, sekce: DVB-S přijímače |
|
Výměna starého přijímače za HD - SkylinkZdravim,predem se omlouvam, pokud spamuji a podobne tema je zde uz rozepsano, ale jsem zde novy a navic jsem ted dostupny jen pres mobil, ale nenasel jsem takove vlakno, ktere by tu uz bylo a poradilo mi co a jak. Takze nas deda ma starsi prijimac ktery vali jen na mpeg-2 , takze nemuze prijimat HD programy jako Prima Zoom, atd...Bohuzel v satelitnich prijimacich se moc nevyznam, protoze u sebe doma jedu na IPTV a nebo DVB-T. Rad bych dedovi koupil alespon nejaky bazarovy satelitni HD prijimac, neco okolo 1000,- ale nevim, jestli je nutne sehnat nejaky konkretni prijimac s urcityma specifikacema, nebo jestli muze byt jakykoliv proto, aby to fungovalo i na stavajici talir. Deda ma kartu od Skylink, tak jestli by se tu nasla nejaka dobra duse, ktera by poradila, tak bych byl moc vdecny. Dekuji |
ELIXIERE
Registrace: 6/2016 Příspěvků: 14 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
|
|
RE: Výměna starého přijímače za HD - SkylinkKupte třeba Gosat 7010, je nový za 1990, má 2 roky záruky a umí automaticky ladit programy při přelaďování, rychlé zapínání. Instalace nového kusu je automatická, jen se asi 4x potvrdí červené tlačítko a je vše automaticky hotovo-nastaveno. Starší přijímač za 1000,- bych rozhodně nekupoval, nemusí mít poslední specifikaci 1.5 pro automatické ladění programů a třeba i nějakou komplikaci, která vám pak může znatelně ztížit či znepříjemnit jeho používání. |
MilanTuma
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 296 |
|
|
RE: Výměna starého přijímače za HD - Skylinkomluva, opravuji, je to 1700,-. https://www.skylink.cz/hd-prijimac |
radioactiv
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 138 |
|
|
@ELIXIEREzrovna jsem uváděl kamarádovi do provozu pro dědka GO SAT 7056 HDi,chtěl ho nejprve prodat za 1500,-takže kolem této ceny bude starší.Zastrčil jsem ho do sítě,no a zabublal a bylo naladěno-ležel přes rok ve skříni. |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 538 |
|
|
RE: Výměna starého přijímače za HD - SkylinkDekuji za konkretni priklady, takhle jsem z toho mnohem moudrejsi, samozrrjme cena do 2tis. je pro me take prijatelna. Tu cenu 1tis. jsem uvedl jen na zaklade neznalosti veci okolo prijimacu a na zaklade bazarovych nabidek,ktere jsem nasel na netu. Vse by bylo mnohem jednodussi, kdybych byl doma u sveho PC, tak by si to vygooglil, ale bohuzel na mobilu s mobilnima datams bez wifi to je hruza. Slo mi hlavne o to, abych nekoupil neco, co na tu kartu nepojede, coz jsem take diky vam zjistil, takze jeste jednou dekuji. |
ELIXIERE
|
|
RE: Výměna starého přijímače za HD - SkylinkKdyž ti jede karta ve starým MPEG-2 křápovi, tak ti pojede i v čemkoliv novým.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
|
|
Elixierev tom bazare sú bežne HD prijímače za 500Kč asi preto, že ich životnosť už skončila alebo skončí s vypnutím systému cryptoworks pre ICE karty, čo môže byť koncom roka, nabudúci rok alebo za 5 rokov - nikto nevie. Preto tí, čo sa v tom vyznajú alebo aspoň študujú trochu po diskuziách sa snažia zrjme týchto prijímačov zbaviť. Predpokladám, že analogový SAT prijímač by sa dal kúpiť aj za 10Kč.Všetci tu hore ti to inými slovami napísali 30x - máš kúpiť najnovší prijímač Skylink ready 1.5. Prepáč tieto slová, ale 1/ ani si nepoguglil čo to je CI-modul 2/ píšeš že deda má nejakú kartu ktorá vyzerá ako kreditka so SIM a má napísané Irdeto. Ani si len nepozrel na stránku poskytovateľa služby aby si zistil aké karty sú v obehu a aká je tá tvoja - t.j. s čím bude fungovať Potom tvrdíš, že všetko ostatné zvládneš. Som zvedavý teda ako budeš ladiť programy pri zmene FEC alebo SR parametrov. Verím, že vieš čo tieto skratky znamenajú. Zober ten ready 1.5, prípadne akciový dotovaný od Skylinku a je to. P.S. myslím, že to dopadne tak, že kúpiš nejaký starší bazárový linux - tak to väčšinou končí. Dal by som na to po skúsenostiach z okolia krk. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 180 |
|
|
RE: Výměna starého přijímače za HD - SkylinkNo, hlavně nekupuj GoSat. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
|
|
RE: Výměna starého přijímače za HD - SkylinkNe ne, budu kupovat ten novy od skylinku za 1700,- to je pekna cena za novy, jen musim u dedy zjistit cislo jeho karty, abych ho zadal pri objednavce. Jinak samozrejme bych rad googlil, ale opravdu na mobilnich datech pres telefon, je to utrpeni. Takze pro me je to tim vyresene, dekuji vsem co mi poradili. |
ELIXIERE
|
|
RE: Výměna starého přijímače za HD - SkylinkGosaty úplně v pohodě. K čemu potřebuješ u objednávky číslo karty? To jsem ještě nikdy neslyšel.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
|
|
@BIDLOTak,tak sám jsem překvapený jak GS po takové době naběhl,ve 2 minutách a při tom nezměnil pořadí stanic,jen načetl všechno nové,šup,šup |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 538 |
|
|
@ELIXIEREPokud zvladneš lazení a nastavení boxu tak v nízké cenové relaci se nové přistroje pohybují cca kolem dvou litrů ( ariva 203 HD a AB Cryptobox 650 ).VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)
|
Wozi
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 595 |
|
|
@ELIXIEREPokud zvladneš lazení a nastavení boxu tak v nízké cenové relaci se nové přistroje pohybují cca kolem dvou litrů ( ariva 203 HD a AB Cryptobox 650 ).VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)
|
Wozi
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 595 |
|
|
Jak zapojit GoSAT 1070 ?Jsem ve stejné situaci jako původní tazatel. Byl jsem nucen vyměnit SKYLINK kartu v rámci akce M7 za novou IRDETO a zakoupit nový satelitní přijímač GoSAT 7010, protože nová karta není kompatibilní s původním přijímačem, který navíc neumí HD. Mám starší TV, která byla připojena na satelit konektorem SCART. Nyní obdržím k novému přijímači kabel 3 x cinch - SCART. Když připojím moji TV, která není HD ready, tímto kabelem, budu moci sledovat programy vysílané v HD ? Díky předem za ochotu. |
vortata
Registrace: 8/2014 Příspěvků: 73 |
|
|
@ELIXIEREPokud mohu radit, tak kup dědovi nový přijímač SKYLINK Ready na ONLINESHOP.CZ za cenu 1901,- Kč i s dopravou a dobírkou. Máš ho za 2 dny doma. Ovšem SKYLINK nyní vyměňuje staré karty Cryptowork za IRDETO a tak pokud má děda tu straou kartu, tak ji honem ještě v rámci akce M7 vyměň za novou - cena 349,- Kč i s poštovným. Pak dědovi satelit teprve pošlape. |
vortata
|
|
@ELIXIEREPokud mohu radit, tak kup dědovi nový přijímač SKYLINK Ready na ONLINESHOP.CZ za cenu 1901,- Kč i s dopravou a dobírkou. Máš ho za 2 dny doma. Ovšem SKYLINK nyní vyměňuje staré karty Cryptowork za IRDETO a tak pokud má děda tu straou kartu, tak ji honem ještě v rámci akce M7 vyměň za novou - cena 349,- Kč i s poštovným. Pak dědovi satelit teprve pošlape. |
vortata
|
|
vortata"Když připojím moji TV, která není HD ready, tímto kabelem, budu moci sledovat programy vysílané v HD ?"Budeš ale bohužel díky připojení k tak staré šunce budeš mít na obrazovce úplně stejnou matlanici jako se starým přijímačem, pouze s logem HD. Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
|
|
@BIDLOhttps://zona.skylink.cz/web/login?_ga=1.159064508.748702242.1466956498 |
ELIXIERE
|
|
@BIDLOZaplaťpánbůh, že to alespoň půjde. Časem plánuji koupit stejně nový TV přijímač, který bude HD Ready a ten pak bez problémů spojím HDMI kabelem. |
vortata
|
|
@vortatajj, kartu irdeto ma,jak jsem uvadel uz na prvni strane... ;-)Diky... |
ELIXIERE
|
|
@vortataELIXIERE o tom moc neví a ty snad ještě méně.Co tady do toho motáš ještě karty CW, když ty už jsou min. 2 roky nefunkční a dávno musely být vyměněny za karty ICE (Irdeto/CW), které zatím chodí snad ve všem. Pokud by dnes pořizoval (vyměňoval) kartu, tak obdrží už jen kartu M7 Irdeto a ta např. nejde v uničtečkách, takže proto to upozornění na koupi digikrámu z bazaru (může naletět). |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|