Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nehrají programy Skylink po přeladění na nové para

Dobrý den,
mám Kaon SA4001IR, po přeladění programů na nové parametry mi programy nejdou (silně kostkují),nejde např. Prima zoom HD, Prima Love, Max HD, ČT1,2,Sport v HD, Barrandov HD. Nova HD, Nova Cinema HD, Prima HD, Dajto HD, Prima COOL HD, JOJ HD, JOJ plus HD bez problémů. Nevíte v čem je problém ?

Lubos72
Registrace: 6/2016
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 123
Odpověď v diskusním vlákně

vak1

To je ale chyba rukou a nikoli Skylinku. Brečíš na nesprávném hrobě.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

@koudelka

Jaké všechny údaje by měl obsahovat ten protokol z měření?

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

RE: Nehrají programy Skylink po přeladění na n...

Nyní mi psal technik ze Skylinku, že včera sledoval, zda po 18. hodině bude nějaký výpadek, jako několik posledních dnů u mne v tento čas. A zjistil, že na přijímačích s Irdeto čtečkou bylo vše v pořádku, ale na přijímači s uni čtečkou mu jeho známý potvrdil několikasekunodvý výpadek.

SirMax

Tak ten technik nevie o čom hovorí,alebo ten jeho známy tomu prd rozumie,asi tak.Ja mám UNI čítačku a nemám žiadne výpadky,ani signálu a ani pamäte,niekde inde je pes zakopaný.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

na 11934 jsem před časem s UNI a ICE taky problém s občasným rozpadem zaznamenal, mělo to souvislost s dekódováním, diskutovalo se to i zde na parabole, ale nechce se mi hledat, někdo tehdy psal že problémy přiznal i sám Skylink, u mě to bylo zkoušeno na dvou nezávislých parabolách na 23,5 , blbé nastavení par. vyloučeno, bylo to někdy odpoledne a posléze problém sám ustal

lance
Registrace: 10/2008

UNI naprosto bezproblémů. R^

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

@vladoholu

Nyní jsem analyzoval nahrávku kanálu Prima Love z TP 11934/V z 15.6.2016 kolem 18. hodiny, která mi byla zaslána z firmy zabývající se satelitní technikou (cca 300km ode mne). Nahrávka vykazuje úplně stejné chyby v datovém toku co do počtu i umístění jako moje nahrávka (48 vteřin chyb). Nahrávka byla pořízena přes uni čtečku VU+ Solo 4K nebo Zero a moje přes uni VU+ Duo2.

SirMax

to zas bude

práce po těch matlácích s měřákama a volšovejma rukama,děkuji pane skylingu,furt ve střehu,pořád se něco děje

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Na 11934 prostě jsou nějaké problémy, něco "nestandartního" v tom streamu bude, možná jen občas, (detaily neřeším páč bych s tím stejně nic nenadělal), je možné že se to projevuje např. podle typu karty, čtečky, je možné že proto problémy někdo zaznamená a někdo ne... Vždycky žasnu jak jsou hned všichni chytří že si má user nastavit parabolu když logicky argumentuje funkčností FTA programu na stejném TP na kterém má problémy s kódem... Koudelka který by měl mít nejblíž k operátorovi o tom ví taky howno ale mudruje tady... Nejlepší je přepnout jinam a počkat až si to operátor dá d pořádku... V milionech případů v minulosti měli tech.problémy které nepřiznali ale nakonec došlo dřív nebo pozděj k nápravě, tak to u SL chodí. Mezitím si ale spousta lidí rozvrtá paraboly jak psal pierre... takže symbióza Skylink-monter furt funguje ke spokojenosti monteru, ne už tak userů...:)

lance
Registrace: 10/2008

Včera jsem tento problém řešil u souseda,takže také potvrzuji problémy na 11934.

acce
Registrace: 11/2008

@acce

Můžete prosím napsat na jakém typu přístroje, modulu a kartě jste problém zaznamenal? Především mi jde o to, zda to bylo v přístroji, který je v jedné z následující konfigurací:

a) modul irdeto + karta M7
b) modul irdeto + karta irdeto
c) modul irdeto + karta ICE
d) modul irdeto cryptoworks + karta ICE v režimu cryptoworks
c) uni čtečka + karta irdeto
d) uni čtečka + karta ICE v režimu irdeto
e) uni čtečka + karta ICE v režimu cryptoworks

Díky moc.

SirMax

@lance

Ano, je to jen občas a velice náhodně. Včera jsem zaznamenal 27 případů v celkové délce cca 15 minut. A průběh je vždy stejný rychlý náběh, kdy se obraz rozpadá, že se na něj nedá dívat, ale zvuk jde celkem v pořádku (to trvá cca 5-10 vteřin), poté následuje dalších 10-30 vteřin, kdy se obraz rozpadne jen občas. Přirovnal bych to k výstřelu, kdy je první velká rána a poté série malých ozvěn.

Zkoušel jsem 3 ICE karty a na každé byly výpadky. Dnes zkusím ICE kartu v irdeto modulu, tak uvidíme, jestli se to týká jen emulace CW nebo i irdeta.

K FTA kanálu. Proto jsem se zeptal, jak je tedy možné, že jede bez jediného problému. Jediný rozdíl v něm je pouze, že je v MPEG2, nekódovaný a pravděpodobně se vysílá z jiného místa než programy Skylinku. Je ovšem na stejné frekvenci, se stejnou modulací, stejným FEC, i symbolovou rychlostí, tudíž pokud by byla chyba v nastavení paraboly, tak je logicky rozhozený příjem celé frekvence a nejenom kanálů Skylinku. Jestli jsou na frekvenci data v MPEG2 nebo H264 je snad jedno (u programu jsou i další streamy kromě videa, ne?), jsou to pouze stále 1 a 0. Bohužel jasné odpovědi jsem se nedočkal, kromě té, že si mám nastavit parabolu.

SirMax

@SirMax

Zacina me to zajimat, ty tvrdis, ze kdyz udelam kontrolni nahravku z Prima Love kolem 18:00 a pak ji projedu analyzerem tak v ni budou chyby?? Je to tak ?? Ten FTA kanal a nase programy nelze srovnat, jina trasa. A v jiny cas to je OK?? A nebo je to uplne nahodile na VSECH CZ(!) programech ??

koudelka
Registrace: 4/2009

@koudelka

Bohužel, včera se chyba po 18. hodině neobjevila (i když v předchozích dnech to bylo pravidlem a daly se podle toho řídit hodinky). Nejhorší jsou náhodné chyby, není nad to, když se chyba objevuje s nějakou pravidelností.

Technik z výše zmíněné firmy mi zaslal i další nahrávky z 15.6.2016 19:00 - 16.6.2016 05:00 (můžu zaslat odkazy ke stažení) a všechny obsahovaly identické chyby v datovém toku jako u mě (8 výpadků, celkem 150 vteřin). Těžko to může být náhoda.

Když se překlopily programy na 11934, tak zde byly také výpadky i když trochu jiného rázu, byly výrazně kratší (několik paketů) několikrát do hodiny, trvalo to 10 dní než Skylink přiznal, že byla chyba u něj. Pak to týden běželo úplně v pohodě. Pak překlopili programy na 11973 a v tu dobu to začalo znovu, ovšem výpadky nejsou v řádu paketů, ale vteřin a vyskytují se náhodně v rozmezí několika hodin. Jako kdyby jim někde nestíhal HW a občas prostě nějaká data nezpracoval.

SirMax

@koudelka

Posledních několik dní testuji pouze 11934 (holt mám pouze twin tuner a je potřeba nahrávat i běžné pořady), ale dle předchozích testů se chyby projevovaly ve stejný okamžik zároveň na 11934 i 11973. V jednu chvíli jsem nahrával:
11934 Viasat Nature, Prima Love, Prima MAX HD, Prima ZOOM HD
11973 Telka, Minimax

Výpadek je tedy na všech CZ programech na daných frekvencích.

FTA: ano, jiná trasa směrem na satelit, ale ze satelitu je trasa snad stejná? Nebo se mýlím?

SirMax

@Sir Max

Jak jsem psal,problém jsem řešil u souseda,který si myslel že to má špatně naladěné,ale na místě jsem zjistil že frekvence je správně. Jediné co vím je že přijímač má Homecast. Teď jsem navíc mimo domov,takže bohužel víc informací nemám.

acce
Registrace: 11/2008

@SirMax

Takze jsou ty vypadky nahodile?? Predtim si psal, presne hodiny, tak som z toho zmeteny :))) Nemyslim si, ze je to o typu prijimace, v dany moment se to musi projevovat vsem, nekde durazneji, nekde mene. Je to o tom jak se dany prijimac popasuje s chybovosti ve vysilani. Klicove je, ze si to nahlasil na zakaznicke lince.

koudelka

@koudelka

Ta 18.hodina byla posledních pět dní pravidlem. Mimo to se chyby objevovaly i nahodile, někdy pár za den a někdy jako včera v řádu desítek (proto to asi zachytil i soused acce).

Výpadky za dnešní den:
01:01:06 - 01:01:17
01:01:27 - 01:01:34
08:31:15 - 08:32:00

Asi nejlepší hláška od technika Skylinku byla, že jim to na Irdeto modulu nedělá a že pro bezproblémový příjem si budu muset do VU+ pořídit Irdeto modul (... tak snad jedine SMIT 8 stream za 8000 Kč, ale to se mi opravdu nechce). Tak jsem mu řekl, že jsou ICE karty s emulací CW dosud podporované a tak by měly fungovat. A on na to, že stejně bude emulace CW *pravděpobně* příštím rokem ukončena po dokončení přechodu na HD.

SirMax

@SirMax

Ano s tou 18.00 pocitam, Dreambox 8000 uz je naprogramovany :))) Samozrejme modul nepouzivam, nejsem (nevhodné slovo), abych daval modul do linuxoveho prijimace, kdyz to neni nutne. Nahravani samozrejme zacne o 10 minut drive a aspon na pul hodiny.

Takoveto chyby se hrozne tezko odhaluji, pokud jsou nepravidelne.

Co se tyka odpojeni "emulace CW rezimu", tak to nebude mit na nic zadny vliv, spravne (!!) nastavena ctecka jede jako divocak v irdetu a troufnu si rici, ze mnohdy lepe, nez ta licencovana. To neni nic proti modulum, ja je mam rad, ale ty patri treba do TV :)))

Jinak ten SMIT profi na 8 kanalu je vhodny pro CATV, ne do klasickeho STB, navic nutno upozornit, ze jste stale omezeni na JEDEN transponder.

koudelka

Řešení

Včera jsem tu měl technika, parabola ok, signál ok, příjmač ( Kaon 4001 Ir) nedokáže dekódovat programy s polarizací "V", všechny "H" jedou bez problémů. Koupit nový nebo zkusit přehrát SW. Nový jsme kupovali před pár lety.

Lubos72
Registrace: 6/2016

skylink nejde

Nejlepší se na celej skylink vykaslat.Ja to udělal a už se nenervuji.Časem dam bud O2 přes pevnou linku

vak1

@koudelka

Zatím od 08:32 žádný výpadek, tak uvidíme, zda v 18. hodin něco bude.

Ohledně SMIT 8 stream mám informaci z Olmi z 26.5., že 8 dekódovaných streamů může být z více transpondérů (např. quad LNB + 4 tunery).

SirMax

@Lubos72

Přehrát sowt určitě na podlední,co najdeš ;)

korkoran
Registrace: 10/2006

Pozoruji stejné problémy jak SirMax.

ralw
Registrace: 1/2005

Lubosi, tvůj problém muze byt klidne i ve filtracich ve zdroji. Uz jsem se s tim setkal. Byl vadny kondik 2200 uF/10V. Ostatní filrace ve zdrojove casti a na hlavni desce po promereni testerem ok. Na vertikalu na nekterych TP a to konkretne i na 12363/V DVB-S2 byla kvalita nižší a docházelo ke kostickovani obrazu.

HYPER
Registrace: 11/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 123

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra