Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Chyba NIT - FastScan Skylink

V poslední době se mi množí případy, kdy síťové ladění ani Fastscan na Skylinku nenaladí korektně TP 11973. Parametry transponderu se při ladění nenačtou korektně a v přijímači zůstává původní BR 27500. Prozatím jsem to pozoroval u přijímačů GoSAT. Po ruční změně paramatrů TP přijímač naladí vše naprosto v pohodě. Jaké jsou vaše zkušenosti? Jedná se o obecný problém pocházející z chyby Skylinku nebo jde o specifickou vadu přijímačů GoSAT?

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Chyba NIT - FastScan Skylink

NIT je uloženo v TP. Pokud je tam chybná informace, přijímač TP nenajde

psevca
Registrace: 9/2006

Na VU+ a Dreamboxu vse v poradku.... ale nejsou skylink ready. Na GoSatech jsem si toho zatim take nevsiml, respektive, zatim se nikdo neozval...

Hypnos
Registrace: 3/2009

Bylo to me prvni setkani ze SKL Ready STB, a musel jsem se usmivat, temer demonizovana funkce FASTSCAN a nemaji v poradku nastaveni TP, a ano byl to Gosat! Je naprosto jedno pro bezneho uzivatele kdo chybu zpusobil, cele to funguje jen tak dobre jak to nekdo naprogramoval. :P

chocholos
Registrace: 11/2007

Spozoroval som to aj u Cryptoboxoch.Sieť nezabrala, iba ručná úprava.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Pozoroval jsem to na více Gosatech. (7056 i 7060) Po továrním nastavení vše OK.

TDHenry
Registrace: 3/2010

NIT je ve streamu vysílána správně. Chyba je v softwaru přijímače. Ladění podle NIT je lepší dělat ručně, zadáním hlavního TP do vyhledávání. Ale korektně by se měla NIT vysílat na všech TP.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Já měl tento problém zatím na dvou Gosatech z desítek prodaných. Tak uvidím jak se bude dál vyvíjet. Pomůže tovární nastavení, potom je to všechno v pořádku

stoky
Registrace: 9/2009

Stejné chování i u některých modelů TV Panasonic. Při scanu s aktuální SR se programy sice naladí, ale v seznamu na pozicích je stále nastavena stará SR 27500, takže programy nefungují.
Po uvedeni do expedičního stavu je vše OK.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Řešil jsem to na kamarádově GS7060HDI. Ale nedivím se tomu, už od pohledu jsou tyto přijímače šunt, má to víc nedostatků než má pes blech. Všiml jsem si například, že po pár hodinách už dost pomalu reaguje na ovladač, laguje to jak zasekaný telefon s androidem. Taky nahrávání se seká a přepnutí z programu na program trvá i půl minuty, ale to bude spíš pomalou klíčenkou, chce to externí HDD.

Martin79
Registrace: 7/2008

5ks, pomohlo tovarko

satan
Registrace: 1/2006

@satan

Já potkal 3 kusy sk-redy za poslední 2 měsíce a nepomohlo ani továrko.Šly do Skylink Ready nebe Rv :((( Rv Alma,csbox,zircon,samé známé šunty

korkoran
Registrace: 10/2006

Tv FINLUX

taky problém,továrko a fastscan pomůže

pierrepetr
Registrace: 5/2006

I SONY problém

Televizor Sony 50W805B, několikanásobné ladění dle Skylinku včetně smazání původního setingu) a na programech 27,28 (ČT1 JM a SM)žádný obraz a televizor zamrzne a nejde ovládat. Druhý Sony 40KDL.. zcela bez problémů, vše dle tabulky FS naskládal.
U GoSatů je to skutečně určitá část, kde se i po novém ladění musí upravit přenosová rychlost na TP 11973

valsora
Registrace: 10/2007

Problém jsem zaznamenal i u Homecast 3200 po preladeni programu CT na 12070/H, kdy se po automatickem nacteni seznamu neprepsala nova hodnota TP na programech Telka, Smichov při zvolene volbe seznamu podle uzivatele. Musel jsem Telku a Smichov vymazat spolu s původními pozicemi Prima Zoom, Cool a redeji i Love s info preledte si v SD kvalite na TP 12070/H DVB-S. Po vypnuti prijimace a zapnuti se seznam fastscan znovu aktivoval a doplnil vymazane programy Telka a Smichov s jiz s novym TP a na pozicich CT1 SM, JM, CT1,2,Sport, 24 a CT D/ART z TP 12525/V DVB-S se jiz opravil TP na 12070/H DVB-S.

HYPER
Registrace: 11/2010

Stejný problém jsem zaznamenal u jenoho Humaxe 5100. Pomohlo továrko.

sirda
Registrace: 11/2006

U me na Humax 5100s po rychlem prohledani seznamu fastscan probehlo vse ok a programy CT s novym parametrem TP 12070/H DVB-S jsem opet umistil na puvodni místo v oblibenem seznamu.

HYPER
Registrace: 11/2010

Mám stejný problém s ab cryptobox 652hd. Nejdřív musím dát tovarní nastavení kanálu a pak dát fast scan a vše v pohodě. Pokud dám fast scan nezmení se TP a program se nepřeladí.

Luke020
Registrace: 12/2009

Televizor samsung velky uhd ma opakovany problem s 12363, pri pozerani napise ziadny signal. Kontrola tp , zla pr.rychlost 27500. Pomoze tovarko,ale nie na dlho. Kvalita nadovsetko.

satan
Registrace: 1/2006

Bylo by dobré, kdyby se k tomu vyjádřil i Skylink, jak je možné, že některé certifikované přístroje mají problémy. Zatím to vypadá na mrtvého brouka.

vlcek
Registrace: 1/2009

A dival se nekdo na tu NIT z TP 11973, jestli tam je SR spravne? Nebo kdyby nekdo ulozil nekam zaznam komplet TS z toho TP, ja nemam moznost.

ivovi0
Registrace: 11/2008

ivovi0:
Ale Skylink ready si chodí pro informace FastScan na HOME TP!
Následně si z něj zkopírují tabulku bez ohledu na kvalitu a fyzickou funkčnost na jednotlivých TP! Jestli jsou jednotlivé TP v pořádku se pozná až pak!
Něco je špatně, protože různé stroje se zachovaly různě. Ne podle předem očekávané a protěžované funkce! Někde soudruzi udělali chybu :-/

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Je tomu tak, všechny TV Sony s kdlxxWxxx, u některých Gosatů nepomůže ani továrko - jeden z několika kusů až asi na po 8 -mé, další šel do saT nebe. Amiko ready a jim podobné zatím OK. :fuming: :fuming: :fuming:

zolik645
Registrace: 7/2009

Ano, to nejak tusim, ze pro fastscan chodi na vychozi TP. Ale uzivatele pisi, ze i bez fastscanu to dela problem, ne?

ivovi0
Registrace: 11/2008

Manuálně to problém nedělá. ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

zavolejte na pomoc

koudelku.. :8)

lance
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra