Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

DVB-T HD - občasné zmrazení obrazu

Zdravím a prosím o radu. Mám STB Evolveo Alpha HD a tento problém s příjmem HD programů. Velmi často obraz na 1-2 vteřiny zamrzne (i s výpadkem zvuku). Jsem laik, příčinu pouze odhaduji. Nemůže to být tím, že koax k satelitnímu STB je veden ve stejné liště jako koax z přípojky STA? Nějaké rušení nebo tak? Příjem HD-kanálů na satelitním STB je v pořádku. Pokud s tím máte zkušenosti, prosím, poraďte.

ESPOSITO
Registrace: 9/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

Jsem amatér, nicméně

proč je signál HD citlivější spočívá v tom, že množství přenášených informací je řádově 5x vyšší, než u SD. Museli bychom probrat modulaci signálu, tj. jak se obraz, zvuk a data nabalí na výsledný signál. Ten je u HD více komplikovaný. Stačí rušivé kmitočty a naruší se činnost obvodů, které v přijímači převádějí signál zpět na obraz, zvuk a data. Na internetu je všechno, zájemce najde, co chce.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

samorost

Chceš říci, že programy HD, které jsou společně s programy SD v jednom multiplexu (RS7) budou díky špatnému příjmu kostičkovat a SD programy ne? Podle tvých vyjádření to vypadá, že si to myslíš. To je ale nesmysl. Potřebují sice více dat, ale v případě poruchy příjmu se jim nebude dostávat ve stejném poměru jako programům SD ve společném TS.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

samorost@

" Nezbývá počkat na pořádný výkon vysílačů v rámci DVB-T2"

Už zase nějaký planý naděje v souvislosti s novým systémem? Podívej se na rozdíl S vs. S2, S2 je podstatně háklivější na správný nastavení paraboly a na vstupní signál celkově. U T2 to bude stejný, holt vždycky je něco za něco a víc programů v muxu se musí projevit jinde.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@ESPOSITO

O jaký vysílač v přímé viditelnosti se jedná???

lance
Registrace: 10/2008

to lance

Olomouc - Slavonín

ESPOSITO

to kasr

Co znamená "prebudené"?

ESPOSITO

ESPOSITO

"SD-kanály jsou bez problémů"
Kinosvet je bez problemu? Ostatni SD programy nema smysl zminovat.

ivovi0
Registrace: 11/2008

RE: DVB-T HD - občasné zmrazení obrazu

Ne no tak měl jsem na mysli všechny naladěné SD.

ESPOSITO

@ESPOSITO

Už pierre ti tu psal ať vyzkoušíš zapojení krátkým koaxem ze zásuvky STA přímo do STB Alpha HD!!! Udělals to nebo ne?? Nedebatuj tady planě o teoriích HD a SD a prebudené... a vyzkoušej nejdřív toto nebo se nikam nepohneš :fuming:

lance

to lance

Proboha, uklidni se. Odpovídal jsem kasrovi.

ESPOSITO

to PoldaS

Snad to výkony vysílačů T2 doženou, nebo to bude jinak? Pro menší šířku pásma asi bude více vysílačů na stejném kanále. To má klady i zápory.

samorost

to Saxon

Díky za korekci, měl jsem ten názor.

samorost

V případě ESPOSITO

jde o rozdílné výkony multiplexů, RS7 10kW, ostatní většinou 100 kW. Blízko vysílače jsou i odrazy razantní.

samorost

@ESPOSITO

sorry, snad se s čertíkem tak moc nestalo.. ;) Radím Ti dobře, jestli jsi 0,5km od 10kW vysílače tak se ti tam může přes nekvalitní koax kterým to máš rozvedeno po bytě dostávat parazitní signál z okolí který ti to může rušit... Doufám, že nepoužíváš nějakou tu tzv. "účastnickou šňůru" z hotovými koncovkami z hypermarketu... to bývají strašné shity

lance

to lance

Už jsem se taky uklidnil ;) . Díky za radu. Asi to bude tím koaxem, mám to trochu "humpolácky" zapojené. U SD nikdy nebyl problém, takže jsem to neřešil. Koupím kvalitní koax a na zapojení si dám záležet. Ale vyzkouším vše, co mi tu radili. Takže díky.

ESPOSITO

jdi krok za krokem, nejdřív zkoušej a pak teprve event. něco kupuj a vyměňuj, na netu ti nikdo nemůže dát 100% radu čím je nějaký problém u tebe doma způsoben, nejdřív si sežeň nebo udělej kvalitní metrový koax s kvalitními koncovkami a vyzkoušej to přímo u té zásuvky STA a uvidíš co dál, třeba ani nebude problém v tom koaxu a je problém někde v samotné STA... nebo někde jinde, to ti nikdo na netu nezaručí, praktické ověření na místě ti žádná filozofická debata na netu nenahradí, postupuj vylučovací metodou...

lance

Jak se ti chová tvůj receiver, když pouziješ samostatnou antenu s kabelem, připojiš ho do vstupu receiveru a namířil antenu na vysilač?
Vsadim se, že to bude chodit bez problému.
Podle me se ti ve svodu slučují dva signaly z blízkého vysilace, ale jsou vzájmně časově posunuty a tim dochází k jeho degradaci. V podobných situacích(blízko silného vysilače) to klidně muže dělat špatné TV/Sat slučení(malé potlačení UHF pásma na SAT vstupu). Ideálně je mít samostatný svod pro terestriku i pro SAT.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Koncovky pro účastnickou šňůru

koaxiální kabel zakončím konektory F (stejné jako pro satelit). Do konektorů pak našroubuju přechodové kusy F/TV samec, F/TV samice.

samorost

teda chlapi

"""STA máme rozbočenou do dětského pokojíku - HD kanály v pořádku.""

co jste to rozpitvali??,nakonec by mohl roz(nevhodné slovo) i STA,přebuzený??,pokud je to STA,tak to snad nedělal nějakej matlák

pierrepetr
Registrace: 5/2006

STA je asi v pohodě, ale rozvody po bytě budou klasika samo-domo s účastnickýma šňůrama (nulový stínění), nejspíš párkrát přivřený do dveří nebo kdesi zmáčklý pod prahem. Možná i nastavovaný a jako třešnička na dortu pak papundeklovej rozbočovač.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

PoldaS

proto jsem psal už včera, TV a STB hned k zásuvce STA na zkoušku,ale to se opravuje jen na netu a k ničemu

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra