Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

TRT 4K Euro

kouká též někdo na tuto stanici ve 4 K? Já včera premiéra s novou TV a jsem nadšen. Ronaldo jak na vlastní oči. Máte někdo info, zda stanice poběží i nadále a co bude vysílat?

vjosef
Registrace: 5/2008
Odpověď v diskusním vlákně

a mimochodem

pro příjem příslušného transpondéru jsem musel upravit polarizační úhel LNB (asi o 5 "minut"), jinak signál ani tuk. Ostatní TP (i ty pro 120 parabolu chodí normálně bez natočení)

vjosef

@vjosef

To není formát 4k ale hd. Euro ve 4k vysílá v rámci platformy Evrooy pouze italská Rai, už se to tu psalo několikrát.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015

@vjosef

oprava: To není formát 4k ale hd. Euro ve 4k vysílá v rámci Evropy pouze italská Rai, už se to tu psalo několikrát.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

vjosef

davno pozerame hd,,,a iba ty v 4K..

dreambox 800 hd

lubo540
Registrace: 1/2006

4k to je

to máte špatné info, je to 4K, indikuje to i TV při příjmu, přístroj bez HEVC přehraje jen zvuk.
A snímané to jinými kamerami než klasický HD přenos.

vjosef

RE: TRT 4K Euro

Já mluvím o trt na hotbird, ten není ve 4k pokud přijímáte z jiného sat, tak třeba ano.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Koukám, mě to chodí i na 75 parabolu. Výsledný signál se sice indikuje jako UHD, ale není zřejmé, jaký je jeho zdroj. Může to být upscale z HD. TRT4K je sice kvalitnější než ČT4HD ale myslím, že u nativního UHD by nedocházelo k rozostření při pohybu kamery.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@omar3

Je to tak. Ultra hd je drahý formát na který si každá tv musí pronajmout patřičnou kapacitu. Tu si pronajala od Eutelsat pouze Rai, už mě to unavuje, co se týče volného vysílání. Rtp sice vysílá také uhd, ale v rámci placené nabídky.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

re::

franck: TRT 4K 42E Turksat

Omar3: včera jsem to poprvé testoval a fakt se mi nic nerozostřovalo, i když jsem koukal z půl metru.
A hlavně jsem zaregistroval to jiný rozložení kamer než třeba na čt, takže bych řekl, že je to v nativu stejně jako Rai nebo RTP.
A porovnával jsem fotbal v uhd z youtube a kvalita ještě lepší...

vjosef

Tak turksat nevím...tam to třeba uhd je i když se mi to zdá trochu divný.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

franck

https://www.parabola.cz/zpravicky/26154/trt-4k-na-euro-2016-v-evropskem-svazku-na-42e/

vjosef

franck

a přesně stejné zápasy jako na Rai: zahajovací a od čtvrtfinále všechno.
TV 4K mám od pondělka, takže jsem viděl pouze včerejší zápas.

vjosef

Nenapadlo mne, že se bavíme o jiném zdroji, než je TRT4K na 42°E. Možná to nezvládá moje televize. Už ji mám rok a půl a byla ve výprodeji. Jakmile se pohne kamera, tak se rozostří diváci, jakmile se zastaví, tak je vidět každému do obličeje.
Chudák franck se uvysvětluje, že to vysílají jen italové, ale nevím kde sehnat relevantní informace, co se vlastně vysílá na Turksatu. Každopádně je to o třídu lepší než ČT4HD, tak mám obraz z 42°E a zvuk do beden z pozemáku.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

omar3

já jsem v pondělí koupil samsunga 55" a fakt perfektní.
Ten zvuk jsem zkusil taky z ČT, ale rozdíl mi dělal asi tři sekundy. Skylink přes přijímač a věž.

vjosef

omar3

v pozemáku je to synchronizovaný?

vjosef

Není, UHD má delší vedení. V běžném zápase se to ztratí. Vadilo mi to akorát u penalt, kdy komentátor oznamoval výsledek, kdy se exekutor v obraze teprve rozbíhal.

omar3

omar3

to radsi Turka než vědět dopředu že je gol...

vjosef

Když já jim nerozumím ani slovo.
Tím, že tam už nejsou naši, tak je mi celkem jedno kdo vyhraje. Zajímá mne spíše technická stránka věci, než vlastní fotbal i když jsem ho 30 let hrál.

omar3

omar3

No priznam se nez poslouchat nektere nase experty,radsi posloucham nemce treba.A turecky jmena hracu a zakladni pojmy jako faul,roh a ofsajd jsou jednoduse poslouchatelne.

vjosef

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra