![]() |
|
tv vysílníZdravím zde přítomné zajímalo by mě jestli platič konc.poplatků bydlící v obecním nájemním bytě má nárok na přijem tv vysílaní bezplatně nebo musí platit kabelovce další platbu za příjem základních programů |
uai1
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 843 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62 | |
![]() |
|
@cha-chaTak ten zákon neznáš. Myslím, že lance to trefil přesně a tak to i je. A to, že píšeš "naše firma ..." vůbec nepadá na váhu. To si mohu vymyslet také takový argument.Zkrátka ten paragraf není na vymožení si práva nájemníka na zřízení třeba individuálního příjmu DVB-T. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: tv vysílníCelé to je trochu složitější. Vlastník musí umožnit nájemci příjem, ale v zákoně není nic o tom, že musí postavit např. STA. Za umožnění příjmu se nepovažuje TKR.ZEK tedy řeší umístění vlastní antény na vlastní náklady tak, aby byl umožněn příjem. Tedy nájemník musí požádat vlastníka o souhlas s umístěním antény, pokud nebude vlastník souhlasit, muže se nájemník obrátit na místně příslušný stavební úřad, aby on vydal rozhodnutí, kterým se nahradí souhlas vlastníka. Další věc je jestli STA v nájemní smlouvě, pokud ano pak buď vyzvat vlastníka k nápravě nebo požadovat přiměřenou slevu z důvodů řádného neplněné nájemní smlouvy. |
Hal
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
pánovénedá mi to, cha-cha mě nasadil brouka![]() V §104 ZEK je kromě odst.2 (ten se týká jeho firmy) také odst. 15, který hovoří o právech uživatele domu, bytu a nebyt. prostor a vypadá to velmi slibně!!! Chce to podrobně prostudovat ve vazbě na zákon 231/2001 o provozování RTV, vrhnu se na to, ale už teď se mi zdá, že cha-cha a HAL mají zřejmě pravdu! Pokud je v místě signál dvb-T v luftě v přiměřené kvalitě (nebo je-li v baráku třeba už funkční přípojka nějakého kabelového provozovatele převzatého TV vysílání), vlastník je povinen umožnit uživateli tento daný příjem. Nemůže se odvolat na to, že ČT1 který chci přijímat z DVB-T (v místě dostupném) už mně nabízí v nějaké kabelovce za 1000/měsíčně !!! Stejně tak pravděpodobně mohu požadovat připojení na stávající kabelovku v domě (pokud tam už je), nebo příjem Skylinku, pokud není na 23,5e zakrytý výhled... Tak mi to prozatím po prvním rozstřelu vychází, ale ještě jsem ty všechny § neprošťoural... tak si necháván zadní vrátka ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@lance![]() ![]() |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 150 |
![]() |
|
RE: tv vysílníMajitel ti může umožnit příjem třeba tak, že tě nechá namontovat Colorku ve tvým obýváku. A co naděláš? Nic. Nikde totiž není daný, že ti musí umožňovat přístup na střechu a montáž nějakých pozemních monster nebo satelitních lavorů. A už vidím, jak pak budeš prokazovat, že v obýváku nemáš signál (on tam totiž určitě nějakej bude), a že naopak na střeše signál je (když se tam ani nedostaneš to změřit). Navíc pořád to majitel může vyřešit tak, že nechá zřídit společnou anténu a ke službám přihodí částku, ze který půjde nájemník do kolen. A opět není páka k tomu, aby mu to někdo mohl účinně rozporovat (najme si firmu nějakýho kamoše, která tam bude měsíčně fakturovat částky za servis ve stejný výši a vymalováno).Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
@PoldaSNa jakoukoli nájemní smlouvu buď přistoupíš nebo ne. To je o něčem jiném. Ale např. když už budu někde v nájmu a v éteru je multiplex který není v STA (zákon řeší pojem signál v odpovídající kvalitě "provozovatele vysílání" - podívej se do definice v z. 231/2001) tak je vlastník povinen podle ZEK §104 odst.15 mně umožnit příjem tohoto "provozovatele". K odpovídající kvalitě signálu jistě stačí dostupnost na střeše podle mapy pokrytí, v případě sporů lze jistě přes úřady zajistit proměření a ze zákona o EK má vlastník povinnost zpřístupnit prostory za účelem proměření, o to vůbec nepochybuj!! S nějakými tvými výmysly o colorce v bytě bys u soudu nepochodil![]() POUZE JE SAMOZŘEJMĚ OTÁZKA PRO KAŽDÉHO, JESTLI BUDE SÁM CHTÍT A DO DŮSLEDKU VYMÁHAT SVOJE PRÁVA. Že to u nás není zatím zvykem a proto je tu takový všeobecný bord.l je věc druhá. |
lance
![]() |
|
RE: tv vysílníKonečně jste to pochopili? Jasně jsem napsal §114 a násled. A směju se, jak "lance" najednou "otočil"! A POCHOPIL, jako jeden z mála, zřejmě má kolem sebe dobrého právnika/právničku, která mu to vše převedla do běžné "selské" řeči!![]() ![]() |
cha-cha
![]() |
|
RE: tv vysílnílance@ Sorry, ale žádnej úřad nenařídí majiteli to, aby mu kdosi tancoval po střeše a cosi proměřoval. To jsou zbožný přání, kdy si někdo myslí, jak je zákon na jeho straně. Samozřejmě není a v tomto státě se nedaří vymáhat ani jasně daný právo, natož nějaký nejasný formulace o zajištění TV signálu (kde vůbec není uvedená povinnost nechat nájemníka něco kutat na střeše). Navíc zajištění signálu přes anténu v obýváku není v žádným rozporu s ničím a majitel baráku s tím klidně může argumentovat. A úspěšně.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@cha-chateď ses sekl (§104) ale jinak dík za pochvalu![]() ![]() |
lance
![]() |
|
@lanceJo, zmýlil, díky překlepu, to PC, které mě má firma věnovala stojí za starou bačkoru a podle toho to i vypadá s klávesnicí, na lepší není a nebude!! Chvála pana boga, kterého tak kochám a doufám, že už mě brzy povolá k sobě, protože tento svět stojí za starou belu a u něj to bude super, žádná práce a jen a pouze odpočinek! A co se sličné právničky týče, máš mou plnou podporu! Jen ji velmi dobře obdělej, tyhlety "ženské" to potřebují! Ta naše už po mě x-krát vyjela, ale měla smůlu, na mě to neplatí! A TO NEJSEM BUZIK! To by mě do nebe (kde si přeji, abych se dostal) asi nevzali, max do pekla, ale tam to asi nebude ono, dle lidí, kteří tvrdí, že se odtamtud vrátili, protože je tam nechtěli (nebudu jmenovat)!![]() ![]() |
cha-cha
![]() |
|
@PoldaSTak sorry, ale opět tady žvaníš z vody jako vždycky, nejsi schopný si otevřít ani přiblblý jeden paragraf na který tu máš už 100x odkaz, ale to je asi jedno, stejně bys z toho byl paf... Budeš se divit, ale v těch zákonech o EK jsou setsakra dobře ošetřená oprávnění ohledně např. práva vstupu na pozemek atd. právě pro takové chytráky co si myslí že jednou soukromý majetek je nedotknutelný navěky a bez vyjímek - jenže stát si v různých zákonech ve veřejném zájmu (typicky např. infrastruktura...) vyhrazuje práva vůči třetím osobám ať chceš nebo ne. Asi by ses divil, když by ti bez tvého souhlasu zahrabali do země přes tvoji zahradu telekom. kabel .. to tam je třeba taky, ale klidně si žij ve světě hospodských nepodložených dohadů, když se ti to líbí...Mně těší, že jsem se něco dozvěděl a že toto vlákno může být pro někoho i užitečné, minimálně jako inspirace, netvrdím že jsem během pár des.minut letmého čtení na všecko přišel a že se v něčem nemýlím, ale v tom zásadním velmi pravděpodobně ne. |
lance
![]() |
|
RE: tv vysílníNa ty svoje paragrafy zapomeň, jedna věc jsou napsaný statě v zákonech a druhá věc je vymahatelnost. I provider typu UPC má problémy s položením kabelu v případě, že se majitel šprajcne a všechno je to na dlouhý lokte (jeden úřad rozhodne, následuje odvolání, zase někdo rozhodne, zase odvolání a tak to jde spoustu let). A ty si ve svý naivitě myslíš, že obyčejnej nájemník někde zašermuje paragrafy a majitel si sedne na zadek a hned mu umožní stavbu antén na střeše. Ha, ha, ha - fakt dobrá naivita, aspoň jsem se pobavil :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
joscerano máš pravdu koncese nemusí platit lidé v hmotné nouzi a lidé,kteří nevlastní zařízení umožňující příjem TV,bohužel nebo bohudík,tato zařízení asi vlastní každý,stačí PC,mobil,tablet,což už dnes těžko někdo nemá |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: tv vysílníAno, ale právní základ je daný (jak jsem už uvedl) a následné právní procedury nechat na právnicích, kteří se s tím (rádi poperou). Mě už tento svět nebaví mám za sebou tisíce instalací ITA a další tisíce STA, takže vím o čem píšu a výše zmiňovaný ZEK vždy v jednání pomohl (a to si protistrana kolikrát brala právnika/právničku, která nebyla sice tak sličná, aby po ní kdejaký playboy z Ameriky, který sem po roce 90 dorazil s naditou prkenicí a všechny "holky" z okolí se kolem něj točily, jak hadřík ve větříku"), takže jsem rád, že můj původní odkaz na §104/114 pomohl!! Anténám zdar a těm instalovaným na základě mnou výše uvedených odkazů ZVLÁŠŤ! |
cha-cha
![]() |
|
RE: tv vysílníNa trhu je přeci spousta "Digitálních všesměrových HD antén s Turbo zesilovači" Tak co tady řešíte![]() .................................................................... Samozřejmě sranda, leč realita všedních dnů ![]() Pokud ti dva nejsou v rozepři, tak se dá řešení nalézt ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
@Delta1Jak trapné! |
cha-cha
![]() |
|
@pierrepetrZa mobil, PC, tablet kterým přijímáš pouze přes IP ale nejsou schopny přijímat lineární vysílán T,C,S (nejsou vybyveny tunerem) nemusíš z hlediska zákona platit koncese![]() |
lance
![]() |
|
lancezatím,už se chystá novela na IPTV |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
cha-chaMožná trapné, ale v záplavě E-mailů, vyšperkovaných plastů a recenzí na jiných webech, jak která pokojová anténa je boží, realita.Máš ale pravdu, do vašich právních sporů se nadále nepletu. To mělo být na odlehčení tématu a k odrazení potenciálních rádoby kupců těchto nesmyslů ![]() Anténařině čest ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: tv vysílnícha-cha@ Jenom poznámka na konec - "nechat to na právnících" znamená, že toho svýho budeš cálovat z vlastní kapsy. A čím déle se to potáhne, tím víc na tom opláchneš. To pak bude skutečně terno, když za právní služby vysypeš tisíce jenom proto, aby sis mohl dát na střechu vlastní anténu a ušetřil za kabelovku :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@PoldaSJsou lidi kteří si za svými právy jdou a vyhrávají, pak je většina těch kteří se nechají odradit a neuplatňují to na co mají oporu v zákonech, to nic nemění na tom, že jsme se tu snažili někteří dobrat k nějakému popisu reálných možností, záleží na každém jak se zařídí. Když ti já každý druhý večer propíchnu na tvém autě gumy tak se buď budeš bránit, oporu v zák. pro to máš, nebo ti to nebude stát za to a nebudeš to řešit (než by ses vysoudil, pak ty odvolání.....) záleží na tobě jak si necháš sr.t na hlavu, ale paragrafy ti tu možnost dávají vč. nároku na náhradu škody kterou mně mohou strhnou přímo z výplaty... |
lance
![]() |
|
RE: tv vysílníV tomto případě je námaha a cena za dosažení cíle neúměrná výsledku. Můžu ti tady dát příklady toho, jak jsou někteří jedinci schopni zablokovat stavbu dálnic a přivaděčů k nim a stát jenom čumí jak z jara a nesvede nic. Takže nějaká individuální anténa kdesi na baráku je naprosto nepodstatná. Tím končím a zase někdy u jiný diskuze :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@PoldaSPokud je jednoznačně chyba na straně odpůrce a nemohl ses ve své věci domoci svých jasných práv jinak než soudně, tak v naprosté většině i bagatelních soudních sporů vysoudíš náhradu vč.advok. služeb, to je taky dnes už běžná věc, a pokud si odpůrce (vlastník) taky najme právníka, tak ten mu to (pokud je solidní) sám řekne už na začátku, že to nemá cenu že to stejně projede. Vlastník (alespoň trochu rozumný) vyměkne, stačí se jen nepředposrat a ten zakořeněný zaprděný český pesimismus v sobě překonat![]() |
lance
![]() |
|
RE: tv vysílníAle samozřejmě, že jde o to, dosáhnout toho "na co mám dle zákona nárok", viz různé "kauzy v pořadu "barevné ovce" na jisté tv stanici, kde se lidé právně domáhají třeba reklamace na boty v ceně 1kKč a přitom za právní služby okolo a posudky dají x-krát tolik, jde jim o princip, stejně jako v případě ZEKu §104/114. Já řeším poslední dobou zdravotní problém, ztrácím váhu, za poslední dva týdny přes 30kg (slovy: třicet kilo), vážil jsem ještě v květnu 80kg a nyní něco kolem padesátky, na prošlý víkend jsem si na radu jisté "takydoktorky" koupil grilované sele o váze asi 25kg a celé ho snědl, ale stejně jsem vše navrátil zpět. Nevíte někdo jak na to reagovat a co dělat? Doktory nechci, jen berou prachy (už mě to stálo x-prachů a výsledek takový jaký je). Zřejmě si mě už nejvyšší zve k sobě, ale já bych si dal ještě pár týdnů pauzu (mám zde nějaké nevyřešené kšefty), ale... Nepomáhá ani dobrá domácí 55% slivovička, za posledních deset dnů jsem ji požil přes osm litrů a bez výsledku (to radí jedna baka z jihu Moravy). Poradíte co s tím?![]() ![]() ![]() ![]() |
cha-cha
![]() |
|
RE: tv vysílníOprava, "baka z jihu Moravy".![]() ![]() |
cha-cha
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62 | |
![]() |
|
![]() |