Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Solo2 stale dobra volba?

Zdravim,

planujem kupit novy satelitny prijimac a zatial to vyzera na VU+ Solo2. Podla https://en.wikipedia.org/wiki/Vu%2B sa Solo2 zacal predavat v 2012 a momentalne stoji nieco okolo 260-270€. Ma Solo2 vo vseobecnosti stale velmi dobry pomer cena/vykon alebo da sa v sucasnosti (alebo velmi blizkej buducnosti) kupit nieco lepsie co vydrzi dalsich minimalne 5-6 rokov?
Viem ze kazdy ma trochu ine poziadavky na satelitny prijimac, tak skuste sa na to pozriet cisto z pohladu hardveru, rozsiritelnosti (HW i SW) a celkovej podpory od komunity pre danu znacku (image, pluginy, skiny,...).

Od VU+ je novsi Solo2 SE (2015) ale okrem lepsieho procesora (rozdiel medzi BCM7356 a BCM7429 som akosi nevedel najst) a 512MB vs 256MB flash vyzera horsie ako Solo2. A Solo 4k sa mi zda uz pridrahy i ked hardverovo je na dobrej urovni. Tu vo fore som nasiel odkaz na tento: http://efe-multimedia.de/AX-4K-BOX-HD51-UHD-2160p-E2-Linux-Receiver-mit-1x-Sat-DVB-S2-Tuner, cenovo na urovni Solo2, hardverovo skoro na Solo 4K. Podporu a samotnu znacku AX som zatial neskumal ale v podstate hladam nieco ako ten AX. 4K to nemusi mat, ale napr. gigabitovy ethernet, H265 a USB3.0 by to uz v r.2016 mohlo mat. A staci mi aj 1-tunerovy (pouzivam monoblock LNB a viac mi netreba) a okrem samotneho pozerania telky by som asi naviac vyuzil streaming z/do prijimaca a youtube (co dokaze aj Solo2 z 2012).

coroner29
Registrace: 6/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Solo2 stale dobra volba?

Študuj, študuj, študuj:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=27&t=52549
Je to tvoja voľba - výber vhodného stb! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Ak mas monoblock, nestacil by ti vu+ zero?

Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.

seattle
Registrace: 11/2013

Tak teda pojdme podle pořadí, co by to mělo mít, 1. CI slot-člověk nikdy neví, 2. měnitelný tuner-dobrá věc, můžeš vyměnit podle potřeby-jedna šachta volná by se šikla, giga int., externý zdroj, atd. Já bych počkal, ted toho bude nového hodně, staré přístroje cenově spadnou. Jinak to solo2 není špatný...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@mmiriboy: vdaka za dobry link. Volba je urcite moja, ale kedze sa nevyznam (prvy linux sat) tak sa radsej pytam. Ja som z PC sveta a komp z roku 2012 by som uz asi nekupoval :) Ale u satelitnych prijimacoch bezi cas asi trochu inak. Navyse verim, ze ak Solo2 vyslo v 2012, tak za tie 4 roky sa musela vychytat vacsina chyb a tiez okolo toho vznikla dost velka uzivatelska zakladna, takze 2012 neberiem vyslovene ako minus. Na druhej strane nechcem kupovat vyslovene zastaraly HW.

@seattle: U Vu Zero mi vadi ze nema CI slot, ak raz budem musiet prejst na M7 skylink kartu, tak to na Zero asi nerozbeham. A tiez ma trochu odradza 100MBit Ethernet.

@tukan: suhlasim. S cakanim bude trochu problem, svoju staru arivu 200 chcem posunut rodicom (este stale bezia na SD a teraz si objednali Skylink balik, ktory bez HD nevyuziju). Tak bud kupim nove im alebo sebe, tak pre mna je volba jasna :)))

coroner29

Inak ma niekto skusenosti, alebo aspon pozna znacku AX? Ja by som tu HD51 za tu cenu mozno aj riskol.

coroner29

Vem to solo2 a nešpekuluj s hovadinami. Cena je tam úplně stejná, ale podpora někde úplně jinde. Sice ten open ATV tam na obrázku je, co jsem koukal, ale těch přijímačů už tady bylo kopec a skutek utek...

tukan

@coroner29

AX je polské Opticum

matchboxx
Registrace: 9/2012

AX je aj sponzorom a zatial aj octagon okamzite reaguje na poziadavky OATV pri chybe napr. driverov.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Nejake vyslovene velke minus preco nebrat XPEED LX3? Cenovo je na tom momentalne rovnako ako Solo2 ale harverovo je na tom lepsie (podpora mozno slabsia?). Ma rovnaky CPU ako Duo2 a jeden (pre mna) zo zasadnych rozdielov medzi BCM7356 (Solo2) a BCM7424 (Duo2 a LX3) je ze 7424 ma HW transcoding.
Su tam nejake drobnosti, ako napr. ventilator v LX3 ale zas (vraj) lepsi obraz ako v Solo (mne staci aj obraz z Arivy, tak zjavne mi bude stacit hocico :))) ), interny zdroj v LX3 vs externy v Solo atd. ale myslim, ze to nie je nic zasadneho.

coroner29

coroner29

Mám LX3 podpora výborná a s Egami Multibootom dokáže neskutočné veci.Výborný hardware,obraz,stabilita.

VU+solo 4k,Octagon 8008mini,DM 520mini

baranček
Registrace: 7/2008

Anebo ted na bazaru vem za 80 éček obyčejné solo, na koukání a učení to bude stačit a když se situace na trhu vyjasní behěm roka, dvou /4K, atd/ vemeš už něco pořádného...

tukan

Z toho co som vcera o LX3 cital to vyzera na celkom dobry a stabilny stroj, akurat niekto spominal ze mal problem zohnat DVB-T tuner a ze LX3 sa uz nevyraba (?). A tiez zmienka v Egami logu "XPEED Support Stop" (http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=112&t=58366&p=640362&hilit=stop&sid=4d52fb5f23b35cf3b54fc082ead2b379#p640362) ale vyzera ze nove image stale su. Tak uvidime ako dlho vydrzi podpora. DVB-T nepouzivam, v najhorsom pouzijem DVB-T tuner v telke.

@tukan: vdaka za radu, pozeral som bazar, solo sa da kupit za 70€. Ale asi by mi chybal HW transcoding.
4k necham teraz tak, pockam ked budem kupovat 4k telku, teraz by som to nevyuzil a o par rokov bude situacia zas ina. Na tych par 4k videi z youtube staci zatial aj komp.

Vdaka vsetkym za postrehy.

coroner29

@baranček

Co takového neskutečného dokáže LX3 Egami s multibootem?

matchboxx
Registrace: 9/2012

Ked uz spominas hw transcoding.. solo2 ma iba sw transcoding...

noces
Registrace: 9/2010

@noces: hej, som to (nepriamo) spomenul o 5 prispevkov vyssie ;)

coroner29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra