![]() |
|
TechniSat TechniStar SIR a usb disk 500GBAhoj,chtěl jsem se zeptat jestli někdo nemá praktické zkušenosti s použitím satového disku 500GB do usb se satelitním přijímačem TechniSat TechniStar SIR? Chtěl bych použít jeden z těchto disků nebo podobný: https://www.alza.cz/western-digital-2-5-my-passport-ultra-500gb-cerny-d435587.htm?catid=18851846#recenze https://www.alza.cz/seagate-expansion-portable-500gb-d2418309.htm?catid=18851846#recenze Chtěl bych ho k satelitu připojit a nahrávat na něj filmy ze satelitu. Zvládne tuto velikost tento přijímač? Nebudou stím nějaké problémy?? Nebo jestli usb v satelitu zvládne napájet ten disk? Díky za info a rady |
Michaal
Registrace: 5/2016 Příspěvků: 10 |
![]() |
|
RE: TechniSat TechniStar SIR a usb disk 500GBWD 500GB my passport som mal pripojený k Technisat Digit HD8S.Robil mi rôzne psie kusy.Občas nahral správne,občas nenahral nič občas nahral čiernu tmu a takto dookola.Po čase sa vôbec neprihlásil a musel som ho v SR naformátovať nanovo.Dodnes som nezistil príčinu,ale myslím si že na vine je Technisat. |
feko
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
RE: TechniSat TechniStar SIR a usb disk 500GBPoužívam tento:https://www.alza.cz/western-digital-2-5-elements-portable-500gb-cerny-d433992.htm?catid=18851846 a funguje bez problémov. Nahraných a spracovaných už 100-ky nahrávok. Ale známy mal tiež tento istý disk a Technisat mu ho odmietol prijať.Prečo, to dodnes nechápem. |
thud
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 119 |
![]() |
|
@thudTak zkusím koupit ten wester digital Elements Portable 500GB snad bude fungovat. Někde jsem četl že by pro připojení disku do satelitů měli mít disky odbět max 500mA, aby to ten satelit utháhnul. Ale nikde ve specifikacích jsem nenašel kolik ten disk má odběr![]() Hledal jsem i na netu a oficiálních stránkách technisatu jestli nemají nějaký seznam podporovaných disků, ale nic jsem nenašel. Jen píšou o použití jejich usb disku: TechniSat Streamstore24. Ještě jsem se chtěl zeptat jestli tento satelitní přijímač umí přehrávat formáty avi, mkv a jiné? Pak bych mohl na disku vytvořit dva diskové oddíly (i různě naformátované) a na jeden bych nahrával filmy ze satelitu a na druhý bych si mohl kopírovat filmy (v avi, mkv) a pak je přehrávat přes satelit. Díky |
Michaal
![]() |
|
RE: TechniSat TechniStar SIR a usb disk 500GBSIR ti uvidí jenom dva formáty disku - TSD a FAT32.Četl jsi správně, může dojít k poškození USB2 vstupu větším příkonem nového disku USB3. Doporučuje se disk s externím napájením. Možná, že Technisaty budou mít větší proudovou rezervu na USB2, ale třeba USB2 Opticum x403 HD to vydrželo jen půl roku a je definitivně odpálené.Disk 2,5 Verbatim 750G(Toshiba) USB3. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: TechniSat TechniStar SIR a usb disk 500GBDisk naformátovat a používat jednouúčelově pro nahrávání a přehrávání. |
mibo1949
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 238 |
![]() |
|
@mibo1949Takže nedoporučuješ aby tam byl disk trvale zapojen? Já jsem právě myslel, že bych disk v satelitu nechal natrvalo zapojen... |
Michaal
![]() |
|
@MichaalTak jsem to nemyslel. Jednoúčelovým využitím myslím pouze, že budeš pouze nahrávat a přehrávat. Tedy nebudeš ho využívat k něčemu jinému, např., že si tam přes PC vytvoříš nějaké složky, kam si budeš ukládat data atd. Já mám tento přijímač asi 4 roky a mám k němu trvale připojen disk Samsung 250 GB. Dnes jsou disky modernější a možná ti poradí ve firmě Omko, která je zastupcem Technisatu. |
mibo1949
![]() |
|
@mibo1949Nechci Ti brát iluze,ale v té poslední větě jsi se šeredně zmýlil.Jinak pro SIRa platí tři atributy používání HDD.Za prvé-použít USB 2.0 HDD s externím napájením max.500GB,za druhé naformátovat HDD pro souborový systém TSD a za třetí HDD používat pouze do kapacity cca 75%(vzhledem k tomu,že HDD s TSD nelze v případě potřeby nijak defragmentovat nebo spustit kontrolu v PC). A za ty rady na rozdíl od soudruhů z NDR a "odjinud" nic nechci. Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
@táhlovejMám pocit, že tvůj text mi není určen neboť nemá s mou poslední větou nic společného. Mám disk 250GB USB 2.0 připojený trvale do USB přijímače SIR a formát FAT 32. |
mibo1949
![]() |
|
RE: TechniSat TechniStar SIR a usb disk 500GBSouhlasím,na Tebe směřovala pouze první věta mého příspěvku.Ostatní zkušenosti jsem adresoval už všeobecně všem uživatelům sat.receiverů.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
@táhlovejDíky za info, ale moc jsi mě nepotěšil...Chtěl jsem použít disk s usb3 a bez externího napájení. Jen pro úplnost uvádím reakci z omko na můj dotaz ohledně připojení disku, kde doporučují použít rámeček s diskem: nemám pro Vás žádnou lepší (garantovanou) odpověď, než tu, kterou jsme právě z důvodu častých dotazů na toto téma zveřejnili na našem e-shopu zde: http://www.omko.cz/aktuality/324/jak-vybrat-vhodny-pevny-disk-pro-zaznam-poradu-k-technisat-technistar-s2/?odkud=zbozi-popis |
Michaal
![]() |
|
@MichaalAle da se pouzit i disk bez externiho napajeni, ale proudovy odber musi byt mensi naz 500mA, tyhle cerepy od technisatu vice nezvladnou. Spatna koupe nikdy nepodporovaneho produktu s proslou certifikaci skylink ready, ktera znamena ze v dohledne dobe nebude fungovat fastscan, coz ovsem nekterym fandum nevadi, ale duchodci a bezni zakaznici z toho nadseni nebudou![]() Navic kdyz si prectes, ze je "doporucen" rychly start, tak to znamena ze disk bude furt tocit, pokud to nebude nejaky typ ktery se sam uspi pri necinnosti, ale to musi podporovat take prijimac. Na Alze se da koupit i levnejsi suplik a do toho dat ssd disk, ale to ticho taky musis zaplatit, odber ssd disku je naprosto minimalni, zahrivani nulove ![]() |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 850 |
![]() |
|
@koudelkaAno,v první větě s Tebou souhlasím - a to tedy vzhledem k nevhodně navrženým a poddimenzovaným zdrojům v drtivé většině současné produkce stejně znamená nutnost použít externí napájení.Jinak fanda technisatu nejsem a ani žádný výrobek z NDR nemám,jen mám rád,když věci začnou po vhodném setupu jakžtakž fungovat(když už se na to vydefekoval jak výrobce,tak i dovozce)a mohu se o poznatky z praxe podělit.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
![]() |