![]() |
|
Co dnes na konverzi DVB-T z UHF do VHFTak dlouho jsem toto neřešil, takže jsem nesledoval, co je na trhu. Potřebuji to na rozvod, kde je na 698Mhz útlum cca 1000dB, což je už dost.![]() Ideálně skoro zadarmo. ![]() |
andel666
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 111 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
AndelJá bych se toho nebál, navíc u nás jsou dva hlavní kanály pro T2 dole, 26 a 28. Navíc i v ochranném intervalu bude větší rozteč, podle planu módu až 133km. Což právě skýtá pro některé lokality, které teď kvůli porušení ochranného intervalu jsou bez DVB-T, naději na zlepšení podmínek. Zatím zdar, jedu na kolo.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Co dnes na konverzi DVB-T z UHF do VHFSAXON: taky vyrazim Jirko na kolo....někdy až pojedu kolem,stavim se na jednu parabolu....eee..kávu:-) čaos:-)![]() Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 5 423 |
![]() |
|
SaxonDík za rady.Já jedu na Lipno. Ale makat. ![]() Až doplatím hypo, tak budu rekreovat i v sobotu. ![]() |
andel666
![]() |
|
RE: Co dnes na konverzi DVB-T z UHF do VHFandel666@ Že nejseš blázen si říkáš teď. Až skončí T a bude T2, tak je ti rozvod ve VHF k ničemu a stejně to budeš řešit převodem z S2 na T. Navíc na této konverzi není nic závadnýho a můžeš dávat rovnou HD programy a ne ztrácet čas s SD.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Co dnes na konverzi DVB-T z UHF do VHFja tiež nevidim nejaky problem s transmodulaciou S2/T, robime to a ide to OK.Skôr by ma velmi zaujimalo nejake bližšie info od buchtika s tym 5GHz rádiom. Pokojne aj cez PM nech to tu nezasierame.. dik |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: Co dnes na konverzi DVB-T z UHF do VHFTak ten přechod na DVB-T2 by asi nebyl problém u mého prvního řešení s Televes 564901. Protože to je pouze čistá konverze z jedné na druhou frekvenci, bez zásahu do obsahu. Jenže zde narážím na problém, že ne všechny přijímače dokažou šířku 8Mhz ve VHF. Bylo by tedy řešení posunout to na začátek UHF. Ale zase některé ještě mají problém s jinou frekvencí, než která původní. Zde je tedy lepší řešení rozebrat a zase složit pomocí toho TGT-100. Jenže to zase nebude umět dvb-t2.DVB-S řešení, pokud mám kvalitní DVB-T nechci z mnoha důvodů. Ale ano, funguje to také. Chtěl jsem čisté jednoduché, stabilní řešení, abych nemusel zasahovat do rozvodu, který je dnes docela funkční na VHF v analog. Ale nakonec asi půjdu hybridní cestou. Pozemní na každé budově a společný obsah z hlavní budovy. |
andel666
![]() |
|
AndelTo je docela náhoda, zrovna sedím u lipenská ho jezera na kávě. Horní Planá. Kdybys potřeboval TGT100 otestovat, tak se ozvi. Dá se něco domluvit...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Co dnes na konverzi DVB-T z UHF do VHFak by to mohlo zostať na spodku uhf, možno by pomohol johansson 6520... |
noces
![]() |
|
andel666mě by zajímalo,jak má těch 12 byt domů vyřešen příjem nyní,co po tom zeleným koaxu vedlo |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
pierrepetrPsal jsem to už předtím, převod DVB-T do analogu a do VHF. |
andel666
![]() |
|
@nocesO tomto řešení také vím, ale i tak díky za tip.![]() |
andel666
![]() |
|
@SaxonDík za nabídku. Ale jak už jsem psal, tak co by mi vadilo na tom TGT 100, že prakticky po nástupu dvb-t2 to bude k ničemu.Takže na každý barák půjde anténa + po původní kabeláži povedu to, co v DVB-T není. |
andel666
![]() |
|
andel666kolik tv to má zhruba obsloužit? |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrCca 100. Ale to není důležité. |
andel666
![]() |
|
andel666no není důležité z technického hlediska až tolik ne,možná z právního,nejsem si jist,jestli se něco nezměnilo |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrNo když jsi to nakousnul, tak z právního co? |
andel666
![]() |
|
andel666píšu,že už si nejsem jist,ale něco jsme řešili před léty u nás,je tam nějakej limit od kdy je to už jako malá kabelovka,zkus si to najít,možná tě straším zbytečně |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Co dnes na konverzi DVB-T z UHF do VHFNeviem jak u vas, u nas je limit na STA 100 bytov. Nad sto je už kablovka. Alebo cierna STA že![]() |
noces
![]() |
|
nocesproto jsem se ptal na počet ,ale už nevím,jak to je dnes,možná je to v poho |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Co dnes na konverzi DVB-T z UHF do VHFZa převzaté vysílání se dle § 2 odst. 3 zákona o vysílání nepovažuje současné, úplné a nezměněné šíření přejímaných rozhlasových a televizních programů určených pro veřejnost prostřednictvím kabelu, do něhož je zapojeno nejvýše 100 účastníků s přijímači podléhajícími oznamovací povinnosti; tento počet může být překročen, jestliže účastníci společného příjmu jsou umístěni v jedné budově nebo v komplexu budov k sobě prostorově nebo funkčně přináležejících, jestliže přenos signálu je veden tak, že nepřekračuje pozemní komunikaci, a jestliže tento společný příjem není obchodně využíván,Tj 100 jde překročit, pokuď jde o spojeny celek. |
Hal
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
Hal....jo tak nějak,pak je problém s konverzí vyřešen |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
![]() |