![]() |
|
najhorší TP 11973V 29900Tak tento TP je najhorší z celeho skylinku.Nič,len same cypadky,WAU HD hotová katastrofa.Via nema ako 71%. |
sano1
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 439 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 65 | |
![]() |
|
@Rasto1978Rasťo:Ale asi su dve pravdy. Nie som sám s tymto problemom,a na diskusii je zas tema :Minimax 11973vypadok zvuku.Tiež chalan ma špatne nastavenu parabolu?Hádam si nemysliš že budem tu vypisovať blbosti.Vieš,miesto odpovedi sa dočkaš kritiky a vrhnu sa na teba všetci jak supi.Su tu vyložene provokateri,ktorí sa vždy do niekoho obuju.Tak to tu na paraboli chodi.Nemam viac zaujem to niečo rozoberať. Napišem adminovi o definitivnom odchode. |
sano1
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 439 |
![]() |
|
@sano1ten človek môže mať úplne iný problém. tí supi čo sú tu ti aspoň radia čo máš spraviť , lenže ty si zaslepený "tvojou pravdou" ktorá je mimo. včera si písal že budeš dostavovať parabolu, k čomu ťa všetci nasmerovali, ale ty si tvrdohlavý (nechcem povedať čo). |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: najhorší TP 11973V 29900sano1@ Výpadek zvuku není výpadek signálu! Každej montér s měřákem hned odhalí, jestli je problém u tebe nebo u Skylinku. Ty sám ale s teploměrama zjistíš tak leda vlhkost vzduchu nebo vůbec nic. Už to pochop, že na odbornou práci musí být odborník. Vlákno úplně o lejně :-(Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
sano1Jak tě tady čtu tak za těch 7 let jsi se absolutně nic nenaučil. A nyní když se cítíš tak strašně uražený a přímo geniálně jsi to "vyřešil", tak doma na koleně se nenaučíš už vůbec nic.![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
@THXKOSouhlasím s tím, že 11973V je nyní u Skylinku asi nejsilnější (spolu s 11934V). A proto si nějak nedokážu vysvětlit, proč u obou TP byl dnes v 10:11 cca 30 sekundový výpadek (obraz se úplně rozpadal). Přitom nikde žádná bouřka - u nás úplně jasno a nad Německem, odkud se tyto TP asi vysílají, je podle radaru počasí také bez bouřek. A není to poprvé na těchto TP - řekněme, že se to opakuje cca 3-5x za den - výpadek 30-60 sekund (v noci ale úplně bez výpadků).Parabolu (80cm) mám technikem seřízenou před 14 dny a je na ní nový LNB monoblock quad Inverto, k přijímači VU+ Duo2 jsou kabely cca 25-30 metrů. I když je to pouze orientační údaj, tak VU+ mi ukazuje u těchto TP SNR 98% a AGC 84%. Buď je tedy chyba někde ve vysílání směrem na satelit a nebo tady u nás v okolí někdo tyto frekvence občas zaruší. VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: najhorší TP 11973V 29900Taky trošku přispěju - chyba určitě je na obou stranách.Měřil jsem signál na tr.11973 na celkem pěti různých přijímacích kompletech od 80 do 140 cm.Ten tr.má skutečně o 0,7 až 1,5dB MER méně než kterýkoli jiný tr.na SKYLINKU s Vpol.a 8PSK s FEC 2/3.Ovšem ani na OP80,kde jsem naměřil MER cca 13,9dB,jsem si výpadku během testování skutečně nevšiml a pokud tedy nějaké jsou,jsou s největší pravděpodobností na vině buď nevhodné komponenty,nesprávně nastavená parabola(včetně SKEW) a nebo je signál ovlivněn příjmovými podmínkami,popř.vf rušením wifinou(je to přece taky vertikální pol.) Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
@SirMaxNa satelit to jede z Holandska,až tam v desítkách giga po zemi,můj quad monoblok, při manipulaci v 1.tv H/V, 3.zakostičkuje,ale 2. néé.Bude to v quad bloku.Někdy ,ale i bez manipulace,takže na trasách přenosu to bude taky.takže mám svúj motor a tam to registruji zase v jiný okamih![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@korkoranPokud by to bylo v quad monobloku, tak by asi v tu chvíli vypadly všechny kanály z naladěného TP, ale v konkrétním případě byl výpadek na pouze na těch od Skylinku (11973V Minimax, 11934V Prima Love), ale na 11934V na free kanálu BT new2 v tu chvíli výpadek nebyl - což asi vylučuje i možnost zarušení dané frekvence. Nabízí se možnost špatného dekódování uni čtečkou a oscamem, ale dle oscamu jsou všechny ECM i EMM zápisy bez chyb.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: najhorší TP 11973V 29900Nedělejte si iluze, quady (twiny) všeho druhu mohou být problematické z hlediska ovliňování (krátkodobé záseky, kostky...) jednoho výstupu při přepínání na jiném výstupu, je to celkem běžná věc, někdy se projeví, někdy ne... někdy v tom není logika ale prostě to tak je, je to realita. Quadů s řádně oddělenými výstupy je jako šafránu![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@lanceMůžeš dát nějaký tip na ty, které mají výstupy dobře oddělené?VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: najhorší TP 11973V 29900Mám vyzkoušeno, že v pohodě bez rušení funguje z quadů "Inverto Black Premium Selected Quad" a Inverto Multiconnect Quad, pak ještě nějaký starý Globo Gold Quad byl OK, zbytek z mé sbírky - asi dalších 7 typů quadů (+ dalších x Twinů) - všechno na prd.. |
lance
![]() |
|
@lanceMám praktickou zkušenost, že vzájemné ovlivňování může dělat nejen LNB, ale také jaké přijímače jsou na LNB připojeny. Na chatě jsem měl monoblok TWIN Mascom. Na jednom výstupu TV Sony se satelitním tunerem a na druhém výstupu starý přijímač Homecast CR150. Při přepínání programů na CR150 pak druhý TV Sony nechutně kostičkoval. Proto jsem nahradil ten monoblok Mascom za singl TWIN LNB Inverto Black Premium. Vzájemné ovlivňování a kostičkování přestalo. Později jsem vyměnil CR150 za levný HD přijímač Zircon SHD 007. Nedávno jsem dal ten TWIN LNB Inverto Black Premium na anténu dceři a na chatu namontoval zpět ten monoblok Mascom (myslel jsem, že jen dočasně). A kupodivu kombinace SONY-Zircon-LNB Mascom funguje naprosto spolehlivě bez vzájemného ovlivňování (kostičkování) při přepínání stanic, takže nyní již nemám důvod ten Mascom měnit.Z toho plyne, že někomu může stejný twin LNB způsobovat to ovlivňování a jinému nemusí v závislosti na tom, jaké přijímače jsou na něj připojeny. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
@lanceJá mám dnes čerstvou zkušenost. Dnes dopoledne jsme s technikem měnili quad monobloky (23,5 + 19,2). Vyzkoušeli jsme jak Mascom s šumovým číslem 0,1 - ten při naladění, odladění nebo přepnutí na druhém výstupu vždy ovlivňoval výstup první (zkoušeno na VU+ Duo2 s twin DVB-S2 tunerem). Pak jsme zkusili Inverto Black s šumovým číslem 0,2 a nejen, že při přepínání ostatní výstupy neovlivňuje, tak má o něco málo lepší kvalitu signálu oproti Mascomu.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: najhorší TP 11973V 29900Různé přijímače se v těchto případech mohou chovat různě, pokud každý z nich trochu jinak posílá diseqC příkazy při přepínání (záleží jak dlouho do/po přepnutí... vysílá daný povel atd.) alespoň takový závěr jsem si já pro sebe udělal, nemá cenu to dál rozebírat, dobře udělaný twin/quad/octo by měl být vůči tomu všemu odolný, ale realita je jiná. Ty Black Premium Selected Quad se mi fakt osvědčily, bohužel v provedení octo už Black premium odolný není, zatím jsem neobjevil žádný odolý OCTO![]() |
lance
![]() |
|
RE: najhorší TP 11973V 29900jinak je to strašná pakárna tohle testovat, někdy se už daný quad zdá být Ok ale rušení se projevuje jen na některých TP a nebo kombincích přepínání atd. prostě je to alchymie. Většina lidí to neřeší, občasné zakostkování se bere jako "digitální normál"![]() |
lance
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 65 | |
![]() |
|
![]() |