Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Tuner A prázdný

Tak jsem se moc neradoval po zdánlivě úspěšné opravě tuneru podle ověřeného návodu,včera šlo vše ok dnes zapl DM800 a ejha tuner A prázdný,setting viditelný napůl ladit rovněž nejde takže vymalováno,nebo se mýlím ?

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Tuner A prázdný

Juj to bolo radosti že sa niekomu podarilo úspešne opraviť tuner,ale dlho tá radosť netrvala.Skús pre istotu prečistiť jemným šmirgľom 1200 a viac zásuvný konektor pre tuner.Tieto kontakty ľúbia oxidovať.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Tuner A prázdný

Tož tak to už někdy bývá,s tím očištěním kontaktů mě to napadlo hned co se mi to stalo takže rozdělal z obou stran lapovacím jemným smirkem očistil ale ani pohybem tuneru během zapnutí to ani nemrklo,jinak mi sisiak napsal že je chycená deska,snad myslel tu co je součístí tuneru pod pl. vanou.
Už jsem se smířil s tím že objednám nový jen jsem to ut hodil jestli se to už podařilo jiným a případně se s tím dalo něco dělat ale podle očekávání napsal zatím jen Vlado opět s trochou ješitnosti takže to beru jako konečná

DVB

RE: Tuner A prázdný

S DM800 se nevyplatí cokoliv dělat, kup si nový stroj nevyjde to o moc více

matchboxx
Registrace: 9/2012

To DVB

Oslov sisiaka,dnes som sním komunikoval,predá ti tuner za dobrú cenu a môžeš použiť kľudne aj tuner pre verziu SE,mám to odskúšané,funguje to perfektne a je aj kvalitnejší obraz.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu

To:Matchboxx

No když mě stál tento /dědouš/ jen 2 litry i s HDD tak je myslím blbost kupovat nový DMko když mám navíc ještě DM8000 pro který si ted pojedu domů a vemu sebou na chatu takže něco tu v záloze mám.Jak píše Vlado koupit nový tuner ,u tamanů se dé už za 600,- nebo od sisiaka za 800,- REV:M ale než to dám do chodu tak už dám na CPU pas. chladič a nějak pořeším větrák,sisiaak mi doporučuje dovnitř ano je to inteligentnější než separe navrchu či nedejbože bez efektu jako chlad- podložku dolu pod skřínku.
Nicméně mě větráček 40x40x10 nerozběhne to sp. napětí ze scartu cca 8V a spadne je měkké pro daný účel u něj to tak prý jde.

DVB

To DVB

Ty tam ešte nemáš zabespečené chladene?No kamoš je to na tebe,ale v každom prípade,či je to origo,alebo klon,treba na procák nalepiť pasívny chladič hliníkový o rozmeroch 40x40 mm.Vo vnútri to máš zapratané kde sa hreje procák,tuner,čítačka a aj HDD.Do vnútra zabudovať ventilátorček 70x70 mm na to použiť rámik na HDD.HDD vyhodiť a napájať ho externe,máš tam USB a aj E-sata konektori.Ventilátorček na napätie 12V v pohode roztočí aj 5V,je na základovej doske konektor a ani nehučí.Už som upravil takto desiatky DM-800.Nech sa darí.

vladoholu

To:Vladoholu

No musím Vlado s tebou souhlasit,já ted mám DM 800 odstavený a místo tohop jsem si právě dovezl z domů na chatu DM8000 a ten už opatřen ventilátorkem uvnitř mám.
Až seženu nový tuner tak mezitím si pohraju či pořeším to větrání,.nevím zda uvnitř nebo koupit velký třeba 12x12 cmhodit ho nahoru na skřínku a opatřen nahoře krytem ,hlavně pak bych ho chtěl napájet ze scartu co spíná vstupy AV 8V jenže je to napětí dost měkké a ventilátor 12 V ho neroztočí a nap. spadne ,takže pomocí nějaké 12V tvrdší větve spínaný tranzisorem před odpor,nelíbí se mi aby jel větrák furt i ve st.b. kdy se to hřeje jen málo.Ten AL na chladič pro CPU jsem si vzal sebou taky a nalepím dvousl. lepidlem.Pak už jen vyměním tuner a uvidím.

DVB

To DVB

Nemôžem s tebou súhlasiť.Ventilátor sa má a musí točiť aj v Standby režime,všetko je pod napätím a tým sa aj hreje.No ja používam na zabudovanie ventilátora 70x70mm 12V 20mA rámček na HDD.Nenapájaj ho z USB ten ventilátor,ale z konektora na základovej doske,je tam na výber-5V,alebo 12V,neboj spoľahlivo sa mi rozbiehali pri napätí všetky 12V a nehučali.Ale rob ako si rozumieš a mieniš.Nech sa darí.

vladoholu

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra