![]() |
|
BENSAT BEN300IR-PVRDostal se mi do ruky tento přijímač BenSAT BEN 300 IR. U přijímače je problém ten, že programy, které jsou v HD se rozpadají tak, že část obrazu se rozsype, nebo se objeví barevné obdélníky a obraz se zastaví, zvuk však jde plynule dál podle děje ve vysílání. U programů SD se toto nestává, programy jdou bez problémů. Provedl jsem repasi zdroje, repasi elytů na základní desce ale bez úspěchu. Software v přijímači je původní od zakoupení, nové snad asi ani neni. Zkoušel jsem samostatný modul IRDETO, problém je stejný. Parabola je samozřejmě 100% nastavená. Přijímač je pro staršího pána, který s ním byl vcelku spokojen, nyní po přechodu na HD začal zlobit. Z počátku základní HD programy fungovaly. Nemá někdo s tímto problémem nějakou zkušenost? Samozřejmě že sběrný dvůr je v úvaze, ale technicky by mne to zajímalo, nejsem zastáncem všechno hned vyhodit. Dík za rozumné příspěvky. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: BENSAT BEN300IR-PVRZdar.Soused ho má,ladil jsem ho neříká nic,asi se dívá.Možná parabola nastavená na víc než těch 100procent by pomohla.Teď jsem kouknul z okna,on má velikost 85cm.U toho pána máš jak velkou? |
pichac
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 401 |
![]() |
|
RE: BENSAT BEN300IR-PVRLNB máš na parabole nastavené kolmo? Já ho vždy pootáčím,když stojím za parabolou proti směru hodinových ručiček tak o 5st. vlevo.Signál se zvětší o nějaké procento. |
Ji.sat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 804 |
![]() |
|
pepa12Selský postup. Nejdříve vyzkoušej ten přijímač jinde.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
Re:BensatPřijímač jsem zkoušel rozchodit doma na testovací parabole, kterou používám na servis a nastavování sat. přijímačů. Sat. technikou se zabývám asi 28 let, takže něco již pamatuji a pár set parabol jsem i nainstaloval. Pro testování mám OP85 a FRACCARO Penta. |
pepa12
![]() |
|
RE: BENSAT BEN300IR-PVRto pepa12:Záleží na tom, zda byly elektrolyty vadné či ne?! Pokud ne má cenu pokračovat dál a stáhnout poslední soft např. z EMOS..atd.. Pokud byly vadné na základní desce, tak nemá cenu zpravidla pokračovat, neboť bude mít užhavený čip. Silně se začne zahřívat a důsledkem je tvůj popis problémů ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
Re Delta1většina elytů 470uF na základní desce byla lehce nafouklá, impedančně odpor rovněž na nich neseděl. Ještě bych mohl tedy zkusit fouknout na čip zmrazovač, jestli to nějak zareaguje. |
pepa12
![]() |
|
RE: BENSAT BEN300IR-PVRPokud ztratily své hodnoty, tak už ho zřejmě nerozchodíš.Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
![]() |