Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Ach ty bouřky

Zdravím.V poslední době( cca od posledních velkých změn ohledně frekvencí vs programů)pozoruji výpadky vysílání(platforma Skylink) i když je nebe čisté/modré.Výpadky mají stejný charakter jak při bouřce.Dřív stačil omrknout z okna ven a pokud se blýskalo nebo hustě pršelo tak to bylo jasné.Už se to tady i řešilo a chyba může být i na straně Skylinku.To když nastane situace kdy bude v Praze bouřka( tím pádem zahapruje uplink) a v místě mého bydliště bude obloha jasná a přesto dojde k výpadkům signálu.A toto já neovlivním i kdybych měl 10ti metrovou parabolu seřízenou na chlup přesně.Zkoušel jsem hledat něco na stránkách Skylinku v podmínkách poskytování služeb.No nic moc jsem neobjevil.Je mi jasné že toto bude vyhodnoceno ze strany Skylinku jako vis major a mé nářky nebudou moc brány v potaz.Ale aspoň kdyby měl člověk nejakou oporu v záruce poskytnutí služeb a mohl se ozvat a zanadávat si(jim)!!! Nesepíšeme nějakou petici,nevyvoláme stávku,popř referendum??!!:ogre:

Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al

Badis2
Registrace: 4/2015
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ach ty bouřky

NE opravdu nema..
Tady je spousta prodejcu, partneru a profwsionalu kteri se "motaji" kolem prijmu ze SAT-u. Ti problemu velmi dobre rozumeji ale NIKDY nepriznaji ze dosptupnost programu Skylinku v DVB-S2 je a musi byt horsi (o dost) nez to bylo a je u DVB-S a ze vina je jednoznacne na strane Skylinku, protoze pouziva nastaveni jake pouziva u DVB-S2 a to nezmenite ani tim nejlepsim nastavenim paraboly.

chocholos
Registrace: 11/2007

@chocholos

Tak naposledy: dostupnost je dána za určitých vstupních předpokladů, které jsou na straně vysílání ale TAKÉ na straně příjmu. Ledabylé nastavení paraboly stačilo u DVB-S, ale nestačí pro DVB-S2. Jasné?

Skylink nebude a vlastně ani nemůže zvedat výkon jenom proto, aby kompenzoval nedostatky neodborně / nekvalitně nastavenému příjmu, kterého řetězec je součtem kvality jednotlivých komponentů - paraboly (průměr, provedení), LNB, kabely (útlumová hodnota, délka), konektory (provedení) a vlastního naladění. :8)

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Proc by Skylink nemohl zmenit nastaveni? Kdyz to tak ma u Holanskych programu?? Nebo to tak maji na 19E Nemecke programy? A rozhodne si nemyslim ze je to protoze v Holansku a Nemecku maji spatne nastavene parabloly! Jen zase dalsi NEPRIZNAM, ze?

P.S. proste vsechny paraboly ktere jste nenastavoval a komu pri bource vypadne tak je spatne nastavene?? :laughing:

chocholos

@Dusan

Jakto,že stejně ladabile nastavená anténa loví skylink kanály v holandštině 23,5 ale o pět kanálů vedle čs kanály mu koktají taky 23,5? ? :-/ :-/ :-/

korkoran
Registrace: 10/2006

@korkoran

Protože, pokud se podíváš na počet kanálů / bitovou rychlost na transpondérech, tak zjistíš, že "holandské" kanály zabírají menší šířku pásma a ty na straně příjmu máš větší rezervu Eb/No, na rozdíl od Skylinku, který obsazuje širší pásmo a potřebuješ vyšší hodnotu EB/No, tedy při stejném nastavení máš menší rezervu. minimální hodnota Eb/No u NL kanálů je kolem 6 dB, ale u Skylinku je to kolem 8 až 9 dB...

Dusan

"minimální hodnota Eb/No u NL kanálů je kolem 6 dB, ale u Skylinku je to kolem 8 až 9 dB."

A muzu zato ja? Protoze mam spatne nastavenou parabolu, nebo Skylink (M7) ktere pro cz/sk setri naukor nas zakazniku?

chocholos

@chocholos

Myslím, že Skylink dělá maximum pro to, aby efektivně využil transpondéry s poznatkem, že kolenovrti by chtěli všechno zadarminko a moc velký vejvar ze servisního poplatku není... Prostě satelitní kapacita něco stojí a není to málo.

Dusan

..... chudak Skylink, vzdyt on vlastne provozuje charitativni cinnost a nekteri to zde stale ne a ne pochopit

kaos
Registrace: 2/2009

@kaos

:laughing: R^

To je proste porad dookola, o prodejcich a partnerech, kteri kdyby priznali by pak nemuseli byt vyvolenymi partnery a prodejci.

chocholos

Asi tak.

Mi co máme parabolu natáčecí a donedávna to na Skylinku v HD OK chodilo - je teď špatně. Tak si musíme koupit min. 100 cm. další parabolu a sólo speciál nastavit na 23,5°E - SKYLINK. Ano kolegové ?? R^

CES
Registrace: 4/2007

Podle partneru a prodejcu to tak je, inu proc by ne jsou to pro ne dalsi penize, ze?
Mne by spis zajimalo proc jsem pro M7 mene dulezity zakaznik nez jakykoliv Holandan ktery muze mit HD programy i za prudkeho deste, a ja nikoliv? :((

chocholos

@chocholos

Protože Holanďani si za ty svoje programy platí podstatně více peněz, než kolenovrti v Česku a na Slovensku. Nicméně je pořád fakt, že při kvalitní parabole, dobrém LNB a správném nastavení, je signál Skylinku dostatečně kvalitní i u nás. Opravdu nevidím důvod, proč by měl Skylink něco měnit, když jeho vysílání splňuje požadavky kladené na spolehlivý provoz.
Moc dobře si vzpomínám, jaký byl křik, kdyč ČRa spustili na Žižkově vertikální vysílání. Všichni v Praze měli antény dobře jen ČRa měli vysílač na Žižkově na ho.... Jenže se ukázalo, že je to všechno jinak. Žižkov byl v pořádku, narozdíl od drtivé většiny televizních antén v Praze! A tohle je ten samý případ.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

to chocholos

....pekne polozena ta posledni otazka
v M7 si jiz (za tu dobu co zde pusobi) stacili overit, ze jsme (narozdil od tech Holandanu) stado ovci co si necha temer vsechno libit a tak i nadale budou zkouset kam az dal a dal se bude dat zajit.
Asi nezbude nez to ve finale resit trzne, t.j. od M7 odejit (ja osobne uz to davno udelal, 2x karta prevod na CT a k tomu si jiz ctvrtym rokem predplacim polskou NC+)

kaos

to Enik

nechapu to prirovnani ke kolenovrtum, pokud o castku cca 500,- mesicne nema M7 zajem, tak je logicke, ze zkonci u jineho operatora, jenz o ni zajem ma, doda kvalitni sluzbu a nesnazi se se mnou neustale vy..bavat

kaos

@Enik

Ja si u SKL platim full a obavam se ze to je vic nez bezne plati prumerny holandan.
A ano je to tak M7 si uz overila ze jsme stado ktere to snese a chova se v nam jako k zakaznikum druhe kategorie!

Zakladni balik se ted da u Holandanu poridit za 10 ojro mesicne na deset mesiru pak 12.5 ojro a to neni vic nez platim ja, presto jsem zakaznik druhe kategoie ja a nikoliv Holandan!

chocholos

@chocholos

Až na tu drobnost, že Holanďan má minimálně trojnásobný plat než Ty, takže platba za služby ho tolik nezatíží. Nad tím si mužeme ale jen povzdechnout, maximálně proklít ty, co volili v roce 1947 progresivní partaj.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

V roce 1946... :)))

rs505
Registrace: 11/2009

Sic to nemam jak dokazat ale obavam se ze "my" CZ+SK je zivime (jaky je vejvar ze 1 mil karet na serpo jde spocitat malou nasobilkou) lepe nez Holandani, bohuzel jde M7 jen o maximalizaci zisku na ukor nas zakazniku druhe kategorie. A klidne to nekteri nazvou "optimalizaci" nebo "efektivnost", ja si otom myslim sve!

chocholos

Tak ještě jinak.

Klidně si tu můžete nadávat jak je libo. Bez ohledu na to, kolik tu kdo snese argumentů na jednu nebo na druhou stranu, si můžete být jisti, že Skylink parametry svých transpondérů nezmění ani omylem. Já se Skylinkem problém nemám. Jako zákazník jsem u něj skončil před 5 lety a jako anténář nemám problém svým zákazníkům nastavit paraboly na maximum. Já se signálem problém nemám ani jako zákazník ani jako technik. :-) A pokud někdo z vás problém má, je to čistě jeho věc, kterou si také sám musí vyřešit.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Jak řešit problém se signálem

Bez alespoň základního "měřícího protokolu" (viz zde -
https://www.parabola.cz/album/foto-844/
jsou veškeré nadávky zbytečné.Použitý "měřící přístroj" je skutečně jen amatérský,ale s jeho pomocí(na rozdíl od bramborometrů v dnešních receiverech) se dá nastavit parabola tak,že "těch 59minut je pravda".A ještě nakonec perlička - byl jsem jednou nastavovat parabolu 80cm a na tr.12090V jsem viděl MER pouze 7,6dB!!!A když vynechám sprostá slova, které pronášel majitel toho zázraku na adresu SKYLINKU,tak neříkal nic.Začal mluvit až poté,kdy signál na tr.12090 po přenastavení jeho zkroucené a rezavé paraboly STRONG 80cm měl MER 12,9dB.
sekce Album: Pokus o "měřící protokol" pro tr.SKYLINKu.Měřeno amatérským přístrojem COMBOFINDER.
Popis fotografií:
[1] Pokus o "měřící protokol" pro tr.SKYLINKu.Měřeno amatérským přístrojem COMBOFINDER.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

Skylink má do kreditu solidní platformy bez technických problémů v současné době hodně daleko. Problémy se sledováním programů na transponderech 11934 a 11973MHz jsou všeobecně známé. Kvalita nastavení paraboly s tím nemá vůbec nic společného.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Jak je tedy mozne z nekteri tu s klidem tvrdi ze za posledni rok nemeli zadny problem? Ze by to byli o5 ti jez haji svuj biznis a tedy sve penize?

@Saxon
Myslis to obcasne neustale rozpadavani obrazu ac zvuk jede bez skobrtnuti dale?

chocholos

@Saxon

Já s mým motorem,90 a 19 palců Tv jsem spokojený,horší je to u manželky se Sharpem 102,kterej ještě navíc dnes klekl po 5 letech,akorát přesně na ku..ítka,dostala 12ti letou sonku,amiko a obraz jako fík ;) :((( :((

korkoran
Registrace: 10/2006

Osobně jsem to viděl včera na NS2 a delší dobu na kmitočtu 11934 dopoledne. Například predevčírem instalovaná antena 85cm, MER 15dB a sypali se programy všechny na této frekvenci. Na jiných kmitočtech problémy nebyli. Receiver Skylink Ready Optibox miniZebra. A to nebyla ojedinělá zkušenost, i zde se to už několikrát pobíralo. Dokonce to prý někdo od Skylink přiznal, že o problémech vědí...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra