Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Voľba prijímača podľa kvality obrazu

Vedel by mi niekto poradiť, kto skutočne má možnosť porovnať prijímače Xtrend 10000, Vu plus Duo 2 a Xspeed LX3, ktorý z týchto prijímačov má najlepšiu kvalitu obrazu SD a aj HD? Je to jediné moje kritérium, podľa ktorého si chcem niektorý z týchto prijímačov zakúpiť. Ďakujem.

mike2011
Registrace: 7/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Voľba prijímača podľa kvality obrazu

Pokud máte hlavní kritérium kvalitu obrazu, tak mohu doporučit VU+ Solo 4K.

ZdenekMi
Registrace: 1/2011

Aj nad tým som rozmýšľal, ale počul som názor, ževraj má mať horší obraz ako dreambox 7080, hlavne sd, a niekde som zas čítal, že et10000 má rovnaký obraz ako dreambox 7080. Tak už naozaj neviem. Myslel som že kúpim niečo okolo 300 eur a počkám, kým sa tie 4K stroje nejak dotiahnu. Ale ak je ten obraz na VU + SOLO 4K OK, tak by som možno kúpil aj ten, aj keď sa mi nepáči, že to má len jeden CI slot.

mike2011

tohle mike2011

se tu řeší pravidelně,zkus pohledat a máš čtení do rána

pierrepetr
Registrace: 5/2006

:-) veru hľadal som, ale o moc múdrejší z toho nie som. Preto som aj otvoril znova túto tému....

mike2011

Mám doma VU+ aj XTREND 8000, XTREND ma jednoznačne lepší obraz

elektro65
Registrace: 5/2008

A co zkusit jeste doinstalovat plugin pro korekce obrazu?

Hypnos
Registrace: 3/2009

Hmmm, podľa akej sondy kvalitu obrazu posudzujete ???

Rasto1978
Registrace: 6/2010

Mám i Xtrend ET10000 a subjektivně se mě zdá lepší obraz hlavně u SD programů na Solo 4K. Oba přijímače jsou z té kategorie přijímačů, které mají kvalitu obrazu výbornou. A také záleží hodně na TV, ke který je box připojený, nastavení TV a případně doladění parametrů obrazu v STB. A další věc je, že posuzování kvality z pohledu uživatele je hodně subjektivní záležitost. Je to vidět i z příspěvků, kde se kvalita obrazu rozebírá: 10 lidí - 10 názorů a jednoznačné odpovědi se určitě nedoberete.

ZdenekMi
Registrace: 1/2011

No asi to bude skôr o nejakom subjektívnom dojme, ostrosť obrazu, či nezanecháva nejaké artefakty v obraze, vernosť farieb atď...

mike2011

mike2011

z hnojskýho obsahu,co ti leze z hnojskýho přijímače,může dolaďovat pouze televizní hnůj

pierrepetr

Je dôležité ako je ten hnoj podávaný, keď to človek dostane na zlatej tácke, tak má hneď lepší pocit, niečo podobné ako keď obal predáva výrobok.

mike2011

Je to možná divný, ale staroch Vantage HD8000 i ořezané verze (7100 a 1100)podavájí nadstardní obrazový výkon.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

ZdenekMi

Ďakujem za prinosnu odpoved

mike2011

V obývačke mam stary Technisat ISIO s1 a TV pan 50g20 a obraz výborný. V spálni stary VU plus duo a po pripojení na tu istú telku obraz mierne do šeda, neostrý, v rýchlom pohybe mierne rozmazaný. Nastavenie obrazu som skúšal podľa najlepších možnosti.

................................................................

Jozef191
Registrace: 10/2007

Medialink Black Panther

zatím se nepřekonal,šest let už ho trpím v domácnosti

pierrepetr

Ted to neber osobně, myslím to ve všeobecnosti, ale : Kupujete si srajdové televize /hlavně co nejlevnější, pokud možno tak do 5tis/ a pak to chcete dohnat satelitem, "co má nejkvalitnější obraz". Prostě člověk je od přírody hloupý a není mu pomoci...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Technisat Digicorder ISIO S a Panasonic P42V20 (kalibrovaný kalibračnou sondou) a obraz výborný v HD aj SD. Okrem toho má Technisat vynikajúci zvuk satelitných rádií po pripojení na externú audio zostavu.

IVOzNR
Registrace: 4/2011

@tukan

standing ovation - to by se mělo tesat do kamene.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

tukan

dovolím si nesouhlasit,základ je kvalitní výstup,z hnusu už nic nevylepšíš,max. zkoriguješ, aby se to dalo koukat,VHS na super TV bude stále hnus,blueray na hnusný TV bude stále super

pierrepetr

pierrepetr

choď si vypláchnuť hubu.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@oneeeee

@oneeeee, tak Ty si si hubu uz asi vyplachol nejakym krabicakom :laughing:

pierrepetr ma pravdu v tom, ze podstatne je to co do TV dotiahnes, jednoducho z lajna bic neupleties. Ale idealne je mat cely system kvalitativne zladeny na zodpovedajucej urovni (to znamena nekombinovat sunt prijimac a kvalitnu TV a naopak).

A k teme, Xtrendy su na tom dobre ako v SD tak aj v HD. Ale hodnotit viacero prijimacov by bolo najvhodnejsie za rovnakych podmienok (na rovnakom zvode, na rovnakom TV, pri rovnakych nastaveniach).

Takto napise kazdy svoje subjektivne pocity a pohlady a zvacsa o tom co ma doma ;)

Traky
Registrace: 8/2013

myslím že je to strašně ošidná věc co člověk to názor...asi k porovnání kvality obrazu by si musel mít dvě stejné televize vedle sebe a porovnávat sat.přijímače....měl jsem jak dreambox800,800SE tak xtrend nakonec jsem zůstal na Vu+duo2 a Vu+Zero... podle mě nejlepší obraz byl na Xtrendu a Vu+Zeru....Vu+duo2 a Drema bych dal až za ně...záleží také na image...opravdu Zero s image BH se mi obrazově dost líbí

Multifokus + motor

czRossi
Registrace: 7/2006

Páčia sa mi príspevky v topikoch s takouto témou. Ale aspoň každý sa pochváli, že čo má doma :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

podla mna zalezi aj na fw. aky je pouzity, su v tom rozdiely

Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro

kratos
Registrace: 4/2008

pripadne kolko si vypil....... :))) :)))

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra