Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Rozostřování obrazu 4k při pohybu kamery

Četl jsem tuším páteční diskuzi ohledně Eura na TRT 4k, někdo tam psal, že se obraz při pohybu kamery rozostřuje. Včera jsem tedy na finále naladil TRT, dělá mi to úplně stejně. Televizi mám necelý rok, nemyslím si, že by to nezvládala. Můj tip je HDMI kabel, i když při koupi jsem vybíral, aby zvládnul UHD. Můžete někdo potvrdit, komu se to rozostřuje, jestli má také externí satelitní přijímač, případně kdo má v telce HEVC 265 a používá zabudovaný přijímač, jestli je to OK? Případně může někdo doporučit HDMI kabel, který je opravdu schopen přenést 4K ? Tajně doufám, že za ty prachy to televize umí zobrazit a to samé satelitní přijímač. Díky za postřehy

Tomíno
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

trt 4k

může to být HDMI kabelem, měl by to být HDMI 2,0.
Na mém novém Samsungu jsem žádné rozostřování nepozoroval.

vjosef
Registrace: 5/2008

RE: Rozostřování obrazu 4k při pohybu kamery

já taky bez rozostření, hdmi 2,0 je potřeba, ale je trošku dražší, no...

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

Psal jsem to já a psal jsem to proto, že jsem to viděl. Na hrací ploše a hráčích to vidět nebylo, člověk se musel soustředit na hlediště. Signál si nepouštím HDMI, ale mám tuner přímo v televizi. Na jiných pořadech 4K jsem to nepozoroval, pouze při fotbale.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Mám to i vyfoceno, kdyby někdo nevěřil.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

omar3

ono jaké jiné pořady ve 4k sleduješ? Demo kanály - tam jsem rychlé pohyby kamer neviděl.
Zkus na youtube (předpokládám, že na TV máš) zadat fotbal v uhd a porovnej to tam. Je tam pár pěknejch videi.

vjosef
Registrace: 5/2008

Dík za inspiraci. Zkusím.
Moje internetová přípojka dá pouze 20MB, tak nevím, jestli to nebude tím přiškrcené.

omar3

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra