Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

VU+Duo nebo VU+Zero

Poprosím borce kteří vlastní tuto mašinku o radu,mám vzít starší VU+Duo s 500GB nebo VU+Zero má lepší procesor ale nemá displej.(podpora image OpenPLi) R^

Robo39
Registrace: 6/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+Duo nebo VU+Zero

Ja by som Ti doporučil VuDuo, 2xčítačka, 2xCI slot (možno do budúcna využiješ), dvojtuner (ak chceš nezávisle nahrávať), optický výstup do audio sústavy.tieto strojky na MIPS sú spoľahlivé.

doky
Registrace: 1/2007

doky

děkuji za doporučení

Robo39

Pokud plánuješ příjem pouze DVB-S/S2, tak klidně VU+ Duo2, ale pokud i DVB-T/T2, tak bych asi rozmýšlel nad Vu+ SOLO 4K, které již má podporu HEVC. Já jsem si své VU+ Duo 2 koupil 3 týdny před uvedením SOLO 4K. Solo 4K má ovšem pouze 1x CI slot, což možná bude problém, pokud budou některé DVB-T2 kódované (např. jedna karta na DVB-S2 a druhá DVB-T2). A nebo ještě chvíli počkat na nové VU+ Duo (jestli bude) s podporou HEVC.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

displey vo vacsine pripadov nie je podstatny, zero mam v kuchyni, solo se v2 dual dvbs2 som nasadil v obyvacke. musel som jedine oznacit jedno z dialkovych, lebo jedna telka je LG a druha Panak a obe ovladam z dialkovym od VU. na zere mam pripojeny po sieti hdd zo sola a teda vsade si pozriem nahravky. teraz ked uz je teplo a bude troska cas musim zgeneralkovat LNB-cka a privodne kable do switchov.

VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E

dbart
Registrace: 5/2006

VU+Duo nebo VU+Zero

Těžko radit měl jsem VU+Duo a přešel jsem na VU+Duo 2 takže s VU+Zero nemám zkušenosti, ale každý má své výhody a nevýhody.
VU+Duo klady - interní HDD , 2 tunery možno něco jiného nahrávat a něco jiného sledovat, 2 čtečky, 2 CI sloty nevýhody : slabší procesor , u starších VU+Duo odcházely kondíky. VU+Zero výhody: lepší procesor ,možnost nahrávat na externí HDD , malé rozměry Nevýhody: jednotuner nemožnost něco nahrávat a něco jiného sledovat, pouze jedna čtečka, absence CI slotu . není možno vložit interní HDD. Absence displeje nevadí . Je to LINUX E2 uživatelské ovládání dle použité image prakticky stejné . Pokud by to VU+Duo bylo spolehlivé a bylo ze spolehlivého zdroje nebyl tam potenciální problém s těmi kondíky tak bych šel do VU+Duo jinak bych šel do VU+Zero, ale to je jenom můj subjektivní názor . Rozhodnout se musíš sám

;)

shiraz
Registrace: 8/2008

SirMax

No mam možnost koupit VU+Duo za 4000,-kč a né Duo2 a Solo 4k je hudba budoucnosti,mám LG plazmu fullHD.

Robo39

ked ma to duo este povodne kondiky daj si ich skontrolovat, alebo sa opytaj ci uz boli menene .......na bezne pozeranie nepotrebujes najnovsi procak.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Ešte by som Ťa chcel upozorniť, aby si dal pri kúpe pozor na klon Vu+Dua...

doky
Registrace: 1/2007

Přidá pár drobných a při té práci je má hned vyměněné. Ta kontrola ho vyjde pomalu na to samé, co výměna. Jinak ted jsem viděl na "e-zálivu" komplet pro výměnu kondů /1+2/ v duu, takže šikovnější si to udělá i sám, anebo nechá udělat. Taky se přikláním k tomu duu.../Odkazy sem dát asi nemůžu, i když nevím proč, když to může být pro ostatní prospěšné.../

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Ja by som uz iny ako viactunerovy prijimac doma nechcel. Ale ak ti staci jeden tuner, tak asi modernejsi a zrejme stale lacnejsi VU zero.

JanoHels
Registrace: 1/2006

Pokud rozmýšlíš nad VU+Duo za 4000,- , tak přidej 900,- a kup VU+Solo SE V2 má výkonnější procák,větší Flash i RAM a možnost rozšíření na dvojtuner.

VU+ Solo 4K OpenATV 6.3,VU+ Solo2 OpenATV 6.3,Zgemma H9 Combo Multiboot 1.OpenATV 6.3, 2.OpenATV 7.3, 3.OpenVIX 5.3, 4.PKT Hyperion 6.4.2

Kopo
Registrace: 5/2006

Myslím,že Kopo Ti poradil najlepšie.Do staršieho a používaného STB by som nikdy nešiel.To už potom radšej nové ZERO.Prešiel mi rukami a je ozaj výborný a spoľahlivý. ;)

VU+solo 4k,Octagon 8008mini,DM 520mini

baranček

Ber novší;)

R^ R^ i

gugel
Registrace: 2/2009

Do Zero bych už teď nešel, kvůli chybějícímu CI. Poslední informace od Skylinku nejsou zrovna příznivé.
Staršího STB bych se nebál, tak se nemá, mimo větrák nebo kondík, co pokazit nebo znehodnotit. Zvážil bych Solo SE V2, jak píše @Kopo

KamilZ
Registrace: 11/2010

ja myslim, ze dal na vyber nepisal poradte iny.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Ještě doplním, že podle mě rychlejší CPU, větší flash apod. stejně nevyužiješ, pokud nejsi strašná hračička, která instaluje každý plugin apod. Jediné místo, které by mě na VU+ DUO trápilo, je asi pomalé HbbTV, pokud jej využíváš.

KamilZ
Registrace: 11/2010

Dream

R^ R^

gugel
Registrace: 2/2009

@SirMax

mas nejake info ohledne noveho vu+dua s HEVC? DIky za info.

Hypnos
Registrace: 3/2009

posledni informace od skylink nejsou zadne uvazuje se o necem, ale CAID Irdeto se bude pouzivat stale u Linux v tomto pripade staci ICE kartu v oscamu spustit v rezimu irdeto jako to delaji certifikovane zarizeni Skylink

gsmobil
Registrace: 1/2006

@Hypnos

konkrétní zprávy nejsou, ale vzhledem k tomu jak posledních 6 měsíců váznou dodávky VU+ Duo2, tak za tím musí něco být ... buď veškerou výrobu přesunuli na SOLO 4K anebo VU+ Duo2 omezili, kvůli případnému budoucímu typu s HEVC ... zatím to je ovšem pouze čirá spekulace

SirMax

@gsmobil

Jakou verzi Oscamu pro režim Irdeto použít a s jakou konfigurací? Poradíš?

SirMax

VU+Duo nebo VU+Zero

Ja bych to vyděl na to Zero.Moje priorita kvalita SD,HD,bezproblémové nahrávání videa,zdíleni. :))

Robo39

Mam Zero aj Formuler 3. Keby som si dnes vyberal, dam prednost Formuleru...

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

No. někdy ta "honba za lepším, věčším, rychlejším a modernějším", není zrovna to nejlepší. Dua šlapou bez problémů /až na ty kondíky, které jdou vyřešit/ a zera ty problémy mají, cccam seká a taky hřejou jako (nevhodné slovo), o možnosti ci ani nemluvě, takže řešení zůstane na Tobě...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

tukan

Tak to si mě moc nepotěšíl,že VU+Zero mají problem se zaříváním a ccam. :-/

Robo39
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra