky..Pokud ten box s vadným tunerem naběhl cca po 5 min. a on pustil větráček tak box začal u hd kanálů opět koktat...Podotýkám , že měl 800 hd clon...změna setingu mu nepomohla...box i s pomocným větráčkem funguje k plné spokojenosti.. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 655 |
![]() |
|
RE: Opožděný náběh HD kanálů u DM800HDKoupit v současné době hardwarově nejhorší přístroj, co kdy v DM vyrobili to je čirá zoufalost. A pravděpodobně ani nevíš zdali máš originál.A proč? Protože za 3K koupíš nový E2 box se silnějším CPU a kvalitním hardware. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Opožděný náběh HD kanálů u DM800HDChlapci,bez urážky,toto čo tu čítam sú všetko somariny.Tuner z číslom 401 je zastaralý/prehiaty/neoplatí sa jeho oprava a je najvyšší čas ho vymeniť za nový rev"M"801/cca.810 Kč.Tý čo vyrobili tento STB bez kvalitného vetrania si neuvedomili,že v takej malej škatule sa všetko prehrieva pri niekoľkých hodinách prevádzky.Zahrieva sa nie len procák,aj čítačka/ak je v nej karta/tuner,HDD ak je zabudovaný vo vntri a všetko čo je pod prúdom a napätím,takže doplniť STB dodatočným vetraním/chladením/.Samozrejme že sa musí ozvať naslovovzatý predajca z doporučením kúpi nového STB hlavne u neho/matchboxx/že?Inak je jedno či je STB origo,alebo klon,tuner by mal pasovať a bude po úprave ako nový fungovať ešte niekoľko rokov samozrejme z dodatočnou úpravou.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
investovatdo toho,holý nesmysl,i čas tady,radši zajdi do hospody |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
@vladoholuCo to meleš? Nikomu nic tady neprodávám, akorát jsem se podíval na krabice s vadnými DM800, nic víc nic míň. |
matchboxx
![]() |
|
RE: Opožděný náběh HD kanálů u DM800HDTakže znova zdůrazním,nemyslím ale vím naprosto jasně že mám originál DM800HD ale bez větrání ty se osazovali až do další následující řady,a protože tam mám HDD tak tam pochopitelně větráček nevleze,leda koupit třebas na ebay za dalších 40 euronů určený jako podložka pod skřínku což je ale nesmysl poněvadž tam není skulinky kudyma by mohl foukat a odvádět horký vzduch z tuneru CPU atd.jak správně popisuje vladoholu kterému chci sdělit že jsem psal na DMM a odepsali mě strohou odpověd že tento model byt větrák nemá je v souladu s pracovní teplotou a nepřekračuje hrozící zničení.Možná by stálo na zkoušku vyměnit některé to dost namáhané /vytížené/ elko které dostávají tím teplem nejvíce záhul to se rozumí.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
DVB......teplotně nepovedený model,tak na share max. |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
to DVBNapis do googlu DM800 tuner fix ,daj si vyhladat obrazky, dopln podla nych kondiky a bude ti to chodit.Mam jeden takto uspesne zrepasovany. |
noha
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 382 |
![]() |
|
To matchboxxNemelem,nemelem,odniesla mi voda mlyn.Prepáč ale to bola len taká narážka.To DVB,len tak na okraj,ozaj to niektorý riešili chladením ventilátorom 12x12 cm položeným na vrchnák STB,alebo chladiacou podložkou pre notebook.Ja to riešim vyhodením HDD z vnútra,na ten rámik zapasujem ventilátorček 70x70 mm na 12V a napájam ho napätím 5 V aby nehučal,ale poriadne ochladil všetko vo vnútri-HDD je z vonku napojený na E-Sata konektor a USB.Kondíky by sa hodilo premerať a prípadne vymeniť,už majú svoje najlepšie časy za sebou.Na server a zdielačku stačí aj DM-500s utiahne aj 20 klientov v pohode.Tohoto STB by bolo škoda.Treba kúpiť nový tuner,ako som tu písal a bude ako nový,ak ho upravíš ako som tiež uviedol.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
@vladoholuTak příště nenarážej, aby jsi nenarazil úplně :-) |
matchboxx
![]() |
|
RE: Opožděný náběh HD kanálů u DM800HDAno vidím pouze a jen dvě možnosti bud povyměnovat pro jistotu všechny elyty nebo koupit nový,jinak poddotaz ten fluorescenční displej /VFD/ který mě byt nijak nebolí svítí dost mizerně,prý to mívá na svvědomí nějaká SI dioda,myslel jsem původně že je to tím poddimenzovaným zdrojem dal jsem jiný na 4,5 A ale nic se nezměniloDM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
To DVBTen displej odchádza vekom,žiadna dióda ho neoživý,jedine výmena za nový,ak už ozaj nie je dobre čitateľný.S tým tunerom by som sa ako opravou nezaoberal,úspech nie je vôbec zaručený,ako tu píšu nejaký kúzelníci,vymeň za fungo nový rev"M",alebo kašli na to a kúp si niečo novšie.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
To:VladoholuTak tos mě moc nepotěšil s tou druhou možností koupit si nový krátce poté co jsem si pořídil tento zminovaný o kterém jsem si myslel že mi umožní a nahradí dosavadní přenášení stávajícího DM8000 který jsem dosud přemistoval z domu na chalupu.Jak říkám bez displeje stejně malého a špatně čitelného se dá žít horší je to s tím tunerem ale vrážet další finance do něho nemíním nakonec i s tím se dá žít protože po ca 4 min. provozu jdou i HD programy takže to není zas až tako hrozné a kritické. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
To DVBNo možno by som ťa potešil,ale to by si mi ho musel poslať na Slovensko,dal by som ti ho do takého stavu že by si ho nespoznal,bol by ako nový,prípadne by som ti ho vymenil za plne funkčný,ozaj akú má SIM-ku?Ale ako píšeš,nechceš do neho investovať,takže asi nič.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
RE: Opožděný náběh HD kanálů u DM800HDNo jasne kuzelnik vlado si nahana kseft![]() |
noha
![]() |
|
To nohaNič si nepochopil.Mne vôbec nejde o žiadne kšefty,mne je to šuma fuk,ako sa chlapec zariadi,len som sa mu snažil pomôcť,teraz je na ňom,čo spraví?Či sa mu vyplatí vymeniť uvedené kondíky,ale ktoré,usmerni ho a aj iných ak to nie je výrobné tajomstvo,ak vieš kde je pes zakopaný,vieš koľko kondíkov je na tom tunery?Popíš ktoré a možno sa na to dá,ja by som to určite vyriešil.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
RE: Opožděný náběh HD kanálů u DM800HDPrepac nemyslel som to az tak osobnetento 560 mikro http://www.spinnes-board.de/vb/attachment.php?attachmentid=19256&d=1404034308 a 1000 mikro http://board.newnigma2.to/wbb3/index.php?page=Thread&threadID=21580 ten povodny 1000 mikro som z dosky nevyberal Tiez som najpr kupil novy tuner ale casom my to nedalo tak som skusil zrepasovat ten stary s presne touto chybou a ono to funguje. Teraz sa pasujem zo scart vystupom odisiel uplne.Vymenil som 3,3v stabilizator v napajany RGB vystupu. Ciastocne to uz ide CVBS je uz ok ale RGB chyba asi zelena, obraz je zlty. S timto si sa uz stretol? ![]() |
noha
![]() |
|
@vladoholuPtáku,ve sběrně mají z Tebe radost.Mají práci... |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 359 |
![]() |
|
To ProsatPrečo si chlape nedáš pokoj,stúpil som ti na otlak,alebo na tvoje neukojené ego.Daj si pohov,s tebou sa nebavím,nestojíš mi za to.To noha,vieš že nestretol,skôr stým že odišiel HDMI port a musel som to riešiť cez Skart,ale to už je dávno,takéto veciuž nerobí,neoplatí sa to,ceny STB padajú ako hnilé hrušky.V tomto ti nepomôžem,ale som rád že si sem dal postup,ako na to,Díky.Vlado.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
@vladoholuTeď ti dal návod,jak opravit tuner,tak šupem dotoho... |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 359 |
![]() |
|
RE: Opožděný náběh HD kanálů u DM800HDChlapi to chce klidek ,zapoměl jsem sdělit jak se sluší že jsem už ten tuner opravit a jede ok i na HD kanálech a tu už hned po zapnutí.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
![]() |