![]() |
|
Mimo misu: dialkovo ovládaná zásuvka pod routromPod routrom vo vedľajšej miestnosti mám diaľkovo ovládanú zásuvku, ktorá sa hockedy vypne. Mám dojem, že reaguje na signály z vedľajších bytov v činžiaku alebo na niečo iné. Poradí mi niekto, ako nájsť zdroj signálu, ktorý zásuvku vypína? Alebo ako ju preladiť na iný kanál? |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: dialkovo ovládaná zásuvka pod r...Dálkově ovládaná čím? GSM? LAN? Jestli ani jedno z toho a je to nějaká šajzka na obyčejný dálkový ovládání, tak pryč s tím.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: dialkovo ovládaná zásuvka pod r...No pokud je to zásuvka na běžné dálkové ovládání, tak ji těžko vypne někdo ze sousedů. Infra signály z DO přes stěnu spolehlivě neprojdou. V úvahu připadá jen DO ve vlastním bytě. Je to třeba vysledovat. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: dialkovo ovládaná zásuvka pod r...Zásuvka má ovládač bez infra diódy. Signál prechádza aj cez stenu. |
Karner
![]() |
|
Dálkové ovládání ultrazvukemNapadá mě jedna věc. V době kamenné, kdy se začalo užívat DO u televizorů byl jeden princip na ultrazvuku. Tehdy stačilo třeba zatřást klíči, nebo si p(nevhodné slovo)uknout skleničkou a televizor na to reagoval. Proto se rychle přešlo na infračervený signál. Není za zásuvka náhodou také na principu ultrazvukového signálu, když signál prochází stěnou. Možná že to číňani zase oprášili? |
gray
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 92 |
![]() |
|
Jaké nevhodné slovo?"p(nevhodné slovo)uknout skleničkou" |
gray
![]() |
|
Co to blbnetak tedy :ťuknout si skleničkou snad to teď výjde |
gray
![]() |
|
Karnerpro začátek ji zabal bezpečně do alobalu a testuj |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: dialkovo ovládaná zásuvka pod r...ř.iť - to se tu občas stává...![]() |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
rs505někdy i če.p.i.č.ka |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrKeby to vidiel súdruh minister Č., boli bysme všeci v r.![]() |
rs505
![]() |
|
rs505čo bolo,to bolo,no hokej super,z prvního místa rovnou na letiště,to je rarita |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Mimo misu: dialkovo ovládaná zásuvka pod r...Na podobnom principe pracuje aj diaľkový termostat od plynového kotla. Žiaden ultrazvuk ale elektromagnetické vlny. |
Karner
![]() |
|
@pierrepetrTo se právě na sportu líbí mnĕ a také sázkovým kancelářím. A ještě víc se tĕším na to, jak ti, kteří kluky vynášeli do nebe, je teď budou zatracovat a budou vĕdĕt, kde se stala chyba atd. V tom se nám vyrovnají snad jen bratři Slováci... |
rs505
![]() |
|
Karneri spousta DO na autoalarm |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Mimo misu: dialkovo ovládaná zásuvka pod r...mam router presne tak zapojený, ešte mi to nikdo neprepol, chyba je v centrale, hladaj,skušaj,teda u teba..../frekvenciu, zdroj funkčnosti ROUTRA/ inak jedine čo sa mi stalo je DO od TV mi vypína klímu....![]() ![]() Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,
|
mat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 064 Galerie: mat |
![]() |
|
Tyto přístroje jsou ovládanéRF na frekvencích 433 nebo 866 MHz. Kódování signálů není nikterak dokonalé, takže se mohou navzájem rušit nebo mohou být rušené jinými signály na blízkých frekvencích. Podobně jsou na tom i bezdrátové zvonky a podobná zařízení.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: dialkovo ovládaná zásuvka pod r...Enik ďakujem za informáciu o frekvenciách. Konečne fundovaný príspevok. Zásuvky sa asi nedajú preladiť na inú frekvenciu zmenou kanálu ako pri ovládači na plynovom kotli. Okrem toho sú v nich skrutky s trojuholníkovým vnútorným profilom, na ktoré nemôžem zohnať skrutkovač. Tak to nechám tak, po čase sa to možno umúdri. |
Karner
![]() |
|
Karnernormální šroubovák,konec uřízneš a pilníkem vypiluj profil trojúhelníku,tak 10 minut práce |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |