![]() |
|
zapojení mnoha antén přes avant 7 pro kámošeZdravím, kámoš má 2 UHF antény, 2 antény pro vkv fm rádio a jednu pro digitál, a ještě satelit s motorem. Chce použít:http://www.televes.com/en/catalogo/producto/avant-7-7-in2-out-fm-biiidab-tb-u-u-u-fi-790-mhz ale já netuším kde to sehnat u nás se prodává jen verze bez satelitu. Zajímá mě jestli mu to bude fungovat, hlavně u toho FM rádia, jednu anténu zapoji na vstup pro "fm" a druhou do toho "širokopásmového" vstupu. Chce to nakonfigurovat aby mu z jedné antény UHF šlo 5 kanálů a z druhého vstupu aby šly 4 kanály ale to mu podle te "brožury" nepujde naprogramovat, ale říkal že klidně ten jeden směr "rozdělí" a použil by vstup 2 a 3. a u dab radia, no zatim bude přes vstup vhf 3 přijímat z německa, ale potom by přes slučovaš sloučil fm a dab anténu do toho "širokopásmáče" myslím že mu to nebude fungovat, nebude se mu to rušit? A co ten stelit? Půjde řídit motor a budou fungovat obě polarizace? Jen zatím neví čím rozdělí výstup chtěl by výstup rozdělit u počítače na 2 zdířky, do jedné připojí sat a do druhé chce připojit 3 tunery jeden na televizi a 2 modifokované sdr. Pokud by mu to fungovalo, tak bych si to pořídil také, jen bych slučoval trochu jiné kanály asi ale taky bych tím chtěl sloučit 2 fm antény :D |
Qquiderr
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 1 505 |
![]() |
|
RE: zapojení mnoha antén přes avant 7 pro kámo...Za tyto rady se platí...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: zapojení mnoha antén přes avant 7 pro kámo...Ten kámoš musí být asi snílek.Tyto programovací domovní zesilovače nejsou pro nějaké laiky.A navíc bez programátoru v něm nic nenastavíš.Prodává jako sólo příslušenství.Dělal jsem jednoho Televes Avanta a je to pěkná práce,ale předpokladem je něco znát.Srovnat úrovně signálů a podobné věci .Nic pro amatéra.Inu Know-how ZKUŠENÉHO anténáře. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: zapojení mnoha antén přes avant 7 pro kámo...Tak tak ...asi 5x montáž a programátor je zvlášt...a slučovat 2 fm antény??? |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 655 |
![]() |
|
RE: zapojení mnoha antén přes avant 7 pro kámo...Pošli to dolů každý pásmo jiným koaxem a máš po starosti. Stejně bude každý koax v jiném přijímači.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: zapojení mnoha antén přes avant 7 pro kámo...Takže si to nech změřit a ten dotyčný ti to "sežene" a jistě i nastaví........![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
Qquiderrať si kámoš zavolá odborníka,proto studovali,když jiní chodili do hospody |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: zapojení mnoha antén přes avant 7 pro kámo...Jinak ten programátor co jsem uváděl stojí v MC cca.2500kč. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: zapojení mnoha antén přes avant 7 pro kámo...Nechci tady nikoho zrazovat od debaty, ale Qquiderrovi se dostalo už mnoha užitečných rad tady i u konkurence... všechno marno. Nepřijde mi také zcela normální, že někdo nemá kule aby se zeptal přímo a opakovaně si vymýšlí naivní pohádky o "kámoších"...![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
lancejasně, znám odborníky,co berou kšefty a večer šmejděj pro rady po netu,no je to vlastně večerní škola,tak proč ne |
pierrepetr
![]() |
|
Qquiderr Registrace: 5/2014Objednej se na školení do Antechu, hodně ti to dá, je to investice, která se ti mnohokrát vrátí. A objednaji ti tam i ten tvuj Avant7 a cokoliv od Televes.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonna co??,tady ,nebo jinde to má zadára a bez ztráty času,taková je doba,proč se učit,až to budu potřebovat,tak mám google |
pierrepetr
![]() |
|
RE: zapojení mnoha antén přes avant 7 pro kámo...toho času somrováním zde a přes Googla spálí mnohem více.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonno při těch intervalech prsknu dotaz a jdu chrápat |
pierrepetr
![]() |
|
RE: zapojení mnoha antén přes avant 7 pro kámo...tak ty uhf antény sloučí ono jde sloučit všechno, ale nwm proč chce zrovna takovou drahou sviňu :D ale zase to má výhodu že naprogramuješ jaký chceš kanály, on to chce dělat přes pc, prej to jde, ja s timhle ještě nedělal, ale fm antény s tím nesloučí, to nelze, tohle je jedinej problém fm příjmu, vysílačů jak hub a každej s jinou polarizací, a jak to pak má člověk slučovat.... zajímalo by mě jakýma anténama se dá řešit příjem z více směrů s rozdílnou polarizací, teda pokud se ještě někdo vůbec zabývá rádiem. Mě satelit hraje a dab a dvbt taky, jen mi odešel slučovač :D tak když chci něco tak musim přehazovat káble :D ale chci také koupit lepší anténu pro fm, ten "ohnutej šunt" co mám je na(nevhodné slovo) :D |
Qquiderr
![]() |
|
RE: zapojení mnoha antén přes avant 7 pro kámo...Honziku, už stačí![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
@Qquiderr - FM slučováníNedávno jsem to řešil. Koupíš si tuner, který má dva anténní vstupy, na jeden napojíš horiz. anténu, na druhý vertikal. Dle potřeby můžeš anténu(y) namontovat na rotátor. Já jsem dal horizontál na rotátor, vertikální mám fixní. Ale pokud na vertikál použiješ rovný dipól a vertikálně ho nasměruješ, pak je všesměrový. U horizontálu to samozřejmě neplatí.DM 920, Unstable 19-2-2019 + GP4, Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.), Stab H-H 120 + Emme Esse 125AL C-band; Octagon SF4008 (Abertis)+TBS5925
|
rom2005
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 818 |
![]() |
|
toho koníčka,příjem VKV bych řešil samostatně,můžou se do budoucna měnit požadavky atd... |
pierrepetr
![]() |
|
RE: zapojení mnoha antén přes avant 7 pro kámo...no a nebo mít "na stole" přepínač antén někde jsem to viděl, tak jestli se to ještě vyrábí, do prvniho vstupu zapojit horizontální anténu a do druheho vertikální, každá namířená jiným směrem. a vždycky si to na stole přepínat, mohlo by to mít ty vstupy 3 a do toho třetího bych připojil anténu pro am rádio. |
Qquiderr
![]() |
|
Qquiderrto není problém vyrobit,možná to někdo vyrábí,elektronický přepínač antén |
pierrepetr
![]() |
|
manuální přepínačhttp://www.dipolnet.cz/prepinac_tv_kabelova-dvb-t_E2022.htmDM 920, Unstable 19-2-2019 + GP4, Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.), Stab H-H 120 + Emme Esse 125AL C-band; Octagon SF4008 (Abertis)+TBS5925
|
rom2005
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 818 |
![]() |
|
tady se pokochejhttp://www.ges.cz/cz/radiotechnika-audio/prepinace-spinace-ptt/SRL.html |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |