![]() |
|
Instalace T90 v rozsahu 30w-5w ?Dobrý den.Hraju si s myšlenkou na instaaci T90ky v rozsahu 30w-5w, možná i 5e. Ale 5e není podmínkou ... až jak by to dopadlo ... LNB 30w - single 27,5w - twin 24,5w - twin 22w - twim 15w - single 12,5w - single Nemáte někdo zkušenosti s touto instalací, hlavně ten rozsah 2,5° mezi 24,5w a 22w - jde to nainstalovat? Na obou pozicích jsou feedy a chce to přesnou instalaci LNB IBU. Díky za zkušenosti T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 214 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
Instalace T90 v rozsahu 30w-5wstožár je 4m, aby se pod tím dalo i chodit![]() plánovaný příjem je 80E-5?W, ten W asi bude muset počkat po třešních ![]() Fotky pořídím , ale nejdříve musí vše schválit majitel té krasavice ![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: Instalace T90 v rozsahu 30w-5w ?Nádhera! V minulém režimu by asi bylo hodně co k vysvětlování. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
Hoši, proč děláte základytak koncentrované? Nebylo by mnohem snazší udělat tři nebo čtyři vrty na sloupky s poněkud větší roztečí od sebe? Zabetonovat do nich pořádné profilové železo nebo po brněnsku "betelnou" trubku a nad zemí posvařovat nosnou konstrukci paraboly???Platí, že moment síly se rovná síle krát délka ramene. Síla větru na 3m parabolu se dá spočítat krát výška těžiště nad betonem rovná se moment. Ten se bude snažit otočit betonovou kostkou s pákou pouhých 50 cm (vzdálenost osy stožáru od kraje betonové kostky). Tam vznikne velká síla. Půjde pouze o to, jaké vlastnosti má okolní půda. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
decmenpises.:Fotky pořídím , ale nejdříve musí vše schválit majitel té krasavice....decmen..to nieje tvoja parabola??? Dish:Supral 200cm-90E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:INVERTO Quad:90cm+DM3800-95E-50W,Clarke TechHD4100+,Octagon SF8008 combo,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13
|
Dano
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 971 |
![]() |
|
decmena protivaha na tejto parabole nebude??? hlavne koli mensej zatazi na skrutky a na samotnu parabolu pri silnejsom vetre..Dish:Supral 200cm-90E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:INVERTO Quad:90cm+DM3800-95E-50W,Clarke TechHD4100+,Octagon SF8008 combo,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13
|
Dano
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 971 |
![]() |
|
RE: Instalace T90 v rozsahu 30w-5w ?Nevím jak ostatní,ale já mám spočítané že na mou parabolu zde v galerií bude tlak při větru 90km/hod cca.4000kg.Sloup je přivařen k U-profilu 150mm a ten uchycen závitovými tyčemi M16 6ks skrz zeď 30cm.A z druhé strany pásovina 50mm. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
Prejav sucitu ;)tukan:"Moje polovička by se z toho asi posr.la, tiše závidím.." Saxon: "Moje to zatim neví" omar3: "Taky mám v plánu větší parabolu na zahradě, ale to jsem ještě neměl odvahu říci nahlas." palermo67: "Jsem rád, že ta moje rozdýchala ty 2 velké talíře na baráku." Chcem prejavit aspon trosku sucitu s vami kolegovia. Ta moja ma pre moje sat nadsenie super pochopenie, tak instalacka viacero anten priemeru 1.8m, 2.4m a 3m u mna nebude vobec problem. Sice najprv bola zhrozena, ked videla tie anteny uskladnene u mojho brata, ale stacili vysvetlit co by ju cakalo ked pojdem do mensieho rozmeru a pouzijem iba 1 antenu. (P.S.: ked sme sa zoznamili, tak sama mala 3 anteny (65 & 80cm a 1.3m a k tomu este nahodeny multifeed na 3 druzice. :) :) ) Moj antenny system bude totiz v buducnosti vyuzivany na fix prijem anglicky, rusky a spanielsko/portugalske hovoriace stanice najma v C pasme a napopjene na DiseqC kvoli pohode prijimat vsetko zaujimeve bez cakania. Raz som jej nieco podobne predviedol a o motore a 1 antene uz potom nechcela ani pocut. Navyse, ked jej na jej malej antene zacali pocas dazda vypadavat stanice, ktore sledovala najviac tak pochopila, ze to s tou velkostou je asi len pravda... Takze teraz ak poviem, ze jednoducho to do nejakeho priemeru nepojde, tak uz nema vyhrady ak navrhnem hoci priemer 2.4m ci 3m+. Na pozemku je na taketo vyblaznenie miesta dost... Jednoducho ani zena nestrpi pisklavi hlas a stvorceky pri sledovani telky. Cize u mna kolegovia je to s antenami od 60cm do 3m+ uplna pohoda. Iba uz aby som bol doma a zacal tam, kde som pred rokmi skoncil. Mojej polovicke ide pre jej velke pochopenie velka pusa ![]() Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
To: Danohttps://www.parabola.cz/forum/topic-85741/Inak pozdravujem Zdenka M. - ak si tu a citas. Ak budem doma, dam ti vediet a budem rad ak budes niekedy mojim hostom. Moja polovicka sa potesi a bude rada mat dalsieho znameho na SK. ![]() Snad mi do tej planovanej instalacky sat parku nieco vazne nepride. Zelezo uz caka... iba ja som stale akosi uviaznuty a neviem sa vyhrabat. ![]() Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
![]() |
|
RE: Instalace T90 v rozsahu 30w-5w ?tu antenu som chcel povodne ja ,ale kúpiť, len som stále váhal. ked som bol už viacmenej rozhodnutý že ju kúpim ,bola preč-niekto má šťastie...Inak mám podobný stožiar cca 4m, rura 12cm, hore tenšia, spevnená a obvarená ,dole rúry,vyššie jakly. Asi metera pol pod vrchom ,za antenou som zvaril plošinu na nastavovanie. vpredu je privareny jakel na opretie rebríka na prístup ku LNB. základ asi 1m3. ALe čo je hlavné ,aj tak sa to triaslo - dal som 3 oceľové lanká zvrchu do základu plota a je to uplne stabilné. Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
SatoTa moje má zase super pochopení pro mě(proto jsem si jí taky vybral:) ), takže informaci o velké parabole přijme a po chvilce nepatrného remcání dá pokoj, protože ví, že lepšího kluka už nesežene:))) navíc bude mít jistotu, že má chlapa s největší anténou ve vsi.:))On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@sato, @marval450, @decmenAhojte chlapci. Občas sa tu ešte objavím, aj keď už len ako fanda :)...sato, som rád, že sa ti moja 3m dishka hodí, uži si ju... mne slúžila od roku 1996... marval450, čo povedať? tú 3,4 Prodelinku som predať nechcel, lebo nebol kupec, ktorý by mi za ňu dal adekvátnu hodnotu, preto som sa rozhodol ju požičať (aj keď nadosmrti, čo asi málokto pochopí, ja však viem, prečo som to urobil :) ) ... decmen sa ukázal ako jeden z mála odvážnych a pustil sa do toho... aj jemu držím palce :) Držte sa chlapci... |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
![]() |
|
Instalace T90 v rozsahu 30w-5whttps://www.parabola.cz/album/foto-820/dnes to snad doděláme...pomocník je Francouz co umí asi 50 slov anglicky, ale já taky asi 50, ale zase jiný ![]() ![]() ![]() Popis fotografií: [1] instalace pf340 |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
Sat nadsenciAhoj Zdenku. Som rad, ze je u teba vsetko v poriadku. ako vidim, tak mas aspon nieco, co ta potesi. Ta meshka je spolu s tou mojou a ostatnymi Prodelinkami (5x1.8m a 2x2.4m) naskladnena u brata. Vyzera to tam ako vo velkosklade :D. Este dobre, ze ma kopec placu na dvore. Brat, co bol u teba o sat prijem velky zaujem nema, takze vsetko je ako som to tam nechal....Inak suhlasim s tebou. Poznam ako marvala, tak aj decmena a obaja su super chlapi a verim, ze aj marian vie ako ti bolo ked si sa rozhodoval co s tym "zelezom" dalej. Mali sme o tom vtedy malu debatu. Sam mam doma anteny, s ktorymi som zacinal a znamenaju pre mna tie krasne spomienky. Hoci ostane u decmena, ostane v dobrych rukach. S marianom neskor vymislime ako sa dostat k niecomu vacsiemu... ![]() To: Saxon Ked je to tak, tak davam pre tvoju polovicku ![]() Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
![]() |
|
SatoMáš pravdu. Já neblbnu ani s tou toroidkou, jak málo času mám. Letos bych chtěl udělat alespoň ten betonový základ a ukotvení. A rozchodím 130cm.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Přeju úspěch a pocit uspokojení z příjmuna mnohametrové paraboly. Já jsem se z toho snu vyléčil po koupi 205 cm, prime fokus, bulharské výroby za 13 000 Kč, slovy třináct tisíc korun českých,která v C pásmu jela slušně a v Ku pásmu tak asi jako 80 cm offset, bohužel. Na stojanu ze tří "sloupků" v zemi s roztečí cca 2m byla nečekaně stabilní s dlouhým táhlovým motorem i za silného větru. Vždy za vichřice jsem stál u paraboly s prsty na plechu. Byla doba středního analogu, kdy jsem azimutové natáčení doplnit i vertikálním motorem kvůli inklinací některých družic. Pochytal jsem navíc pár zašuměných stanic, co zvedlo mé sebevědomí, nikoliv ale prestiž v rodině.Šlo to z domu a můj vývoj šel směrem k rychlým přepnutím stanic.Toroidky mám tři, T 90 a 2x T55 a přepínám si rychle z východu na západ podle žánrů, hudební stanice nebo turistické nebo zpravodajské nebo jen ruské, německé, anglické. Ano, je to méně než obří parabola s motorem. Počet opravdu zajímavých stanic mám pro sebe i rodinu dostatečný. Prosím, neposmívejte se, uznávám, že jsem až druhá nebo třetí liga, ale jsem. Zastánce toroidek, pro ty, kdo se smíří s dostupným a chtějí to mít hned na obrazovce. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
samorostsouhlas,já jen,že zdůrazňuješ 13000kč,to byly prachy v 1988,já jsem si za to koupil jen LNB |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
![]() |