Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

BENSAT BEN300IR-PVR

Dostal se mi do ruky tento přijímač BenSAT BEN 300 IR. U přijímače je problém ten, že programy, které jsou v HD se rozpadají tak, že část obrazu se rozsype, nebo se objeví barevné obdélníky a obraz se zastaví, zvuk však jde plynule dál podle děje ve vysílání. U programů SD se toto nestává, programy jdou bez problémů. Provedl jsem repasi zdroje, repasi elytů na základní desce ale bez úspěchu. Software v přijímači je původní od zakoupení, nové snad asi ani neni. Zkoušel jsem samostatný modul IRDETO, problém je stejný. Parabola je samozřejmě 100% nastavená. Přijímač je pro staršího pána, který s ním byl vcelku spokojen, nyní po přechodu na HD začal zlobit. Z počátku základní HD programy fungovaly. Nemá někdo s tímto problémem nějakou zkušenost? Samozřejmě že sběrný dvůr je v úvaze, ale technicky by mne to zajímalo, nejsem zastáncem všechno hned vyhodit. Dík za rozumné příspěvky.

pepa12
Registrace: 6/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: BENSAT BEN300IR-PVR

Zdar.Soused ho má,ladil jsem ho neříká nic,asi se dívá.Možná parabola nastavená na víc než těch 100procent by pomohla.Teď jsem kouknul z okna,on má velikost 85cm.U toho pána máš jak velkou?

pichac
Registrace: 11/2007

LNB máš na parabole nastavené kolmo? Já ho vždy pootáčím,když stojím za parabolou proti směru hodinových ručiček tak o 5st. vlevo.Signál se zvětší o nějaké procento.

Ji.sat
Registrace: 1/2006

pepa12

Selský postup. Nejdříve vyzkoušej ten přijímač jinde.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Re:Bensat

Přijímač jsem zkoušel rozchodit doma na testovací parabole, kterou používám na servis a nastavování sat. přijímačů. Sat. technikou se zabývám asi 28 let, takže něco již pamatuji a pár set parabol jsem i nainstaloval. Pro testování mám OP85 a FRACCARO Penta.

pepa12

to pepa12:
Záleží na tom, zda byly elektrolyty vadné či ne?!
Pokud ne má cenu pokračovat dál a stáhnout poslední soft např. z EMOS..atd..
Pokud byly vadné na základní desce, tak nemá cenu zpravidla pokračovat, neboť bude mít užhavený čip. Silně se začne zahřívat a důsledkem je tvůj popis problémů :-/

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1

Re Delta1

většina elytů 470uF na základní desce byla lehce nafouklá, impedančně odpor rovněž na nich neseděl. Ještě bych mohl tedy zkusit fouknout na čip zmrazovač, jestli to nějak zareaguje.

pepa12

Pokud ztratily své hodnoty, tak už ho zřejmě nerozchodíš.

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra