Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Problem s kvalitou signalu ASTRA 23,5 VS parabola

Priatelia a nadsenci,
minuly vikend som prvy krat namontoval satelit a predpokladam ze i spravne nastavil. Bavil som sa s tym dost dlho. Moj HW je
TECHNISAT Multytenne QuattroSat zaracne mala parabola pre prijem 4 druzic
Eutelsat 13° East,
Astra 19,2° East,
Astra 23,5° East and
Astra 28,2° East

sat primac mam v TV SONY

A teraz k problemu:
nastavene mam vsetky druzica a prijem je takmer dobry, Na astre1 mi tv ukazuje silu aj kvalitu na 100 percent miestami na par kanaloch trosku menej.
na ASTRE 23,5 su nekodovane ocko, TA3, atd tam je signal a kvalita na 100 percent
ALE ked pozeram kvalitu signalu a silu na JOJ HD a ine Slovenske HD programy tak silu mi TV hlasi na 100 percent ale kvalita je len 30-40 percent a na niektorych som dokonca nameral 20.

Moja otazka znie ci som narazil na velkostne problemy paraboly, ci je problem so signalom na astra 23,5 ci mam zly satelitny prijmac, alebo sa da este co to parabola dostavit, pretoze mi to uz viac nedava aj ked som to meral nie na satelite ale zakladnym meracom na parabole.

Dakujem za postrehy

PENO
Registrace: 6/2016
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problem s kvalitou signalu ASTRA 23,5 VS p...

Ludia dakujem za odpovede,

80 cm parabolu si vzhladom na panelak a volne miesto aktualne nemozem dovolit. Rovnako pre mna nieje dolezite aby mi to fungovalo pretoze ked uz ma to nastve mam moznost pripojit sa na kablovku v panelaku.
Priznam sa ze mi to rozsirilo moje spekturm uz bez toho lebo tolko spravodajskych programov co mam teraz na tu antenu (sice po anglicky ale to mne nevadi) znamena ze to nebola tak zla volba.
Mozno by som tam vedel dat este 60 parabolu no ja sa pokusim odladit danu 45 na max mozny vykon.

tak ako bolo spomenute jedna silna burka a mam na skylinku po signale. s tym sa stotoznujem a to plati.

no su technicke a esteticke limity na panelku co ma nepustia az na 80. V podstate som satelit este v zivote neprevadzkoval a beriem to ako vyzvu nastavit to co najlepsie a naucit sa aby som pri dalsej vymene ci pokroku v technologiach nevyzeral medzi vami ako uplny amater.

Ja pokladam za uspech ze som antenu natocil tak dobre ze mam kvalitny signal 80-100 percent na minimalne polovici kanalov a na vsetkych 4 druziciach co tato miniparabolka umoznuje.

Behom tyzdna poziciam od kolegu prijmac aj s kartou a odtestujem to aby som vedel co je mozne a co nie a rad vas poinformujem ako tato mala parabola funguje.

PENO
Registrace: 6/2016

@PENO

Tak držím palce a těším se na víkendové info... PS: na sobotu a neděli hlásí nějaký ten déšť, takže lovu zdar. R^

pf09
Registrace: 8/2010

Jen by mě zajímalo, čistě teoreticky, jestli 4K vysílání bude zase náročnější na velikost paraboly. Kdyby byl rozdíl jako mezi příjmem SD a Hd, tak by se nám brzy paraboly na balkon nevešly.

konas
Registrace: 12/2014

konas

Drobné záležitosti, jako výměna konektorů a starého tenkého kabelu jsem při přechodu na 4K zaznamenal, ale ve velikosti paraboly ne. Možná tím, že nejmenší mám 75, na které jede bez problémů 42°E TRT4K. UHD z 13 a 19,2 mi jedou na 90 a z 28,2 na 85 na šilhačce.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@PENO

Nepůjčuj si přijímač. Pujč si měřák. Tím nastavíš parabolu přesněji.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

@omar3

Dík za info, vzhledem k tomu, že patřím mezi dříve narozené, mě to opravdu už zajímá jen teoreticky. :))) Než se to tady rozjede, tak už mě to asi bude jedno... :))

konas

@konas

Proč teoreticky? Já taky nejsem nejmladší a už se těším na pátek na první fotbal ve 4K. UHD je už s námi víc jak rok, jen se dívat.

omar3

@omar3

No na Skylinku to asi nebude...

konas

@PENO

omar3 ti radí dobře. Mám taky 45 Technisat single na fasádě paneláku a na teploměry to jakž takž chodilo. Pak ale přišla frekvence 12109H 8PSK a musel jsem si v práci půjčit měřák, a to jsem koukal, jak jsem mimo. Naladěním podle měřáku se to ve většině případů hodně zlepší, i když hodnoty na 45cm parabole nic moc.

konas

@konas

Na Skylink s UHD zapomeň. Na ten nemám ani nastavenou pozici, to je pro mne mrtvá družice. Pro rodinu beru všechny České a Slovenské televize v HD z kabelovky a satelit mám pro sebe na lovení.

omar3

@omar3

Jsem na tom o nějaký level hůř, vrchnímu velení stačí DVB-T, satelit je můj. Ale když se vysílá nějaká opera, nebo balet do kin, tak můj satelit dobrý. Do bílé zuřivosti mě ale dohání požadavek natočit na AZbox operu z Londýna, protože právě jde růžová ordinace.

konas

@omar3

...a potom v PC sestříhat. Kdo bude koukat na rozhovory v angličtině a dvě 20min pauzy.

konas

problem s kvalitou signalu

Na Slovensku min.90 cm parabola !

garbanka
Registrace: 8/2009

@konas

Na překrývání programů mám ještě IPTV se 7 denní posunem. Opery a balety u nás nikoho neberou. Onehdá dávali live přenos UHD z Vídeňské opery a manželka nezabrala, vydržela to tak 5 minut. Sotva jsem stačil posoudit technickou kvalitu obrazu a šlo to pryč.

omar3

@omar3

Technická kvalita je skvělá, když to jde do kin na velké plátno. Na TV nepoznáš rozdíl mezi Met operou NY, Královskou operou Londýn, Bolšoj těatr Moskva, nebo Operou de Paris. NY, Moskva a Londýn jedou v Mpeg2, Paříž Mpeg4. Spíše jsou rozdíly v kvalitě zvuku, všichni jedou DD 5.1 ale v NY bych řekl, že menší dynamika, než jinde. Asi se víc zamilovali do kompresorů.

konas

Přenosy do kin mne zatím míjí. Venku je pěkně, tak končím a jdu si hrát ven.

omar3

korko

ale ide aj na 60-ku len musi byt dobre nastavena ale rezerva je mala.Ovsem nic to nemeni na tom, ze odkedy menili parametre TP je to vzdy horsie.Nemci nemenia chujoviny,preto im stale staci 60-ka.Je logicke, ue kazdy chce mat co najmensiu,zmyslom vyvoja toho tak ospevovaneho v nadich koncinach je, ze ide opacnym smerom ako ostatne veci. Rv

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Skylink

se stará o technický pokrok obyvatelstva,nejdříve všem vyměnili karty,při přechodu na HD i přijímače a až se zatáhne nebe, tak i paraboly,není to hezké?????????????

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@konas

viděl jsi konstelační diagram ASTRA CONNECT s modulací 16APSK na 11759H? To je teprv nářez - je tam sice signál C/N cca 11,6dB,ale tam tak naroste fázový šum,že ho můžeme vyvážet do Ruska.Takže nějaká 8PSK s FEC 5/6 je procházka po růžovém paloučku(ale neříkejte to Skylinku).

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

@liquere

To bude v tom 46 technisatu,(já na něj jedu občas i na 2 Tv,Sharp a Chahong), je to holt kvalita.

korkoran
Registrace: 10/2006

@táhlovej

Tak to je přesně to, co já jen tuším. Mám Openbox S3, který prý umí 32APSK (kvůli Trikoloru), tak jestli by u nás nešlo něco chytit v téhle modulaci na 100 parabolu, jen tak kontrolně.

konas

@konas

32APSK nevím,ale občas jsou belgické feedy s 16APSK na 23,5E nebo na 24,5W(obvykle jsou na 11400-11700MHz).

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

@táhlovej

Dík. ;)

konas

Že to naladíte na víčka od piva. Ale hlavně může za to skylink. Doporučil bych naprstek!

satman1
Registrace: 9/2010

@satman1

Jak už tu chlapi psali, SD často chodí i na ten náprstek, ale HD je halt jiná třída.

konas
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra